fbpixel

Search icon
Search
6 καλοκαιρινά λουλούδια που θα δώσουν ultra fresh «πνοή» στο μπαλκόνι σας
INTERIORS

6 καλοκαιρινά λουλούδια που θα δώσουν ultra fresh «πνοή» στο μπαλκόνι σας

Κάντε τα δικά σας & δημιουργήστε ένα ολάνθιστο outdoor σκηνικό


Η άφιξη του καλοκαιριού απαιτεί αλλαγές στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας και τα λουλούδια είναι η ιδανική προσθήκη σε κάθε γωνία. Χαρίζοντας χρώμα και «ζωή» στον χώρο, πέρα από τα καταπράσινα outdoor plants είναι ωραίο να προσθέσετε και μερικά ακόμα, τα οποία ξεχωρίζουν για τα υπέροχα άνθη τους και τις ονειρικές τους αποχρώσεις. Άλλωστε, πλέον ο χρόνος που περνάμε στο μπαλκόνι είναι περισσότερος απ' ό,τι στο εσωτερικό του σπιτιού μας, γι' αυτό και αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο στη διακόσμηση με τις κατάλληλες, φυσικές πινελιές.

Δείτε παρακάτω τα καλοκαιρινά λουλούδια που σας προτείνουμε & κάντε τα δικά σας για τη δημιουργίας ενός πανέμορφου σκηνικού!

1. Ηλίανθος

1-ejrHP.jpg

Πώς θα μπορούσε ένα λουλούδι με το όνομα αυτό να μην αγαπά τον ήλιο και το καλοκαίρι; Πράγματι, ο ηλίανθος είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλοκαιρινά λουλούδια για γλάστρα, τόσο για το μπαλκόνι όσο και για τον κήπο σας. Τα μεγάλα, κίτρινα άνθη του εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της summer season, ενώ υπάρχουν κάποιες διαφορετικές ποικιλίες ηλιάνθων: οι νάνες και οι μεγαλύτερες που ξεπερνούν το ένα μέτρο, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Χρειάζεται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα.

2. Αγήρατο

2-7UX5L.jpg

Ένα πολύ ιδιαίτερο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται την άνοιξη και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το αγήρατο από το Μεξικό. Χαμηλής ανάπτυξης φυτό με καρδιόσχημα φύλλα, εμφανίζει πανέμορφα μικρά άνθη σε επάκριες ταξιανθίες που μοιάζουν με τούφες, σε αποχρώσεις του μπλε, του ιώδους και του λευκού. Η ανθοφορία του είναι άλλωστε τόσο πλούσια, που σχεδόν κρύβει το φύλλωμα του ίδιου του φυτού. Τοποθετήστε σε σημείο με πολύ φως, ποτίστε το 1-2 φορές την εβδομάδα και θαυμάστε την ομορφιά του.

3. Ζέρμπερα

3-5NCxX.jpg

Οι ζέρμπερες είναι πανέμορφα καλλωπιστικά λουλούδια για το καλοκαίρι και θεωρούνται κατάλληλα για γλάστρα. Τα άνθη τους συνηθίζεται να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ και κίτρινα. Αγαπούν πολύ τον ήλιο και χρειάζονται φωτεινές θέσεις στα μπαλκόνια και τους κήπους. Δεν αναπτύσσονται πολύ σε μέγεθος, ενώ 2-3 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να τις ποτίζετε.

4. Γεράνι

4-ups4l.jpg

Το γεράνι, που ονομάζεται αλλιώς και μολόχα, είναι από τα πιο γνωστά κι εύκολα στη συντήρηση καλοκαιρινά λουλούδια. Μάλιστα, δεν ανθίζει μόνο το καλοκαίρι και αυτό είναι ένα bonus του! Το γεράνι έχει περίοδο ανθοφορίας από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, ώσπου να μειωθεί η θερμοκρασία. Είναι μια πολύ οικονομική λύση για να κοσμήσει το μπαλκόνι σας και χρειάζεται 1-2 πότισμα ανά εβδομάδα.

2. Άλυσσο

5-YxgEi.jpg

Πρόκειται για ένα φυτό που ξεχωρίζει για το άρωμα μελιού που εκπέμπει, αλλά και για τα τόσο μικρά αλλά πανέμορφα άνθη του. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες χρωματικές εκδοχές, όπως για παράδειγμα λιλά, ανοιχτό ροζ, κίτρινο και λευκό. Με τον καιρό, παίρνει τη μορφή ενός μικρού θάμνου και χρειάζεται να το ποτίζετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

6. Μπουκαμβίλια

6-rDA61.jpg

Μια πολύ κλασική επιλογή στα ελληνικά μπαλκόνια, η μπουκαμβίλια δύσκολα θα λείψει από ένα πολύχρωμο, καλοκαιρινό μπαλκόνι. Βγάζει πολλά άνθη και μπορεί να καλύψει μεγάλες επιφάνειες, κοσμώντας υπέροχα τον χώρο. Η φροντίδα της είναι απλή υπόθεση, καθώς χρειάζεται πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα.