fbpixel

Search icon
Search
Agenda Updated: H καρδιά της Θεσσαλονίκης «χτυπάει» σε ρυθμούς τέχνης αυτήν την εβδομάδα
AGENDA

Agenda Updated: H καρδιά της Θεσσαλονίκης «χτυπάει» σε ρυθμούς τέχνης αυτήν την εβδομάδα

Ανακαλύψτε την πιο απολαυστική ατζέντα των ημερών


Δευτέρα σήμερα και η καθιερωμένη ατζέντα της εβδομάδας είναι εδώ για να σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα όσα διαδραματίζονται στην πόλη μας κι έχουν τον τρόπο να την καθιερώνουν στην απόλυτη επιλογή για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, τόσο των κατοίκων της όσο και των επισκεπτών. Εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές και music stages, σας καλούν να τα ανακαλύψετε και να περάσετε όμορφα.

Ακολουθήστε τον παρακάτω week guide & βιώστε υπέροχες ψυχαγωγικές εμπειρίες υπό τον παλμό της Θεσσαλονίκης!

Δευτέρα 07/09

Έκθεση

1-MXQQr.jpg


Η Myró Gallery φιλοξενεί την έκθεση της Γαλήνης Εξαδακτύλου, «Λεκτικές Κινήσεις», στον χώρο του Main Room. Σε αυτήν μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε τα σπουδαία έργα ζωγραφικής της καλλιτέχνιδας, που αποτυπώνουν με τον καλύτερο και πιο ρεαλιστικό τρόπο την ανθρώπινη ύπαρξη, την πληθώρα συναισθημάτων που διακατεχόμαστε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, καθώς και στις σχέσεις που διατηρούμε με τους άλλους ανθρώπους.

Info: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, ώρες λειτουργίας 17:00 - 21:00.

Τρίτη 08/09

Stand up comedy

3-FbcHK.jpg

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, γνωστός για το χιούμορ και το ταλέντο του στην υποκριτική, επιστρέφει με τη νέα stand up comedy παράστασή του, που τιτλοφορείται ως «Τάιμινγκ». Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον αγαπημένο τους κωμικό, που θα αποτελέσει ωδή στη σύγχρονη εποχή και τα προβλήματα αυτής. Ο ίδιος θα αναζητήσει επί σκηνής τις αστείες αλλά και σοβαρές στιγμές που έχουν τον τρόπο να κλονίζουν το σήμερα και να του προσδίδουν δόσεις προβληματισμού αλλά, ταυτόχρονα, και αισιοδοξίας.

Info: Ελληνίς (Θερινός), Λεωφόρος Στρατού (στο χώρο της Έκθεσης), στις 20:00 & 21:30.

Τετάρτη 09/09

Μουσική σκηνή

3-DJXiX.jpg

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται αυτήν την Τετάρτη να μαγέψει με τη φωνή του όλο το κοινό της Θεσσαλονίκης, μέσα από μια συναυλία (τιτλοφορείται ως "Solo") που θα μείνει αξέχαστη! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που θα σας ταξιδέψει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης, παίζοντας και τραγουδώντας τις δικές του επιτυχίες αλλά και άλλα κομμάτια που είναι είναι οικεία σε όλους.

Info: Θέατρο Γης, Νταμάρι Τριανδρίας, στις 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00).

Πέμπτη 10/09

Ταινία

2-wALH5.jpg

Απολαύστε τη νέα ταινία της αγαπημένης ηρωίδας Μουλάν, σε σκηνοθεσία Niki Caro. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας λοιπόν, διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η πρωταγωνίστρια Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον γνωστό σε όλους Hua Jun, και περνάει από πολλές σκληρές και ανατρεπτικές δοκιμασίες. Μια εξαιρετική μεταφορά της κλασικής ιστορίας που αναδεικνύει τη γυναικεία δυναμικότητα και το θάρρος. Παίζουν οι: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An.

Παρασκευή 11/09

Έκθεση

1-KFKD4.jpg

Για λίγες ακόμα ημέρες, απολαύστε την έκθεση με τα έργα του Άρη Κατσιλάκη που φέρει την ονομασία «Ευρήματα» και καλεί τους art lovers να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία τέχνης. Τα έργα της επιβλητικής συλλογής του διεθνώς αναγνωρισμένου δημιουργού, τοποθετημένα στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας, συνθέτουν ένα ενιαίο περιβάλλον τέχνης και καλούν όλους εσάς να τα παρατηρήσετε ως τα παράδοξα και αναπάντεχα ευρήματα μιας ανασκαφής, γεμάτα μεταβολές από την ανθρώπινη συνθήκη και δραστηριότητα.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα Ιουλία Βοσκοπούλου), Μ. Ανδρόνικου 6, ώρες λειτουργίας: καθημερινά 08:00 - 20:00 (θα λάβει τέλος στις 13/09).

Σάββατο 12/09

Έκθεση

2-mbndA.jpg

Η έκθεση εικαστικών «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης», ανοίγει τις πύλες της στην πόλη μας και σας καλεί να γνωρίσετε από κοντά τα έργα που είναι βγαλμένα από την ιδέα και τη θέαση της ανθρωπότητας. Το urban σκηνικό, το ανθρωπογενές περιβάλλον που διαρκώς επεκτείνεται και όπου οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας αυξάνονται, τα υλικά και άλλα στοιχεία που το συνθέτουν, οι τρόποι που το βιώνει και το καθορίζει-συνδιαμορφώνει ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της έκθεσης.

Info: Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Λιμάνι (προβλήτα Α'), ώρες λειτουργίας: 10:00 - 18:00.

Κυριακή 13/09

Μουσική σκηνή

5-9tlfq.jpg

Το συγκρότημα "The Speakeasies’ Swing Band!", έρχεται για να κλείσει την εβδομάδα σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο υπό τον παλμό της μουσικής τους. Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» ως μια δυναμική ομάδα που φανερώνει συνεχώς την αγάπη της για τη μουσική, ετοιμάζει ένα άκρως ρυθμικό πρόγραμμα που θα αποτελείται τόσο από τις δικές τους μουσικές επιτυχίες όσο και από κομμάτια άλλων καλλιτεχνών που χαράζουν τη δική τους πορεία στη βιομηχανία του τραγουδιού. Από το 2010, το συγκρότημα ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και στα περισσότερα φεστιβάλ, στοχεύοντας στο να διασκεδάσει το κοινό και να «ντύσει» με τις μελωδίες του ολόκληρη τη χώρα ανά τους καιρούς.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & παραλία, στις 21:00.

Enjoy!