fbpixel

Search icon
Search
6+1 fall trends που καταργούμε και με τι τα αντικαθιστούμε το 2024
TRENDS & CATWALKS

6+1 fall trends που καταργούμε και με τι τα αντικαθιστούμε το 2024

Τα in & outs της επερχόμενης σεζόν είναι εδώ!


Ενώ οι θερμότεροι μήνες τείνουν να είναι οι πιο αγαπημένοι μας, τα βασικά fashion κομμάτια του φθινοπώρου, όπως τα δερμάτινα μπουφάν, οι μπότες και όλα τα τζιν είναι σίγουρα αυτά που ανυπομονούμε να αρχίσουμε να ξαναφοράμε. Ενώ, λοιπόν, αναμένουμε την πτώση της θερμοκρασίας, μελετάμε τις δυνατότητες για layering που έρχονται, εξετάζοντας ταυτόχρονα τη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα και κάνοντας plan ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. 

Τα βασικά ρούχα που φοράμε μεταξύ των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου χρειάζονται σίγουρα μια ανανέωση, οπότε για να φέρουμε τη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα στο σήμερα, κάνουμε έναν απολογισμό του τι υπάρχει στη ντουλάπα μας και αφαιρούμε τις ξεπερασμένες τάσεις της φθινοπωρινής μόδας που δεν μοιάζουν πλέον με τις πιο φρέσκες επιλογές. 

Με αυτό το σκεπτικό, συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τις τάσεις στις οποίες θα βασιστεί η fashion και street style σκηνή τους επόμενους μήνες και, κατά συνέπεια, τις παλαιότερες που αποσύρονται

OUT: Oversized blazers

IN: Hourglass jackets

b133021ab3a85c53b65d0ced586c0cb8.jpg
Image source: Net-a-porter

Αυτή τη στιγμή, τα "σακάκια κλεψύδρα" αντικαθιστούν την προηγούμενη προτίμησή μας για τα oversized σακάκια. Λατρεύουμε την κομψή αίσθηση που προσδίδουν σε κάθε εμφάνιση και φέτος επιλέγουμε τα cinched μοντέλα αντί για οτιδήποτε πολύ boxy.

OUT: 90's jeans

IN: Cuffed jeans

hzehpdha8jtg7up8jfmudr-1280-80.webp
Image source: @anoukyve

Έχουμε εκφράσει στο παρελθόν την αγάπη μας για XL τζιν μας και εννοείται πως δεν πάνε πουθενά την ερχόμενη σεζόν. Παρόλαυτα, αφαιρούμε τις υπερβολικά baggy, low-waisted γραμμές και κάνουμε χώρο για αυτές που έχουν ένα πιο φαρδύ, cropped στρίφωμα. 

OUT: Chunky shoes

IN: Classic shoes

8cf7cc69fc280f36c2b415ff20e2def7.jpg
Image source: ATP Atelier

Τα δίπατα, πιο chunky shoes ήταν παντού τις προηγούμενες σεζόν - και ενώ είναι σίγουρα άνετα και προσδίδουν ύψος, φέτος εστιάζουμε στα πιο κλασικά κομμάτια. Για αυτό, λοιπόν, ήρθε η ώρα να επενδύσουμε στις πιο "λεπτεπίλεπτες" γραμμές όπως leather flats και μπαλαρίνες. 

OUT: Motor jackets

IN: Classic leather/suede jackets

6a2e19b4c20737b0ff01f4d7ba90fef4.jpg
Image source: BA&SH

Τα δερμάτινα μπουφάν είναι ένα βασικό φθινοπωρινό κομμάτι - και φέτος αντί για τα κλασικά motor - που εννοείται παραμένουν για πάντα διαχρονικά - προσθέτουμε vintage εμπνευσμένες σιλουέτες που διακρίνονται για την απλότητα τους. Επιλέξτε τες σε boxy ή straight γραμμές, με κουμπιά ή φερμουάρ. 

OUT: Bodycon dresses

IN: Cinch-waist dresses

6jqm3nmbskpkt68nwgvhdh-1280-80jpg.webp
Image source: @hoskelsa

Ένα άλλο φθινοπωρινό κομμάτι που έρχεται στο προσκήνιο είναι το μεσάτο midi ή maxi dress - για αυτό ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε κάποια στενά φορέματα και να εντάξουμε αυτήν την κολακευτική (και πολύ πιο άνετη) γραμμή στην γκαρνταρόμπα μας. Σας συστήνουμε να τα επιλέξετε σε neutral χρώματα που μπορούν να σας συνοδέψουν άψογα στις smart casual εμφανίσεις σας. 

OUT: Over-the-top bags

IN: Top handle/Vanity bags

screenshot-2024-08-19-at-52101-pm.png
Image source: Loro Piana

Όσον αφορά τις τσάντες, φέτος κινούμαστε σε μια πιο quiet luxury λογική και προσθέτουμε στην ντουλάπα μας τα πολυαγαπημένα vanity bags. Προσδίδουν μια ρετρό γοητεία με το δομημένο σχήμα τους με το πάνω χερούλι. Διασημότητες όπως η Sofia Richie Grainge και η Gigi Hadid είναι οπαδοί της τσάντας Loro Piana. 

OUT: Oversized smart trousers

IN: Cigarette trousers

823b43fe635078a70f7e612f3f500510.jpg
Image source: Net-a-porter

Το skinny παντελόνι επέστρεψε επισήμως στην work wardrobe μας αφού το trend του office siren παραμένει απολύτως in με τις πιο 90's, εφαρμοστές γραμμές στα πουκάμισα και στα παντελόνια να κυριαρχούν. Σας συστήνουμε, λοιπόν, να προσθέστε κάποια office παντελόνια σε skinny ή flare γραμμή. Ταιριάζουν μοναδικά με court ή slingback heels και μπαλαρίνες.

Feature image source: The Row