fbpixel

Search icon
Search
8 wellness experts μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και να καταπολεμήσουμε την εαρινή κόπωση
WELLNESS

8 wellness experts μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για να ανεβάσουμε τη διάθεσή μας και να καταπολεμήσουμε την εαρινή κόπωση

Ακολουθήστε τις πολύτιμες συμβουλές τους


Η άνοιξη αποτελεί για πολλούς μια εποχή αλλαγών και ανανέωσης. Πράγματι, μαζί με όλα τα ωραία συναισθήματα που «ξυπνάει», μερικές φορές μας δημιουργεί και τη λεγομένη εαρινή κόπωση μαζί με μια σειρά από αισθήματα αβεβαιότητας. Εμείς ζητήσαμε τη βοήθεια 8 wellness experts, με σκοπό να καταπολεμήσουμε τα παραπάνω και ν' ανεβάσουμε τη διάθεσή μας αυτήν την spring season! 

Μαλού Λαρσινού - @maloularsinou

fcde73e0-fd33-4ad7-ba1f-b0ce3e6296d3.JPG
Health & Wellness Coach

H άνοιξη είναι εποχή αποτοξίνωσης για το σώμα μας, γι' αυτό εφαρμόστε τις παρακάτω συνήθειες για φυσική αποτοξίνωση & ευεξία:

  • Άφθονο Νερό (σκέτο, σαν τσάι (ιδανικό για αποτοξίνωση είναι το βότανο «ταραξάκος», και χλιαρό νερό με λεμόνι τα πρωινά)
  • Επιλέξτε εποχιακές τροφές ευεργετικές για το σώμα (όπως οι αγκινάρες, το σπανάκι, τα σπαράγγια, οι φράουλες)
  • Αυξήστε τις ποσότητες των πράσινων λαχανικών (όπως το kale, το σπανάκι) πλούσια σε χλωροφύλλη
  • Μαγειρέψτε απλά! Οι εποχιακές τροφές της άνοιξης, είναι «ευαίσθητες», με αποτέλεσμα να κρατάνε τα περισσότερα συστατικά τους μόνο όταν τρώγονται ωμά ή στον ατμό. Όταν επιλέγετε να τα κάνετε σωτέ προτιμήστε με νερό & λεμόνι
  • Ασκηθείτε στην φύση! Αφήστε το σώμα σας να ιδρώσει και ανά αποβάλλει τις τοξίνες. Την ίδια στιγμή η επαφή με την φύση λειτουργεί σαν τεχνική γείωσης που ισορροπεί το ηλεκτρικό φορτίο του σώματος μας – μειώνοντας τις φλεγμονές και αυξάνοντας το αίσθημα της ηρεμίας
  • Κοιμηθείτε! Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, ειδικά σε φάσης που το σώμα κάνει τόσες αλλαγές

Στέφη Βασιλοπούλου - @stefivas

ec8cda31-cc8c-4b28-a219-ad5bd3545adf.JPG
Επιχειρηματίας - Ιδρύτρια του πρώτου Inspirational Podcast

Κάθε μέρα, λίγη ώρα στη φύση για να «συνδεθείς» μαζί της αλλά και με εσένα. Όταν την παρατηρείς, μαθαίνεις τόσα πολλά.

Μυρτώ Λεγάκη - @myrtolegaki | @onebreathmindfulness

kfp-0490.JPG
Mindfullness Instructor

Αφιερώστε καθημερινά μερικές στιγμές σύνδεσης με τον εαυτό και την αναπνοή σας. Είναι το πολυτιμότερο εργαλείο και το μεγαλύτερο δώρο. Ακόμη και μερικά λεπτά συνειδητής αναπνοής και διαλογισμού, μπορούν να ρυθμίσουν το νευρικό μας σύστημα, να μειώσουν το στρες και να μας βοηθήσουν να βρίσκουμε τη σταθερότητα και τη γαλήνη μέσα μας.

Αναζητήστε την επαφή με τη φύση όσο πιο συχνά μπορείτε. Ειδικά αν ζούμε στο κέντρο της πόλης, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε επαφή με τη φύση. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να φεύγουμε από την πόλη ειδικά αυτή την περίοδο, μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα σε ένα πάρκο ή κοντά στη θάλασσα, να σηκώσουμε το βλέμμα από τις οθόνες και να κοιτάξουμε τον ουρανό, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα, να παρατηρούμε τον ήλιο, το φεγγάρι. Είμαστε ένα με τη φύση, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ρυθμούς της.

Είναι απαραίτητο να κινούμε το σώμα μας κάθε μέρα. Και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα γυμναστική. Μπορεί να είναι ένας περίπατος, απλές ασκήσεις stretching ή ελεύθερη κίνηση με τη μουσική που μας αρέσει. Το σώμα είναι φτιαγμένο για να κινείται και όταν δεν κινείται, όλα μένουν στάσιμα μέσα μας - τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις μας.

Καλλιεργήστε ευγνωμοσύνη. Αν δεν ευγνωμονούμε για αυτά που ήδη έχουμε, γιατί πιστεύουμε ότι με περισσότερα θα νιώθουμε καλύτερα; Μπορούμε λοιπόν να αφιερώνουμε λίγο χρόνο το βράδυ για να αναλογιζόμαστε όλα αυτά που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε στη ζωή μας – το σπίτι, το φαγητό, τα ρούχα, τους ανθρώπους στη ζωή μας, το σώμα, την αναπνοή μας. Ακόμη και τα πιο μικρά που θεωρούμε δεδομένα, όμως τελικά δεν είναι!

Νάνσυ Μαλλέρου - @nancymallerou

2b604e9b-dbad-49e6-83f5-5974e36ea8c6.JPG
Coach, Author, Speaker

Αναζήτησε τη Φυλή σου! Αναζήτησε έμπνευση! Αναζήτησε τον αληθινό εαυτό σου! Η ύπαρξη του καθενός μας συνεισφέρει σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς κι ας μην το αντιλαμβανόμαστε. ΕΣΥ μετράς όσο δεν φαντάζεσαι. Ο κόσμος σε χρειάζεται κι ας μην το ξέρεις! Εγώ σε χρειάζομαι κι ας μην το ξέρω! Δεν είσαι μόνος σου.

Ιζαμπέλ Ραζή - @isabellerazis

razi.jpg
Health Coach

Η φύση αναγεννάται αλλά το σώμα μας πάλεται... Σεβασμός στον κιρκάδιο ρυθμό μας, άσκηση στη φύση το πρωί, παγωμένο ντους & συμπληρώματα διατροφής. Ισορροπία, Σύνδεση & Δράση.

Hara Liokos Lazarou - @haraliokoslaz

755571bd-16cd-4b42-81da-b8a69f190b6f.JPG
Personal Trainer

Tρεις πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα άμεσα!

1. Stretch it out: Kάντε πολλές διατάσεις για να ζεστάνετε τους μύες και να αποφύγετε τραυματισμούς.

2. Επιλέξτε HIIT προγράμματα για να κάψετε πιο πολλές θερμίδες και για ενδυνάμωση

3. Κάντε mix ασκήσεων και δραστηριοτήτων για να είναι οι προπονήσεις σας διασκεδαστικές και να ευχαριστιέστε όταν γυμνάζεστε.

So, «Do the work and feel the shine»

Νίκη Αθανασιάδη - @food_method

niki-4-dzhjc.jpg
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βελτιώσει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά και την διάθεση. Το κλειδί στην επιτυχημένη διατροφή, είναι ο τρόπος. Οργανώστε την κουζίνα σας να σας προσφέρει αυτά που ψάχνετε, επενδύστε στη γεύση και βρείτε απολαυστικές, θρεπτικές συνταγές και φυσικά απολαύστε περιστασιακά κάτι “απαγορευμένο” χωρίς τύψεις! Όλα έχουν θέση σε μία ισορροπημένη διατροφή

Ειρήνη Πασχαλέρη - @eirinipaschaleri

page0.JPG
Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή

Δύο βότανα που μας βοηθούν να νιώσουμε καλύτερα!

Τα βότανα Rhosiola Rosea & Aswaganda μας προσφέρουν ψυχική ηρεμία! Πως;
Χάρη στις ιδιότητες τους, είναι γνωστά ως «προσαρμογόναβότανα», δηλαδή, καταφέρνουν να προσαρμόζονται στις ακριβείς ανάγκες του σώματος μας! Έτσι μας βοηθούν να νιώσουμε καλύτερα ψυχικά και σωματικά μέσα στην ημέρα!

Πιο συγκεκριμένα, το φυτό Rhosiola Rosea, ενισχύει τη φυσική και διανοητική απόδοση ενώ ανακουφίζει από τη στενοχώρια και το άγχος, βελτιώνοντας σημαντικά τη διάθεση. Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση rhosiola rosea μπορεί να διεγείρει ακόμα και την σεξουαλική επιθυμία και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μπορείτε, λοιπόν, να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας με τη μορφή παγωμένου τσαγιού ή ως συμπλήρωμα σε κάψουλες.

To Ashwagandha (Withani somnifera ή αλικάκαβο) είναι ένα βότανο που χαρακτηρίζεται ως γενικό́ τονωτικό́ και «προσαρμογόνο», που βοηθά́ δηλαδή το σώμα να προσαρμοστεί́ στο stress. Εκτός αυτών, το Ashwagandha έχει αποδεδειγμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες καθώς και την ικανότητα να διατηρεί́ υγιές το ανοσοποιητικό́ σύστημα. Η ρίζα του ashwagandha έχει αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές, αντί-stress, αντιοξειδωτικές, ανοσοενισχυτικές και ανανεωτικές ιδιότητες.

Το ashwagandha χάρη στην ικανότητα του να θρέφει το νευρικό́ σύστημα, καταπολεμά́ το άγχος και το stress, χαρίζοντας ψυχική ηρεμία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για εσάς που θέλετε να προσθέσετε την Ashwagandha, η οποία βρίσκεται σε μορφή σκόνης, στην καθημερινότητα σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να την προσθέσετε στον πρωινό σας καφέ, το πράσινο τσάι ή σε ένα φυσικό χυμό, εναλλακτικά μπορείτε να την πάρετε σε συμπλήρωμα.