fbpixel

Search icon
Search
6 σειρές - «διαμάντια» που μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτός Netflix
ARTS & CULTURE

6 σειρές - «διαμάντια» που μπορείτε να παρακολουθήσετε εκτός Netflix

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε ώστε να μην χάσουμε επεισόδιο


Τι θα παρακολουθήσουμε τον Μάιο στις τηλεοπτικές πλατφόρμες; Οι επιλογές είναι αμέτρητες και, αδιαμφισβήτητα, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό! Αν και το Netflix θεωρείται mainstream όσον αφορά την κυκλοφορία ποικίλων δημοφιλών σειρών, παγκόσμια συνδρομητικά κανάλια, με πρωταγωνιστές τα Apple Tv, Hulu Tv, HBO Tv, με δικές τους παραγωγές αλλά και εξωτερικές, τις οποίες φιλοξενούν, κάνουν πλέον την πιο μεγάλη τους εμφάνιση και ξεχωρίζουν άρτια χάρη στην αισθητική υψηλής ποιότητας, αλλά και τους βραβευμένους πρωταγωνιστές τους! Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει έξι σειρές - «διαμάντια» εκτός Netflix για να την προσθέσετε από σήμερα στην watchlist σας!

Take a look!

Roar

rroar.jpg
Photograph: Lachlan Moore/Apple

Mια αμερικανική σειρά ανθολογίας οχτώ επεισοδίων από τις δύο δημιουργούς του sitcom, GLOW, Liz Flahive και Carly Mensch. Βασίζεται στην ομώνυμη συλλογή διηγημάτων του 2018 της Cecelia Ahern. Το "Roar" προσφέρει ένα διορατικό, συγκλονιστικό και μερικές φορές ξεκαρδιστικό πορτρέτο του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα. Μέσα από μοναδικές ερμηνείες, με καθοριστική αυτής της Nicole Kidman, αυτές οι οκτώ ιστορίες αντικατοπτρίζουν τα διλήμματα καθημερινών γυναικών με έναν οικείο τρόπο μιλώντας για την ανθεκτικότητα που υπάρχει μέσα τους.

Πλατφόρμα προβολής: Apple Tv

The Dropout

dropout.webp
Photograph: Beth Dubbre/ AP

Μια αμερικανική δραματική μίνι σειρά οχτώ επεισοδίων δημιουργήθηκε από την Elizabeth Meriwether, βασισμένη στο podcast "The Dropout" που φιλοξενείται από τη Rebecca Jarvis και παράγεται από το ABC News. Η σειρά φορά την άνοδο και την πτώση της Elizabeth Holmes και της επιχείρησής της, Theranos. Αγγίζει τις εμπειρίες που πιθανώς υποκίνησαν τις απάτες και τα ψέματα της Holmes με γραμμικό τρόπο, ξεκινώντας από την προεφηβική της ηλικία και μέχρι την έκθεσή της στην απάτη. Ξεχωριστή αποτελεί η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας, Amanda Seyfried.

Πλατφόρμα προβολής: Hulu Tv

Severance

severa-2.webp
Photograph: Atsushi Nishijima/Apple TV+

Το Severance είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά ψυχολογικού θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε από τον Dan Erickson και σκηνοθετήθηκε από τους Ben Stiller και Aoife McArdle. Μια εταιρεία τεχνολογίας, η "Lumon Industries", χρησιμοποιεί μια ιατρική διαδικασία «απόλυσης» για να διαχωρίσει τις μη εργασιακές αναμνήσεις ορισμένων από τους υπαλλήλους της από τις εργασιακές τους αναμνήσεις. Ένας αποκομμένος υπάλληλος, ο Μark, τον οποίο υποδύεται ο Adam Scotτ, σταδιακά αποκαλύπτει έναν ιστό συνωμοσίας και από τις δύο πλευρές του τμήματος.

Πλατφόρμα προβολής: Apple Tv

Euphoria

eumporia.webp
Photograph: HBO

Συνεχίζει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον χάρη στην εξαιρετική πλοκή που είναι"ντυμένη" με ενδιαφέρουσες εναλλαγές. Το Euphoria είναι αμερικανική εφηβική δραματική τηλεοπτική σειρά, που δημιουργήθηκε από τον Sam Levinson και βασίζεται στην ομώνυμη ισραηλινή σειρά. Η ιδέα για τη σειρά βασίστηκε στις προσωπικές εμπειρίες του Levinson ως έφηβος και στις μάχες του με το άγχος, την κατάθλιψη και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Πολλοί από τους τίτλους των επεισοδίων για την πρώτη σεζόν είναι αναφορές σε τίτλους τραγουδιών στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που σχετίζονται με το ίδιο το επεισόδιο. Για παράδειγμα, το "'03 Bonnie and Clyde" είναι μια αναφορά στο ομώνυμο τραγούδι του 2002 των Jay-Z και Beyoncé. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ruby, που έχει βγει από το κέντρο απεξάρτησης και αγωνίζεται να βρει τη θέση της στον κόσμο, παίζει η δημοφιλής ηθοποιός, Zendaya.

Πλατφόρμα προβολής: HBO Tv

Physical

physcal.webp
Photograph: Hilary Gayle/Apple

Μια γυναίκα που αγωνίζεται στη ζωή της ως μια ήσυχα βασανισμένη νοικοκυρά, βρίσκει έναν ασυνήθιστο δρόμο προς την εξουσία μέσα από μια απίθανη πηγή: τον κόσμο της αεροβικής. To Physical είναι μια αμερικανική κωμική-δραματική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από την Annie Weisman. Τον Αύγουστο του 2021, η σειρά ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν πριν από το φινάλε της πρώτης σεζόν.

Πλατφόρμα προβολής: Apple Tv

Candy

candy.jpg
Copyright: Tina Rowden/Hulu

Ένα θανατηφόρο μυστικό. Η Jessica Biel υποδύεται μια νοικοκυρά με ένστικτο δολοφόνου στην επερχόμενη μίνι σειρά της πλατφόρμας "Hulu", βασισμένη σε μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία εγκλήματος από τη δεκαετία του 1980. Μια φαινομενικά ευγενική και εξωστρεφή γυναίκα αφιερώνει τον χρόνο της βοηθώντας τους φίλους της και πηγαίνοντας στην εκκλησία. Η πραγματική Candy Montgomery κατέπληξε τη μικρή πόλη της στο Τέξας τον Ιούνιο του 1980 όταν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Betty Gore, μιας δασκάλας γυμνασίου με την οποία είχε γίνει φίλη αφού συναντήθηκαν στην εκκλησία.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Μαΐου 2022

Πλατφόρμα προβολής: Hulu Tv