fbpixel

Search icon
Search
A Return To Simplicity: Η capsule γκαρνταρόμπα των διακοπών μας χαρίζει τη γοητεία της απλότητας
MAGAZINE

A Return To Simplicity: Η capsule γκαρνταρόμπα των διακοπών μας χαρίζει τη γοητεία της απλότητας

Το ελληνικό καλοκαίρι γίνεται ο εμπνευστής για τα πιο stylish outfits


Χαλαρά outfits συνθέτουν την capsule γκαρνταρόμπα των διακοπών. Το ελληνικό καλοκαίρι και τα νησιά της χώρας μας εξυμνούν αυτήν την αισθητική και γίνονται ο ιδανικός «καμβάς» για τη δημιουργία των πιο simple & stylish εμφανίσεων. 

the-greek-foundation-philoxenia-zeusdione.jpg
Οι ελληνικές αναφορές είναι κυρίαρχες και στο καλοκαιρινό μας tableware για μια σειρά υπέροχες αναμνήσεις. ZEUS & DIONE

Και ναι, έφτασε η στιγμή για το off-duty mindset. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και απολαύστε τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές ανενόχλητες, όπως πρέπει. Το trend του “quiet luxury” που πρωταγωνιστεί τον τελευταίο καιρό ταιριάζει «γάντι» με την εποχή. Ειδικά για τις διακοπές στα ελληνικά νησιά, γίνεται αλάνθαστη επιλογή. Η αισθητική του ορίζεται από κλασικά διαχρονικά staples και κομψά, basic και minimal, κομμάτια - στοιχεία που κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δε «φωνάζουν». 

33b51ea5e12c7e729ff503eda24479d5.jpg
CELINE

Το καλοκαίρι είναι, άλλωστε, συνώνυμο της απλότητας και των χαλαρών looks και απορρίπτει τη μεγάλη προσπάθεια στο styling, ενώ με την επιλογή της επένδυσης σε ρούχα διαχρονικά, θα έχετε μια γκαρνταρόμπα που θα χαίρεστε για μια ζωή στις διακοπές σας. Φυσικά, η συγκεκριμένη τάση δεν αφορά μόνο στη μόδα, αλλά και στο καθημερινό lifestyle. Αν αποδομήσουμε τον ίσως σνομπ χαρακτήρα που κρύβει μέσα της και κρατήσουμε τα καλά της, είναι μια ωδή στην ανεμελιά της ζωής. Σας προτρέπει να απελευθερωθείτε, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πάντα γύρω σας με χάρη και αρχοντιά. 

amorgos.jpg
Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό, σήμα-κατατεθέν του νησι

Έτσι, λίγο πριν ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών σας, δημιουργήστε μια λίστα, στην οποία θα εντάξετε οπωσδήποτε tank tops και Τ-shirts, βαμβακερά πουκάμισα, φλατ σανδάλια και slippers, λινά σύνολα, παρεό και μαγιό, ιδιαίτερες και μικρές τσάντες για την παραλία και φορέματα resort-ready. Οι διακοπές σημαίνουν χαλάρωση και απαιτούν λίγα ρούχα, αρκεστείτε, λοιπόν, στα απολύτως απαραίτητα. Ανατρέξτε στην παλιά φωτογράφιση -του 1995- της Claudia Schiffer και της Valeria Mazza από τον Peter Lindbergh για ένα τεύχος του Harper's Bazaar, και πάρτε ιδέες για τα summer σύνολά σας. Ένα ψάθινο καπέλο, ένα ανοιχτό shirt dress και ένα μπικίνι, αρκούν για μια cool εμφάνιση.

chloe-site-1.jpg
CHLOE x ERES

Επίσης, εξαιρετική έμπνευση χαρίζει και η ταινία “La piscine” και το στιλ της Romy Schneider, όπου τα looks είναι σχεδιασμένα από τον André Courrèges και αποτυπώνουν τέλεια το ’60s στιλ. Αν και απλά, τόσο μαγικά! Μέσα από αυτές τις εικόνες κάντε και τις ανάλογες στιλιστικές easy-to-wear επιλογές και αφεθείτε στο υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι, σε μέρη όπου η χαλαρότητα αποτελεί στάση ζωής.

anc-greek-hipisia-11429-1108-00039-1.jpg
Η πλεκτή τσάντα με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες που θα κάνει τη διαφορά (Ancient Greek Sandals, Karida 1912)
pe23-max-mara-accessories-2nd-exit-4571043106001-corona-accessories-ghost-front.jpg
Ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο για προστασία από τον ήλιο (Max Mara, Max Mara Boutique)
etro-intervista.jpg
Ένα ιδιαίτερο ζευγάρι σανδάλια για all day εμφανίσεις (Etro, Intervista)
pe23-max-mara-2nd-exit-beachwear-3831063806005-clara-rtw-ghost-front1.jpg
Το κλασικό και stylish μαύρο ολόσωμο μαγιό, (Max Mara, Max Mara Boutique) Ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο για προστασία από τον ήλιο (Max Mara, Max Mara Boutique)
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2023