fbpixel

Search icon
Search
8 συγκλονιστικά απομονωμένα hotels για μια off-grid απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα
ESCAPE

8 συγκλονιστικά απομονωμένα hotels για μια off-grid απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα

Το 2023 μετατρέπεται στη χρονιά των travel lovers


Είτε φαντάζεστε μεγάλες ερήμους, απόκρημνες οροσειρές ή εντυπωσιακά ιδιωτικά νησιά, ένα μακρινό ταξίδι εκτός συνόρων δεν ήταν ποτέ τόσο δελεαστικό. Παρακάτω, ανακαλύψαμε και σας παρουσίαζουμε τα εννέα πιο συγκλονιστικά - και απομονωμένα - ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, που αξίζει να προσθέσετε στη φετινή σας bucket-list. Μοναδικοί προορισμοί που κάνουν κάθε απόδραση να αξίζει πραγματικά τον κόπο! Enjoy! 

|1| Shinta Mani Mustang, Νεπάλ

02-exterior.jpg

Το Shinta Mani Mustang, που ανοίγει σε λίγο καιρό, θα προσφέρει απαράμιλλη πανοραμική θέα στο πιο δραματικό και απομονωμένο σημείο των Ιμαλαΐων στα βάθη της κοιλάδας Kali Gandaki, ανάμεσα στις οροσειρές Annapurna και Dhaulagiri. Ο σχεδιασμός -από τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Bill Bensley- αναδεικνύει τα πλούσια «θαύματα» της περιοχής μέσα από ένα στιλ που βασίζεται στα παραδοσιακά θιβετιανά σπίτια, τα τοπικά υλικά και τα μεγάλα παράθυρα που κοιτούν στα βουνά Nilgiri. Το ξενοδοχείο προσφέρει custom-made εμπειρίες με ξεναγό για την εξερεύνηση του τοπίου, από πεζοπορία μέχρι ιππασία σε απομονωμένα μονοπάτια με μαγευτικές εικόνες.

|2| Amangiri, Γιούτα, ΗΠΑ

2-YCB2b.jpg

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό από φαράγγια και κορυφογραμμές, το Amangiri περικλείεται από χιλιάδες τετραγωνικά μίλια ανέγγιχτου τοπίου στη σαρωτική έρημο της Γιούτα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πύλη των απίστευτων εθνικών πάρκων στο οροπέδιο του Κολοράντο, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για εκδρομές στη φύση που προκαλούν δέος. Όσο για το που ακριβώς θα φιλοξενηθείτε: υπάρχουν υπερπολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, ονειρεμένες πέτρινες σουίτες και σύγχρονες κομψές σκηνές για μια εμπειρία πιο κοντά στον περιβάλλοντα χώρο στο Camp Sarika.

|3| Nihi Sumba, Iνδονησία

3-YuHGX.jpg

Το Nihi Sumba περιγράφεται ως ένα ξενοδοχείο στην «άκρη της άγριας φύσης», με μια αξιοζήλευτη τοποθεσία σε ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά της Ινδονησίας. Εδώ, οι επισκέπτες θα βρουν 28 άψογα σχεδιασμένες βίλες, η καθεμία με ιδιωτική πισίνα και εκπληκτική πανοραμική θέα στον Ινδικό Ωκεανό. Από το να απολαύσετε το διάσημο σερφ και δείπνο στην ύπαιθρο, μέχρι την περιήγηση στα αξιοθέατα με άλογο και τη συμμετοχή στην κοινότητα και τα έργα διατήρησης του Nihi, αυτή είναι μια απόδραση στην Ινδονησία όπως καμία άλλη.

|4| Six Senses Botanique, Βραζιλία 

4-NPX77.jpg

Το γαλήνιο ξενοδοχείο της Βραζιλίας του Six Senses βρίσκεται στη συμβολή τριών κοιλάδων στα βουνά Mantiqueira - γνωστά ως «τα βουνά που κλαίνε» λόγω των άφθονων πηγών και των ποταμών τους - στα νοτιοανατολικά της χώρας. Το καταπράσινο σκηνικό δημιουργεί μια φανταστική εικόνα ηρεμίας και απόλυτης σύνδεσης με τη φύση. Προσφέρει όλες τις πολυτέλειες του hotel brand στα χέρια σας. Οι βίλες και οι σουίτες προσφέρουν ιδιωτικότητα και έχουν σχεδιαστεί για να σέβονται το τοπίο και τα παραδοσιακά designs της περιοχής.

|5| Pine Cay, στα νησιά Turks and Caicos

5-rNEa8.jpg

Είναι δύσκολο να φτάσεις σε έναν τόσο απομονωμένο προορισμό όπως ένα ιδιωτικό νησί και το Pine Cay είναι ένα από τα πιο exclusive islands στην Καραϊβική. Κάντε μια βόλτα 20 λεπτών με βάρκα για να φτάσετε στις απέραντες εκτάσεις της παρθένας λευκής άμμου και του καλαίσθητου ξενοδοχείου 12 δωματίων μπροστά στην παραλία (το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε και εντάχθηκε στο Relais & Châteaux) στην άκρη του τρίτου μεγαλύτερου στον κόσμο ύφαλου. Είτε μέσα στη θάλασσα είτε στη στεριά, οι ευκαιρίες για να θαυμάσετε το γύρω περιβάλλον είναι μοναδικές και το θέρετρο, που εκτείνεται σε 800 στρέμματα, θα σας προσφέρει μια δόση επίγειου παράδεισου.

|6| Hotel Storfjord, Νορβηγία

6-iRvSa.jpg

Στη δυτική ακτή του Glomset της Νορβηγίας, στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στο Storfjord και τις Άλπεις Sunnmøre, το boutique αλπικό Storfjord Hotel αποτελεί μια υπέροχα «ζεστή» βάση για να εξερευνήσετε το γύρω τοπίο. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα αγρόκτημα φιόρδ για να μάθουν παραδοσιακές νορβηγικές τεχνικές μαγειρικής, ενώ όσοι αναζητούν κάτι πιο περιπετειώδες, μπορούν να κάνουν πεζοπορία στα βουνά του Zen-møre, κανό και ράφτινγκ στο χωριό Valldal αλλά και ν' ανακαλύψουν πολλούς περιπάτους στο δάσος και τα υπέροχα μονοπάτια. Το ξενοδοχείο αποτελεί επίσης σημείο στάσης για τη βιωματική ταξιδιωτική εταιρεία 62°NORD, η οποία προσφέρει κατά παραγγελία οργανωμένες αποδράσεις για εξερεύνηση της περιοχής με βάση την τοπική τεχνογνωσία.

|7| Islas Secas, Παναμάς

7-LJjs5.jpg

Το Islas Secas, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά της απόκρημνης ειρηνικής ακτής του Παναμά, είναι ένα exclusive, ιδιόκτητο σύμπλεγμα 14 νησιών στον κόλπο του Chiriqui. Αποτελεί το «σπίτι» σε έναν από τους μεγαλύτερους κοραλλιογενείς υφάλους του Ειρηνικού και το θέρετρο προσφέρει ένα παραδεισένιο μέρος για να εξερευνήσετε- από την ανακάλυψη του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO του Εθνικού Πάρκου Coiba, μέχρι θαλάσσια σαφάρι. Η τοπική άγρια ζωή περιλαμβάνει φάλαινες και τροπικά πουλιά, ενώ τα καταλύματα του ξενοδοχείου εκτείνονται σε μια σειρά από όμορφα σχεδιασμένα Casitas (σπιτάκια της περιοχής), προσφέροντας στους επισκέπτες μια αίσθηση indoor and outdoor living. 

|8| Singita Mara River Tented Camp, Τανζανία

8-cX8C1.jpg

To Mara River Tented Camp του Singita βρίσκεται σε μια στροφή ποταμού στο απομακρυσμένο τρίγωνο Lamai του Serengeti. Η φιλόξενη «όαση» από σκηνές εκτείνεται στις παρθένες πεδιάδες της βόρειας Τανζανίας, που είναι γεμάτες από άγρια ζωή, εξασφαλίζοντας μια εντυπωσιακή εμπειρία σαφάρι – συμπεριλαμβανομένων κοπαδιών από αρπακτικά και το ετήσιο «θαύμα» της μετανάστευσης των αγριομελισσών. Στο ξενοδοχείο, η ατμόσφαιρα δίνει την αίσθηση προσιτής πολυτέλειας, με ένα μείγμα φυσικών υφασμάτων και υλικών που αντισταθμίζονται από έργα τέχνης δια χειρός ντόπιων designers.