fbpixel

Search icon
Search
Agenda Updated: Tα πιο hot events της πόλης
AGENDA

Agenda Updated: Tα πιο hot events της πόλης

Πώς να αξιοποιήσετε αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη


Η 85η ΔΕΘ ξεκινάει και η Θεσσαλονίκη μάς καλεί να απολαύσουμε όλα τα ενδιαφέροντα events που «τρέχουν» αυτό το διάστημα και σίγουρα θα μας κρατήσουν με αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι λάτρεις του σινεμά, του θεάτρου, της μουσικής αλλά και των εκθέσεων κρατήστε σημειώσεις για όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτές τις ημέρες υπό τον «παλμό» της πόλης κι ετοιμαστείτε να ζήτησε αξέχαστες στιγμές.

Παρακάτω, όλες οι updated προτάσεις που δεν πρέπει να διαφύγουν τις προσοχής σας!

Θεατρικές παραστάσεις

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για δεύτερη χρονιά αναδεικνύει τους κήπους της Βίλας Αλλατίνη με στόχο την στήριξη των πυρόπληκτων της Εύβοιας. Μη χάσετε την παράσταση «Αμαλία - Μια Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος», η οποία θα σας κρατήσει με αμείωτο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την ιστορία, η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα ως ελεύθερο κράτος και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα το 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό του βασιλιά Όθωνα. Ερωτεύεται, εργάζεται με πάθος για να υλοποιήσει όσα οραματίζεται ασκώντας άμεση επίδραση στην κοινωνία, τη μόδα αλλά και την πολιτική της εποχής. Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, τα ιστορικά στοιχεία φωτίζονται με διαφορετικό τρόπο προσφέροντάς μας ένα νέο σημείο θέασης της ιστορίας της Ελλάδας, έκκεντρο και συνάμα γοητευτικό.

Info: Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίλα Αλλατίνη, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Την Ελένη του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα, και σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, με μια πλειάδα πολύπειρων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τον χορό, παρουσιάζει το ΚΘΒΕ. Η παράσταση που καταδεικνύει τη ματαιότητα του πολέμου, αφού τόσο για τους νικητές όσο και για τους νικημένους οι συνέπειές του διαχρονικά είναι εξίσου ολέθριες, κατεβαίνει τον Αύγουστο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ενώ θα παρουσιαστεί τόσο στο Θέατρο Δάσους στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ του όσο και σε άλλες σημαντικές διοργανώσεις πολιτισμού της χώρας μας.

Info: Θέατρο Δάσους, 16, 17 & 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00.


Stand up comedies

O Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι οι «Εκείνος κι Εκείνος» κι έρχονται στην πόλη μας με ένα stand up, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το απίστευτο χιούμορ τους, μέσα από σάτιρα και ατάκες που θα προκαλέσουν γέλιο. Ένα εκπληκτικό duo που δεν πρέπει να χάσετε!

Info: 14 Σεπτεμβρίου, Block 33, στις 21:00.

Ο Κώστας Μαλιάτσης επιστρέφει με νέα παράσταση και τα καλύτερα ολοκαίνουριά του κείμενα. Το stand up ονομάζεται «Από την άλλη» και φέρνει ξανά στην επιφάνεια το χιούμορ και το ταλέντο του γνωστού κωμικού. Μαζί του, δύο από τους πιο επιδραστικούς και ταλαντούχους κωμικούς της νέας γενιάς, η Nefeli Meg και ο Αλέξανδρος Μαλιάτσης.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, 18 Σεπτεμβρίου στις 21:00.


Εκθέσεις

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση «Για μια φλόγα που καίει: Αρχαιότητες και Μνήμη, Θεσσαλονίκη - Μακεδονία 1821-2021». Η περιοδική έκθεση, που θα διαρκέσει ένα έτος, αποτελεί τη συμμετοχή του μουσείου στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από τον σημαντικότερο σταθμό της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το ξέσπασμα του αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Σχεδόν 100 χρόνια μεσολαβούν από το 1821 μέχρι το 1912, όταν ενσωματώνεται και η Μακεδονία στο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Ένας αιώνας προσμονής, όπου η φλόγα της εξέγερσης γίνεται μια φλόγα που καίει χρόνια για τους απανταχού Έλληνες.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00 - 20:00.

Ακόμα, τη must-see έκθεση «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα». Επιχειρώντας να διερευνήσει τους πολλαπλούς όρους με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι ταυτότητες, το project-ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» διοργανώνεται από τη RUNONART, προσκαλώντας πέντε Ελληνίδες καλλιτέχνιδες να δημιουργήσουν νέα έργα και να μοιραστούν την καλλιτεχνική έκφραση και τις σκέψεις τους σχετικά με την ιδέα της πολυπρισματικότητας του είναι.

Info: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθημερινά: 10:00-18:00, Πέμπτη: 12:00-20:00.


Συναυλίες

Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα μάς προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και, κυρίως, να ξανασμίξουμε υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών. Μια μοναδική συναυλία-ωδή στην αγάπη για τη μουσική, όπου ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα ξετυλίξει το ταλέντο μέσα από επιτυχίες που έχουν μείνει στην ιστορία.

Info: Θέατρο Γης, 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Σε μια εποχή που ζούμε με αποστάσεις, οι Πυξ Λαξ έρχονται για να μας θυμίσουν τι είναι αυτό που μας ενώνει και να μας ταξιδέψουν σε παλιά, γνώριμα μονοπάτια. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη επανένωσή τους, μετά από πολλές συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική και τη συναυλία στο ΟΑΚΑ, ετοιμάζονται να αποδείξουν για ακόμα μια φορά το αστείρευτο ταλέντο τους.

Info: Μονή Λαζαριστών, 16 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Το μουσικό σύνολο The Prefabricated Quartet παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από τη δισκογραφία του (Side the Sail, Τρεις Στιγμές), καθώς και ακυκλοφόρητα τραγούδια από το επόμενό του studio album που έχει ήδη ξεκινήσει να ηχογραφεί.

Info: Πλατεία Μεγάρου Μουσικής, 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Enjoy!