fbpixel

Search icon
Search
8 σημαντικά μαθήματα ζωής μετά από ένα χωρισμό
PSYCHOLOGY

8 σημαντικά μαθήματα ζωής μετά από ένα χωρισμό

Αλλάξτε σελίδα και ανακαλύψτε μια καινούργια πραγματικότητα


Λένε, πως από τη στιγμή που θα μπει στο μυαλό μιας γυναίκας ο χωρισμός, η συνέχεια είναι μονόδρομος. Επίσης, πως οι γυναίκες είναι αυτές που πετυχαίνουν να προχωρήσουν πρώτες πραγματικά. Χωρίς βιαστικά ξεσπάσματα και με καθαρό μυαλό όταν γνωρίζουν πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή. Έτσι, μπορεί κάποια πράγματα να είναι προκαθορισμένα, παρόλα αυτά οι συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης αλλά και ο χρόνος που θα σας χρειαστεί για να αναρρώσετε είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση.

Μετά από συζητήσεις με γνωστές και φίλες, αρκετά ποτήρια κρασί αλλά και χιλιοειπωμένες φράσεις που θα καταφέρουν μονάχα να επαναφέρουν αναμνήσεις, έφτασε η ώρα να πείτε το "ναι" σε μερικά απλά μαθήματα που οφείλει να σας διδάξει αυτός ο χωρισμός και να χαρίσετε το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό σας... να του συμπεριφερθείτε όπως του αξίζει. Άλλωστε αν δεν το κάνετε πρώτα εσείς, δε θα το κάνει κανείς. 

sxesi-4.jpg

You are enough

Μια από τις βασικότερες αρχές στις οποίες που πρέπει να στηριχτείτε είναι ότι οτιδήποτε κάνετε είναι αρκετό. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση αποτελούν δυο έννοιες οι οποίες έρχονται με τον καιρό και φέρνουν μαζί τους την πραγματική επίγνωση, που οδηγεί τελικά σε προσωπική ηρεμία. Το να πιστεύετε πως είστε επαρκείς σημαίνει πως έχετε κατανοήσει πως το μόνο που χρειάζεται για να σας αγαπήσει ο σωστός άνθρωπος... είναι να είστε ο εαυτός σας και τίποτα παραπάνω.

Give respect, to get it back

Ο σεβασμός είναι από τις πράξεις που είναι αναγκαίο ν' ακολουθούν μετά από ένα χωρισμό. Όπως σε κάθε σχέση, έτσι και στις ερωτικές, λοιπόν, για να απαιτήσετε από τον απέναντί σας να σεβαστεί την ελευθερία, τις αρχές αλλά και τις συνήθειές σας είναι δεδομένο πως και εσείς θα κινηθείτε προς αυτό το δρόμο. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν την τάση να περιμένουν συμπεριφορές χωρίς να θέλουν οι ίδιοι να τις εφαρμόσουν, με συνέπεια τα αποτελέσματα να μην είναι τα επιθυμητά.

Don't lose yourself

Ο έρωτας μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δημιουργήσει μια τελείως καινούργια καθημερινότητα, με αποτέλεσμα να ξεχάσει ποια ήταν χωρίς το άλλο της μισό. Σύμφωνα με την ειδικό σχέσεων Jess Weiner, αυτό που μαθαίνει ο καθένας μετά από το τέλος μιας σχέσης είναι «ζούσα όπως πραγματικά ήθελε όσο ήμουν με τον άλλον;». Για να είστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι αυτό που απαιτείται είναι να βιώνετε αυτά που εσείς επιθυμείτε και όχι αυτά που θα κάνουν τη συμβίωσή σας πιο εύκολη, καθώς στο τέλος αυτός ο συμβιβασμός μπορεί να σας στοιχίσει και ολόκληρη τη σχέση!

sxesi-1.jpeg

Listen closely

Είναι αλήθεια, πως στις σχέσεις φτάνει ένα σημείο στο οποίο οι σύντροφοι σταματάνε να δίνουν σημασία αυτό που λέει ο άνθρωπός τους και επικεντρώνονται σε αυτό που θέλουν οι ίδιοι να ακούσουν. Έτσι, με τον καιρό το χάσμα μεγαλώνει και οι διαφορές καταλήγουν να οδηγούν στο χωρισμό. Αυτό που θα σας διδάξει αυτή η κατάσταση είναι πως όσο καλά και αν πιστεύετε πως ξέρετε τους ανθρώπους σας πολλές φορές μπορεί να μπλέκεστε στην εικόνα που έχετε ήδη σχηματίσει και να παύετε να ακούτε τις ανάγκες τους. Μπορεί να σας φαίνεται κλισέ, αλλά ξεκινήστε να δίνετε διαφορετική βαρύτητα σε αυτά που λέγονται... και που ξέρετε; Ίσως, να σας ανοίξουν ένα δρόμο που δε γνωρίζετε.

Stay for the right reasons

Η αληθινή αγάπη έχει να κάνει με την ανιδιοτέλεια, τη γενναιοδωρία καθώς και με τον αμοιβαίο έρωτα. Εάν αυτά τα δεδομένα απουσιάζουν τότε κάτι πρέπει να αλλάξει δραστικά! Το να παραμένετε σε μια κατάσταση επειδή υπάρχουν αποκλειστικά κοινά ενδιαφέροντα, κοινές παρέες καθώς και κοινωνική πίεση δεν είναι σίγουρα αυτό που θα σας βοηθήσει. Τώρα, λοιπόν, μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που σας λένε πως δεν πρέπει να μένετε με κάποιον, ο οποίος δε βοηθάει στην εξέλιξή σας -και αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τους ερωτικούς συντρόφους.

Know what you want

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες μια σχέση φαίνεται ιδανική επιφανειακά, αλλά δεν είναι ουσιαστικά. Οι περισσότεροι θα έχετε νιώσει πως κάτι σας λείπει, αλλά διστάζετε να το απαιτήσετε. Ένας χωρισμός είναι ο καλύτερος δάσκαλος καθώς στο τέλος δείχνει πως εάν είχατε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά, τότε ίσως η εξέλιξη να μην ήταν η ίδια. Ξεκινήστε να αναζητείτε όλα αυτά που πραγματικά επιθυμείτε και περάστε στο πιο σημαντικό στάδιο... αυτό που θα τα κάνετε πράξη. 

Heartbreak's benefits

Μη νιώσετε ποτέ πως ο πόνος που βιώνετε, η απογοήτευση αλλά και όλη η γκάμα των συναισθημάτων είναι περιττή. Αντιθέτως, χωρίς αυτά δε θα μπορούσατε να προχωρήσετε παρακάτω και φυσικά να νιώσετε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια. Λένε πως οι δυσκολίες είναι αυτές που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τον ανθρώπων και αυτό είναι ένα motto το οποίο σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας, όταν τα πάντα θα μοιάζουν -πλέον- μακρινά. Η Jaime Morrison Curtis, συγγραφέας και ειδική σε θέματα σχέσεων ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Τίποτα δεν διδάσκει σε μια γυναίκα περισσότερα για τον εαυτό της, από όταν χάνει την αγάπη...» 

και αυτό επηρεάζει σίγουρα το πώς θα συμπεριφερθεί την επόμενη φορά. Ξεκινήστε να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε τι πραγματικά σας χρειάζεται και πότε πρέπει να αφήνετε πίσω ό,τι σας πληγώνει.

sxesi.jpg

Don't test

Σταματήστε να βάζετε στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας, διάφορα τεστ για να σας αποδείξουν πως πραγματικά αξίζουν τη θέση που τους έχετε δώσει στη ζωή σας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα τους κουράσετε, αλλά είναι πολύ πιθανόν και να απομακρυνθούν. Η μαγική λέξη «εμπιστοσύνη» μπορεί να σας οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν είχατε φανταστεί, ανοίγοντας μπροστά σας τον πραγματικό χαρακτήρα του συντρόφου σας. Μάθετε να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή που μοιράζεστε και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Είναι βέβαιο πως δε θα σας απογοητεύσει.