fbpixel

Search icon
Search
Αισθανθείτε τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας ανανεωμένης κατοικίας στο Holland Park του Λονδίνου
INTERIORS

Αισθανθείτε τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας ανανεωμένης κατοικίας στο Holland Park του Λονδίνου

Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Lonika Chande χάρισε φως στο οικογενειακό σπίτι του ιδιοκτήτη του


Ο προσωπικός μας χώρος έχει το χάρισμα να αντανακλά ιδέες, αφηγήσεις που άφησαν εποχή και πολλά, διαφορετικά συναισθήματα. Κάθε σπίτι, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χάρτη μεταδίδει τα δικά του μηνύματα. Αυτό συμβαίνει και σε μια οικογενειακή κατοικία του στην κομψή γειτονιά του Holland Park του δυτικού Λονδίνου. Αυτή τη φορά συναντούμε τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Lonika Chande, και την προσωπική της φιλοσοφία και προσέγγιση στις αισθητικές προτιμήσεις των πελατών της. Το συγκεκριμένο κτίριο κουβαλά μια βαριά ιστορική υπογραφή, ταξιδεύοντας μας πίσω στις γοητευτικές δεκαετίες του 1950 και 1960. Τα δύο κεντρικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του, τα οποία προβλημάτισαν από την πρώτη στιγμή την Chande ήταν η έλλειψη φωτός και το ξεπερασμένο design του, όπως η ίδια έχει παραδεχθεί. Ξεκίνησε τη μελέτη της και έβαλε σε εφαρμογή την καινούργια σχεδιαστική της αποστολή. 

The pursuit of light 

230120-kg-alexandersq04020v2-1.webp
Για να καταφέρει να προχωρήσει με ακόμη πιο οργανωμένα βήματα στη μεταμόρφωση της διαρρύθμισης, προτεραιότητά της ήταν να δημιουργήσει μια ουσιαστική συνεργασία. Γι' αυτόν τον λόγο επέλεξε τους LAB Architects και μια εξειδικευμένη ομάδα εργολάβων. Ήταν σημαντικό να καταφέρει να "λούσει" τους κεντρικούς χώρους του με άπλετο φυσικό φως, επαναφέροντας τις παλιές εποχές της ευτυχίας. Το κυνήγι της λάμψης δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, αλλά ούτε και κάτι το ακατόρθωτο. Πρώτο της βήμα ήταν να βγάλει εκτός πλάνου το υπάρχον σκούρο παρκέ. Ακολούθησε η εγκατάσταση ενός φεγγίτη στο κεφαλόσκαλο του δεύτερου ορόφου, αλλά και το βάψιμο όλων των τοίχων σε απαλές, ουδέτερες αποχρώσεις. Το όραμά της έγινε πραγματικότητα. 

The playful atmosphere 

230120-kg-alexandersq12620v2.webp

Επόμενος σταθμός της creative διαδικασίας ήταν να προσδώσει την επιθυμητή φιλικότητα και θερμή και χαριτωμένη διάθεση. Αυτό πραγματοποιήθηκε μέσα από τις  έντονες χρωματικές αποχρώσεις, τα ιδιαίτερα patterns, αλλά και την τοποθέτηση exclusive αντικών που ταξιδεύουν τους ιδιοκτήτες και τους φιλοξενούμενούς τους στη δεκαετία του '70. Η ομάδα τόλμησε να ενώσει διαφορετικές περιόδους, υφάσματα και έπιπλα, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τη συνολική εικόνα. 

221103-lonikachande-abbotsburyroad7286-035-hires.webp

Σε κάθε δωμάτιο, η designer έκανε πράξη όλα όσα σχεδίασε, προσφέροντας τη ζωντάνια που αναζητούσε τόσα χρόνια ο ιδιοκτήτης του. Εισήγαγε έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα με αντιθετικές πλευρές, οι οποίες, όμως, κατάφεραν να συναντηθούν στην ιδανική αρμονία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και ένα από τα υπνοδωμάτιά του, στο οποίο κυριαρχούν παραδοσιακά στοιχεία του Μαρόκο με κομψά english country μοτίβα. Στους τοίχους του, γλυκά και θερμά χρώματα της Ανατολής συναντούν την άγρια ομορφιά της μέντας. Έρημος και ευρωπαϊκή γοητεία των βουνών γίνονται "ένα". Μια ενδιαφέρουσα μίξη πολιτισμών έχει δημιουργήσει το δικό της σύμπαν, το οποίο αξίζει την εξερεύνηση κάθε προσκεκλημένου. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Source: House & Garden

Photo credits: James McDonald