fbpixel

Search icon
Search
7+1 design trends που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση το 2022
DESIGN NEWS

7+1 design trends που θα επικρατήσουν στη διακόσμηση το 2022

Οι τάσεις από τον χώρο της αρχιτεκτονικής που μπορείτε να εντάξετε από τώρα στην κατοικία σας


Το 2021 φτάνει προς το τέλος του και ήδη έχουμε πάρει μια γεύση για όσα πρόκειται να δούμε μέσα στο νέο έτος στον χώρο του interior design. Πολλές από τις τάσεις έρχονται απευθείας από το παρελθόν, ενώ δεν είναι λίγες οι ανερχόμενες που θα χαρίσουν εντελώς updated vibe στον χώρο σας. Οι επιλογές είναι πολλές και διαφέρουν ανάλογα με την αισθητική του καθενός, αλλά και το στιλ που διατηρεί η κάθε κατοικία.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα interior design trends του 2022, τα οποία μπορείτε να εντάξετε από τώρα στο σπίτι σας!

Color of the year: Very Peri

image.jpg

Η Pantone έδωσε στη δημοσιότητα το χρώμα του 2022, το οποίο πρόκειται να το βλέπουμε παντού. Ένα mix από μοβ και μπλε συνθέτει μια ιδιαίτερη απόχρωση, την οποία μπορείτε να εντάξετε ακόμα και στους χώρους της κατοικία σας. Έχετε τη δυνατότητα, για παράδειγμα, να βάψετε έναν από τους τοίχους σας για statement χαρακτήρα. Σε περίπτωση που δε θέλετε να προβείτε σε μεγάλη αλλαγή, επενδύστε σε διακοσμητικά και λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά. Τολμήστε να συνδυάσετε αυτό το χρώμα και με άλλους τόνους, όπως το κόκκινο, το πράσινο ή και το κίτρινο.

Περισσότερο vintage από ποτέ άλλοτε

parisian-living-room-with-burgundy-velvet-sofa-aptlafayetteparis.jpg

Η αγάπη για τη vintage αισθητική με τα χρόνια ολοένα και αυξάνεται και αυτό φαίνεται και μέσα από τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Ο συνδυασμός του σύγχρονου σχεδιασμού με τις retro γραμμές, είναι αυτό ακριβώς που βλέπουμε πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως μας αρέσει. Τολμήστε κι εσείς αυτό το mix & match, προσθέτοντας μικρά στοιχεία στο σπίτι σας, όπως έναν τεράστιο χρυσό καθρέφτη, κάποια παλιά συρταριέρα, πίνακες ή ακόμα και χαλιά.

Λέμε «ναι» στις eco-friendly λύσεις

living-room-ideas-rustic-1603201640.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν, παρατηρείται έντονα μια στροφή στη βιωσιμότητα, ακόμα και σε ό,τι αφορά στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Με τον πλανήτη συνεχώς να απειλείται από παντού, η υιοθέτηση νέα συνηθειών έχει γίνει επιτακτική ανάγκη από την πλευρά όλων μας. Σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση του σπιτιού, πλέον βλέπουμε πως τα sustainable έπιπλα έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση στους χώρους μας, ενώ ένα από τα πιο stylish υλικά που μπορείτε να επιλέξετε είναι το bamboo. Στην περίπτωση αυτήν, δεν πρόκειται απλώς για μια τάση, αλλά για τρόπο ζωής που ο καθένας είναι σημαντικό να υιοθετήσει.

Natural στοιχεία

3-sh7sv.jpg

Τη νέα χρονιά, φαίνεται πως τα natural στοιχεία θα έχουν και πάλι την τιμητική τους. Ακολουθώντας παρόμοια φιλοσοφία με το παραπάνω trend, τα οικολογικά υλικά κατασκευής μπορούν να συνθέσουν ένα απίστευτο, natural σκηνικό στην κατοικία σας. Ειδικά εάν είστε λάτρεις του μινιμαλισμού, θα λατρέψετε τη συγκεκριμένη τάση.

Eclectic design

12-089vz.jpg

Το 2021 ήταν ακόμα μια χρονιά που αντιληφθήκαμε πως όλα ταιριάζουν με τα πάντα, αρκεί να υπάρχει μια λογική στη συνολική αισθητική! Πριν φύγει αυτό το έτος, λοιπόν, αντλήστε όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας στήνοντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό στην κατοικία σας, χρησιμοποιώντας ξεχωριστές υφές για τους καναπέδες και τα κρεβάτια, αντίκες που μπορούν να λειτουργήσουν μοναδικά στη διακόσμηση, vintage καθρέφτες και artworks και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Φροντίστε, μόνο, να επιλέξετε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων ή αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο total result.

Περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου

interior-vignette-featured-in-the-book-urban-jungle-living-and-styling-with-plants.jpg

Ξεχάστε τα ψεύτικα φυτά -όσο αληθινά κι αν μοιάζουν! Δεν υπάρχει πιο ωραία επιλογή από το να φέρετε το outdoor περιβάλλον μέσα στο σπίτι σας, τοποθετώντας διάφορα φυτά και λουλούδια. Έτσι, πέρα από χρώμα κι εντυπωσιακή διάσταση, θα κάνετε την κατοικία σας να δείχνει πιο «ζωντανή», ανανεώνοντας παράλληλα την ατμόσφαιρα. Μια ωραία ιδέα είναι να προσθέσετε φυτά που φέρνουν καλοτυχία κι ευδαιμονία, όπως οι ορχιδέες και το σπαθίφυλλο.

Άφθονο μάρμαρο

ad0122-hallworth-7.jpg

Πολλοί ενδεχομένως να θεωρούν ότι το μάρμαρο έχει ξεπεραστεί από τη διακόσμηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για ένα απίστευτα διαχρονικό trend, που μπορεί να προσδώσει τον luxury χαρακτήρα που όλοι επιθυμούν για την κατοικία τους. Μάλιστα, χαρίζει φως όπου κι αν επιλέξετε να το τοποθετήσετε. Είναι μια ιδανική, all time classic επιλογή για την κουζίνα και το μπάνιο -και όχι μόνο!

Mix & match με σκούρους και γήινους τόνους

kk-metalpetal-5076-1637177954.jpg

Το 2022 οι συνδυασμοί χρωμάτων γίνονται ακόμα πιο τολμηροί και statement. Τι θα λέγατε να συνδυάσετε σκούρα χρώματα με άλλα πιο ανοιχτά; Τώρα μπορείτε να το κάνετε, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τάσεις. Δημιουργήστε, για παράδειγμα, το τέλειο color combo με μαύρα έπιπλα και διακοσμητικά σε ένα δωμάτιο όπου οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε λευκό ή ακόμα και μπεζ. Η αντίθεση που θα εξασφαλιστεί θεωρείται απίστευτα trendy!