fbpixel

Search icon
Search
Αγαπάτε τη φύση; 5+1 must-visit παραλίες στη Χαλκιδική για εσάς
TRAVEL

Αγαπάτε τη φύση; 5+1 must-visit παραλίες στη Χαλκιδική για εσάς

Εμπειρίες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη


Είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και κάθε καλοκαίρι, αποτελεί πόλο έλξης. Η Χαλκιδική έχει φορέσει και φέτος τα καλά της κι υποδέχεται τουρίστες από κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, διαθέτοντας πολλά και διαφορετικά μέρη. Το 1ο πόδι ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του και την έντονη νυχτερινή ζωή. Στο 2ο και στο 3ο από την άλλη συναντά κανείς πανέμορφες παραλίες με τιρκουάζ νερά και καταπράσινα φυσικά τοπία κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν την εξερεύνηση και τη θάλασσα, υπάρχουν πολλά μέρη που αξίζουν να βρίσκονται στη φετινή σας vacay-list. Κολυμπήστε σε γαλαζοπράσινα νερά κι απολαύστε τον μαγευτικό βυθό.

Καλοκαίρι σημαίνει εξερεύνηση

Πόρτο Βαλίτσα 

a.jpg

Βρίσκεται στον όρμο του Παλιουρίου, στην Κασσάνδρα και κατά γενική ομολογία, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη του 1ου ποδιού, που διαφέρει σημαντικά από όλα τα άλλα. Το Πόρτο Βαλίτσα προσφέρεται για καταδύσεις και snorkeling κι όσοι βρίσκονται σε αυτό, έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πλούσια ζωή του βυθού. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό, καταδυτικό σημείο που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και φημίζεται για τα νερά του, ενώ το βάθος κατάδυσης κυμαίνεται μεταξύ 12 και 30 μέτρων. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα βράχια δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, που μαγεύει όσους βρίσκονται στη συγκεκριμένη παραλία κι αξίζει να την επισκεφθείτε κι εσείς. Θα την λατρέψετε από το πρώτο λεπτό!

Αζάπικο

shutterstock-698903176.jpg

Στη νoτιоδυτιкή Σιθωνία, ανάμεσα στην Τριστινίκα και το Στυλαδαριό βρίσκεται συναντά κανείς μία παραλία με ιδιαίτερη ομορφιά. Περιλαμβάνει δύο μεγάλоυς αμμώδεις όρμоυς χωρισμένους από θαλάσσιоυς βράχoυς кαι μεριкоύς μιкρότερоυς, ενώ όλα συνδέονται με χωματόδρομους. Το Αζάπικο αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες, αλλά κι αυτούς που αγαπούν την εξερεύνηση και τα παρθένα, φυσικά τοπία. Δεν πρόκειται για μία οργανωμένη παραλία και περιμετρικά είναι γεμάτη με θάμνους κι αγριελιές. Τα καταγάλανα νερά και τα ολόλευκα βότσαλα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ αν βρεθείτε σε αυτήν, πρέπει οπωσδήποτε να βουτήξετε και να εξερευνήσετε τον πλούσιο βυθό. Δεν είναι τυχαίο, ότι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του snorkeling και του scuba diving. Ετοιμαστείτε για μία ξεχωριστή εμπειρία!

Κέλυφος

shutterstock-1011885706.jpg

Απόκρημνοι βράχοι, επιβλητικές σπηλιές και μία μοναδική παραλία με σμαραγδένια νερά. Το Κέλυφος ή αλλιώς χελώνα, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι εξαιτίας του σχήματός του, βρίσκεται ανάμεσα στην χερσόνησο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, ακριβώς απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά. Πρόκειται για ένα πανέμορφο, ακατοίκητο μέρος, που ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του. Τα γαλάζια νερά, πυκνά πεύκα, οι άγριες ελιές, τα ψηλά βράχια κι οι σπηλιές δημιουργούν ένα τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς που αξίζει πραγματικά να το εξερευνήσετε. Το Κέλυφος αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων sports και του βυθού, καθώς με μέγιστο βάθος τα 45 μέτρα κι έναν πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο, αποτελεί ιδανικό μέρος για scuba diving ή snorkeling. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της θάλασσας, νοικιάζοντας μία βάρκα ή σκάφος από το Νέο Μαρμαρά ή από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Ακτή Κοβιού 

akti-kobioy.jpg

Η Ακτή Κοβιού είναι ένας μικρός κόλπος, που βρίσκεται στη βραχώδη ακτογραμμή ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλόγρια, περίπου 6 χιλιόμετρα νότια της Νικήτης. Φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και την λευκή, ψιλή άμμο, ενώ περιμετρικά της παραλίας δεσπόζουν βραχώδεις λόφοι με χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής γενικότερα, ενώ η βραχώδης ακτογραμμή που περιβάλλει τον κόλπο είναι ιδανική για εξερεύνηση του βυθού. Όσοι είναι fan των θαλάσσιων sports την επισκέπτονται κάθε χρόνο, καθώς προσφέρει μία σειρά από επιλογές και το σίγουρο είναι πως θα σας κλέψει την καρδιά αν την προτιμήσετε.

Διάπορος 

shutterstock-1487009069.jpg

Νησί με εξωτική ομορφιά, που βρίσκεται στην "καρδιά" της Χαλκιδικής κι αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη της. Τιρκουάζ νερά, καταπράσινο τοπίο κι απόλυτη ηρεμία. Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού και πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Το πυκνό πευκοδάσος, τα πεντακάθαρα νερά κι οι απέραντες αμμουδιές, αποτελούν σήμα κατατεθέν του και δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο hot προορισμούς της Χαλκιδικής. Αυτός ο μικρός παράδεισος είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι, ατελείωτες βουτιές, αλλά κι εξερεύνηση του βυθού, γι' αυτό και το προτιμούν οι λάτρεις της φύσης και της θάλασσας. Ο ύφαλος που περιβάλλει το νησί κι η έντονη υποθαλάσσια ζωή θα σας μαγέψουν, ενώ τα νερά είναι πάντα ζεστά, γι' αυτό κι αποτελεί must-visit προορισμό για τους χειμερινούς κολυμβητές. Extra tip: Ιδανικό μέρος ακόμη και για κωπηλασία.

Καρύδι 

shutterstock-1945018945.jpg

Θέλετε να βρεθείτε σε μία παραλία με εξωτική ομορφιά, γαλαζοπράσινα νερά και κατάλευκα βράχια; Το Καρύδι, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για εσάς! Πρόκειται για μία από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες του 2ου ποδιού και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μικρά ακρωτήρια, έχοντας βορειοανατολικό προσανατολισμό. Ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά της και τη χρυσαφένια αμμουδιά, ενώ περιμετρικά, την "αγκαλιάζουν" λευκοί, βραχώδεις σχηματισμοί κι είναι ιδανική για εξερεύνηση με μάσκα. Γνωρίστε τον μαγευτικό βυθό της και γεμίστε εικόνες, που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας. Extra infο: Προτιμήστε να βρεθείτε σε αυτήν νωρίς το πρωί, καθώς μετά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο.