fbpixel

Search icon
Search
After vacation detox: Τα άκρως γευστικά ροφήματα για γρήγορη αποτοξίνωση
TASTE

After vacation detox: Τα άκρως γευστικά ροφήματα για γρήγορη αποτοξίνωση

Θα σας βοηθήσουν να βρείτε και πάλι τη φόρμα σας μετά τις διακοπές


Είναι λογικό κατά τη διάρκεια των διακοπών σας να καταναλώσετε extra θερμίδες από αυτές που συνηθίζετε. Και τώρα, επιστρέφοντας σιγά σιγά στην καθημερινότητα, σκέφτεστε πώς θα καταφέρετε να μπείτε και πάλι σε πρόγραμμα, ανακτώντας τη φόρμα σας. Ο τρόπος είναι πιο απλώς απ' όσο νομίζετε και αυτό που θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθειά σας είναι ορισμένα ροφήματα, τα οποία υπόσχονται γρήγορη αποτοξίνωση.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά κι εντάξτε τα ενδιάμεσα στα γεύματά σας ή επιλέξτε για πρωινό!

Νερό με πράσινο μήλο και μέντα

shutterstock-1395698711.jpg

Το νερό με πράσινο μήλο και μέντα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο τα φύλλα μέντας όσο και το πράσινο μήλο είναι κατασταλτικά της όρεξης. Η συνδυαστική τους επίδραση θα σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις σε ελάχιστο χρόνο! Ο κορεσμός που προκαλεί θα σας κάνει να αντικαταστήσετε ένα γεύμα μ' αυτό το ρόφημα, όπως το δεκατιανό σας.

Χυμός καρότου

shutterstock-243488164.jpg

Τα καρότα είναι γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία είναι πολύ σημαντική για την υγεία και τη συνολική μας ευεξίας. Μια τέλεια επιλογή για πρωινό -και όχι μόνο-, που θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε τα επίπεδα του μεταβολισμού σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μας.

Smoothie με σπανάκι και σπόρους τσία

shutterstock-567546232.jpg

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες, αυτό το smoothie αποτελεί μια επιλογή που ενδεχομένως δεν είχατε σκεφτεί. Το σπανάκι είναι ένα συστατικό που διεγείρει την αποτοξίνωση του σώματος, αυξάνοντας τα επίπεδα της ενέργειάς σας και τη σωματική σας δύναμη. Μάλιστα, λέγεται πως λειτουργεί και ως φυσικός τρόπος για να ενισχύσετε την ψυχολογία σας. Μια super πρόταση, ιδανική ακόμα και για πριν την καθημερινή σας άσκηση.

Smoothie με μπανάνα

smoothies-3.jpg

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ενέργεια, επιλέγοντας αυτό το γευστικότατο ρόφημα. Μάλιστα, η γεύση του είναι πολύ κοινή, με υλικά που όλοι λίγο-πολύ έχουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Αντικαταστήστε το πρωινό σας με αυτό το banana smoothie και θα δείτε αμέσως της διαφορά.

Λεμόνι με τζίντζερ

shutterstock-1705656334.jpg

Το λεμόνι έχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά ενώ το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες κι ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σκεφτείτε το αποτέλεσμα όταν συνδυάσετε αυτά τα δύο τρομερά προϊόντα της φύσης. Η καλύτερη ιδέα είναι να πίνετε αυτό το ρόφημα κάθε πρωί, πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Πράσινο τσάι

shutterstock-265400270.jpg

Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι ανακουφίζει από τα συμπτώματα διάφορων αλλεργιών, βελτιώνει την όραση, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Στην πλειοψηφία τους, τα τσάγια περιέχουν λιγότερη καφεΐνη, αλλά και περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ. Σε αντίθεση με τον τελευταίο δεν προκαλεί εθισμό και βοηθάει στους πονοκεφάλους. Παράλληλα, καταπολεμεί τις διαταραχές ύπνου που μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά εξαιτίας του καφέ.

Τσάι λουίζας

shutterstock-2376870247.jpg

Προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή και το Περού. Με άρωμα λεμονιού και λίγο πικρή γεύση είναι γνωστή για τις αδυνατιστικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες. Βοηθά στα προβλήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, όπως, δυσπεψία, νευραλγίες και κολικούς - και των εντέρων. Έχει χωνευτικές, ηρεμιστικές και τονωτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα. Συμβάλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αύξηση του μεταβολισμού.

Last but not least...

Άφθονο νερό

shutterstock-1111267256.jpg

Μην ξεχνάτε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μέσα σε αυτό μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λεμόνι, καθώς βοηθά στη μείωση της όρεξής σας κι ενισχύει τον κορεσμό. Επίσης, η πηκτίνη του βοηθά στην πέψη, κάνοντάς το το απόλυτο αποτοξινωτικό ρόφημα. Εναλλακτικά, προτιμήστε φέτες lime ή αγγουριού, δυόσμο ή sticks κανέλας για extra γεύση.