fbpixel

Search icon
Search
6 σειρές & ταινίες με θέμα την κακοποίηση των γυναικών
ARTS & CULTURE

6 σειρές & ταινίες με θέμα την κακοποίηση των γυναικών

Οι παραγωγές που παρουσιάζουν το ευαίσθητο αυτό θέμα


Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 1999 όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πήρε τη σημαντική απόφαση να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μόνο για το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τους συζύγους ή τους συντρόφους τους, ενώ πολλές κακοποιούνται σε καθημερινή βάση. Μια δραματική κατάσταση που δυστυχώς συνεχίζεται παρά την ενημέρωση, τα καθημερινά παραδείγματα προς αποφυγή και την κοινωνία που -υποθετικά- εξελίσσεται και αφήνει πίσω τις τοξικές συμπεριφορές.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε τις κορυφαίες σειρές και ταινίες με ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε!

The series

Unbelievable

ee4yrzmvuaaybr9.jpg

Η συγκεκριμένη σειρά είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στο Netflix για το 2019. Μετά την καταγγελία που κάνει ότι τη βίασε ένας εισβολέας, μια νεαρή κοπέλα έρχεται αντιμέτωπη με έναν καταιγισμό συναισθημάτων και τις ερωτήσεις της επιφυλακτικής αστυνομίας. Βασισμένη σε αληθινή ιστορία και στην έρευνα του 2015 με τίτλο «Μια απίστευτη ιστορία βιασμού». Η πρωταγωνίστρια δεν έχει την υποστήριξη κανενός, προσπαθώντας μόνη της να δικαιωθεί. Άραγε τα καταφέρνει;

Maid

3600.jpg

Η νέα σειρά του Netflix που έχει καταφέρει να γίνει θέμα συζήτησης δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν εδώ τη λίστα. Μια δυναμική μητέρα παίρνει την απόφαση να αφήσει τον σύντροφό της μετά από τη λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση που δέχεται από τον σύντροφό της, κάνοντας μια νέα αρχή εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός. Μπορεί να έρχεται αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες αλλά ποτέ δεν τα παρατά, καταφέρνοντας να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Big Little Lies

tv-mom-big-little-lies-today-inline-200508.jpg

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα η φαινομενικά ιδανικές ζωές μαμάδων που ανήκουν στην υψηλή κοινωνία. Ένας φόνος κάνει μια άλλη γυναίκα να μετακομίσει στην πόλη τους κι έτσι όλα ανατρέπονται. Οι ζωές όλων αλλάζουν εντελώς, προσπαθώντας να βρουν και πάλι τον εαυτό τους, να νιώσουν καλύτερα και να απολαύσουν κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή.

The movies

Enough

stasera-in-tv-su-rete-4-via-dallincubo-con-jennifer-lopez-6.jpg

Πρόκειται για μια αξέχαστη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε η Jennifer Lopez ως μια κακοποιημένη σύζυγος. Η ίδια φεύγει από το σπίτι για να προστατεύσει τον εαυτό της αλλά και την κόρη, αλλά ο σύζυγός της προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει εκδίκηση. Η Slim (Jennifer Lopez) παίρνει την απόφαση να κάνει μαθήματα krav maga για αυτοάμυνα και ανταποδίδει τη βία που της ασκούσε τόσα χρόνια και παίρνοντας ξανά τη ζωή στα χέρια της.

Bombshell

j4yue6mcxns5ocm6yfo5emygfy.jpg

Η ταινία είναι βασισμένη στις αληθινές κατηγορίες των γυναικών εναντίον του Διευθύνοντα Συμβούλου και Γενικού Διευθυντή του Fox News για σεξουαλική παρενόχληση. Η ταινία κέρδισε τρία υποψηφιότητες στα περσινά Όσκαρ, ενώ το cast απαρτίζεται από σπουδαίες ηθοποιούς, όπως είναι η Charlize Theron, η Nicole Kidman και η Margot Robbie. Μια παραγωγή που αποτυπώνει το πόσο σημαντικό είναι όλες οι γυναίκες να παραμένουν δυνατές σαν μια γροθιά, ώστε να δώσουν λύσεις για ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Irreversible

screenshot-1.png

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά γαλλικά ψυχολογικά θρίλερ που αξίζει να παρακολουθήσετε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Με πρωταγωνίστρια τη Monica Bellucci και τον πρώην σύζυγό της, Vincent Cassel, πρόκειται για μια ταινία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και παρουσίασε με ρεαλιστικό τρόπο τη σεξουαλική παρενόχληση, ανατριχιάζοντας τους θεατές με τις απίθανες ερμηνείες και τις σκηνές βίας.