fbpixel

Search icon
Search
6 ενδιαφέρουσες ιδέες για να περάσετε εναλλακτικά την Τσικνοπέμπτη σας στο σπίτι
WELLNESS

6 ενδιαφέρουσες ιδέες για να περάσετε εναλλακτικά την Τσικνοπέμπτη σας στο σπίτι

Δώστε διαφορετικό νόημα στη σημερινή μέρα και διασκεδάστε


Μπορεί όλα φέτος να πραγματοποιούνται κάτω από διαφορετικές και πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, ωστόσο πάντα υπάρχουν τρόποι για να περάσει κανείς ευχάριστα. Με τα μέτρα προστασίας να μεταλλάσσονται διαρκώς, η φετινή Τσικνοπέμπτη το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι σημαντικό να διατηρείτε το κέφι σας και να ανακαλύπτετε συνεχώς τρόπους που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και διασκεδαστικά, έχοντας για σύμμαχό σας τη θετική σκέψη.

Ανακαλύψτε παρακάτω όλες τις εναλλακτικές ιδέες για να αξιοποιήσετε ευχάριστα και να απολαύσετε τη σημερινή μέρα!

1. Απολαύστε τον καφέ σας χωρίς έννοιες

Η μέρα έχει ξεκινήσει για τα καλά και τι καλύτερο από το να την υποδεχθείτε με μια κούπα καφέ! Όπως κι αν το πίνετε αυτήν την περίοδο, είναι σημαντικό να θέσετε τα «θεμέλια» της σημερινής μέρας από νωρίς, ξεχνώντας εντελώς τα περιττά άγχη και τις έννοιες. Καθίστε αναπαυτικά στο σαλόνι ή στο μπαλκόνι σας, πάρτε τον χρόνο σας και απολαύστε όσο περισσότερο γίνεται την ηρεμία.

1-T3jxr.jpg

2. Ξεχάστε για λίγο τη δουλειά

Αν και αυτή η μέρα είναι κανονικά εργάσιμη, είναι σημαντικό να δώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σας, έτσι ώστε να ηρεμήσετε από τις αμείωτες υποχρεώσεις και το στρες της καθημερινότητας. Προσπαθήστε, λοιπόν, σήμερα να αντιμετωπίζετε ο,τιδήποτε προκύψει στο εργασιακό σας περιβάλλον με πιο χαλαρό τρόπο, προκειμένου να μη σας πιάνει πανικός. Ειδικά για εσάς που δουλεύετε από το σπίτι αυτό θα είναι πιο εύκολο και αξίζει να το ακολουθήσετε.

3. Μαγειρέψτε για τους αγαπημένους σας

Η μέρα είναι αφιερωμένη στο φαγητό, οπότε η μαγειρική δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν εδώ τη λίστα. Μπείτε με την οικογένειά σας όλοι μαζί στην κουζίνα για να ετοιμάσετε το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, κάνοντας έτσι ακόμα πιο ευχάριστη την όλη διαδικασία. Ακόμα κι αν δεν τρώτε κρέας, don't worry διότι όπως θα ξέρετε υπάρχουν εξαιρετικές vegan συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μια ωραία ιδέα, επίσης, είναι να γευματίσετε έξω στο μπαλκόνι ή στην αυλή σας -ακόμα κι αν δεν έχετε barbeque-, μιας και ο ήλιος λάμπει δυνατά.

4-Wg5oZ.jpg

4. Γεμίστε το σπίτι με χρώματα

Στη διαδικασία αναζήτησης τρόπων που μπορούν να σας κάνουν να περάσετε όσο πιο ευχάριστα γίνεται, ο στολισμός του σπιτιού αποτελεί σίγουρη λύση! Εναρμονιστείτε με την εποχή και κάντε την κατοικία σας να παραπέμπει σε μια ανοιξιάτικη όαση, με μικρές πινελιές χρωμάτων. Γεμίστε τα βάζα σας με ολόφρεσκα άνθη και αφήστε το φως από τα παράθυρα να εισχωρήσει στους χώρους σας, ενώ αν είστε λάτρεις του καρναβαλιού αντλήστε έμπνευση από chic carnival decor και διακοσμήστε όπως σας αρέσει. Η βενετσιάνικη αισθητική ίσως να είναι αυτή που θα σας μαγέψει περισσότερο!

5. Ακούστε την playlist που σας διασκεδάζει

Η μουσική πάντα συμπληρώνει μια μέρα χαράς, γι' αυτό πατήστε το play και διασκεδάστε περισσότερο μέσα από τον ρυθμό της. Τόσο η διαδικασία του μαγειρέματος όσο και του φαγητού με λίγους φίλους, μπορεί εύκολα να απογειωθεί αν έχετε για συντροφιά σας τα μουσικά κομμάτια που λατρεύετε κι έχουν τον τρόπο να ανεβάζουν το κέφι σας. Φτιάξτε, λοιπόν, την ιδανική playlist και πείτε ένα μεγάλο «ναι» στον χορό!

podcast.jpg

6. Κάντε μια επιτρεπτή βόλτα & χαρείτε τη φύση

Να ακόμα ένας λόγος για να απολαύσετε το ανοιξιάτικο σκηνικό και τον λαμπερό ήλιο! Είτε μόνοι σας είτε με κάποιο πρόσωπο της ζωής σας, φορέστε τα αθλητικά σας και ανακαλύψτε καλύτερα την περιοχή όπου μένετε, περπατώντας ή ακόμα και κάνοντας ποδήλατο. Ακόμα και στην πόλη, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να εξερευνήσετε, τα οποία μέχρι πρότινος ίσως και να αγνοούσατε.

Enjoy!