fbpixel

Search icon
Search
6 βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο
LIFE & CAREER

6 βιβλία αυτοβελτίωσης που αξίζει να διαβάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Γίνετε θεραπευτής του εαυτού σας, με την βοήθεια των παρακάτω κορυφαίων αναγνωσμάτων


Λένε πως η ζωή είναι γεμάτη από εκπλήξεις και όχι άδικα, καθώς αυτή η πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση αποτελεί μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε να «δίνουμε» τροφή στα έντονα συναισθήματα, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό προκάλεσε διάφορα αναταραχές στην ψυχική μας υγεία κάτι, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό εξαιτίας της επικαιρότητας. Ένας τρόπος για να διώξουμε μακριά τα «μαύρα σύννεφα» και να γαληνέψουμε την ψυχή μέσα από γνώσεις που θα μας ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα μας γνωρίσουν στον ίδιο μας τον εαυτό δεν είναι άλλος από την ανάγνωση χρήσιμων self-help βιβλίων.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα top-6 βιβλία που συγκεντρώσαμε!

Για όλα υπάρχει λύση - Marie Forleo

868bec114e6b67c46ef66f3377d7d75f.png

«Για όλα υπάρχει λύση γράφει στο εξώφυλλο ο τίτλος του βιβλίου, αλλά το βαθύτερο νόημα το βρίσκουμε στον υπότιτλο, όπου γράφει η αγαπημένη μας συγγραφέας Marie Forleo χαρακτηριστικά, «Πώς μια απλή πεποίθηση μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο (και να δημιουργήσουμε διαρκή επιτυχία)». Μέσα από το βιβλίο αυτό η συγγραφέας ήθελε να λειτουργήσει με μια διαφορετική προσέγγιση από τα υπόλοιπα βιβλία και αυτό γιατί; Γιατί δεν θέλει απλά να καθοδηγήσει τους αναγνώστες της, θέλει να τους μεταφέρει ένα μήνυμα, πως ότι κι αν θελήσουν σε αυτή την ζωή, πάντα μα πάντα θα υπάρχει ένας τρόπος να το αποκτήσουν. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με θάρρος σκληρές αλήθειες, μέσα από ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που ήρθαν αντιμέτωποι με την απώλεια, την ασθένεια, με σκοπό να αντλήσετε δύναμη απ’ όλα αυτά τα παραδείγματα! Τα δύο σημαντικά μότο που θα συναντήσετε στο βιβλίο είναι «Ό,τι κι αν είναι αυτό που αντιμετωπίζεις, έχεις ότι χρειάζεσαι για να βρεις τη λύση και να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις» και το δεύτερο «δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική αλλαγή στον κόσμο αν δεν βρεις το κουράγιο να αλλάξεις τον εαυτό σου. Όμως για να αλλάξεις τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να πειστείς ότι μπορείς».

Καν’ το κι ας φοβάσαι - Dr. Susan Jeffers

20200219102549-kan-to-ki-as-fovasai.jpeg

Το βιβλίο της Dr. Susan Jeffers,«Καν’ το κι ας φοβάσαι» αποτελεί έναν μοναδικό έντυπο οδηγό που εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο πως θα καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από το φόβο και τις αρνητικές σκέψεις που εμποδίζουν την ζωή μας να «ανθίσει», κάτι που έχουμε τρομερά ανάγκη σήμερα. Πέρα απ’ αυτό, η συγγραφέας προσπαθεί μέσα από παραδείγματα με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις και αυτό θα σε οδηγήσει στο κύριο σκοπό του βιβλίου, να καταλάβεις πως η ίδια η ζωή σου είναι ένα δώρο.

Το δώρο - Ξενάκης Στέφανος

20200219110752-to-doro.jpeg

Ο ταλαντούχος Έλληνας συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης μας προσέφερε στ’ αλήθεια ένα δώρο, το βιβλίο του! «Το δώρο» εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας, αλλά ως ανθρώπινα όντα έχουμε την έμφυτη τάση να τα προσπερνάμε. Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, θα «βυθιστείτε» στον εσωτερικό σας κόσμο, θα αναμετρηθείτε με τις αποφάσεις που έχετε πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, με τον τρόπο με τον οποίο ζείτε και αυτό θα σας οδηγήσει στο κύριο σκοπό του βιβλίου, να καταλάβετε πως η ίδια η ζωή σας είναι ένα δώρο.

Σκέψου και πλούτισε - Napoleon Hill

20200219105440-skepsou-kai-ploutise.jpeg

Το «Σκέψου και πλούτισε» του Napoleon Hill είναι εδώ και δεκαετίες το Νο 1 σε πωλήσεις βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που είναι το πιο δημοφιλές βιβλίο στον κλάδο αυτό, καθώς αποτελεί τη συντομότερη και πλέον αξιόπιστη φιλοσοφία ατομικής επίτευξης που παρουσιάστηκε ποτέ προς όφελος όσων αναζητούν ένα συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή τους. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και να εφαρμόσετε τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει, μετατρέποντάς τες σε χρήσιμες υπηρεσίες με επαρκή ανταμοιβή, χωρίς σπατάλη χρόνου.

Ο δρόμος της ευτυχίας - Χόρχε Μπουκάι

lipsis.png

Ο γνωστός σε όλους μας συγγραφέας Χόρχε Μπουκάι αναλύει μέσα από το βιβλίο του «Ο δρόμος της ευτυχίας» ένα από τα σημαντικότερα ερωτήματα του ανθρώπου, «Τι σημαίνει η λέξη ευτυχία;» με αποτέλεσμα να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά να βρει τον εαυτό του, να καταλάβει τι τον ευχαριστεί μέσα από τις δικές του προσωπικές αφηγήσεις, οδηγώντας τον στην απόλυτη ευτυχία.

Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή - King Vex

9781788171823.jpg

Στο εξώφυλλο του βιβλίου παρατηρείτε έναν τίτλο «Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή» κι έναν υπότιτλο «Πώς η αγάπη για τον εαυτό σας είναι το κλειδί που ανοίγει το δρόμο για το μεγαλείο που κρύβεται μέσα σας» που σας δίνει κατευθείαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο τι θα συναντήσετε στο εσωτερικό του. Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αγαπήσετε τον εαυτό σας έτσι ακριβώς όπως είναι, να μετατρέψετε τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά και να βιώσετε την εσωτερική γαλήνη, καθώς και την ευτυχία.