fbpixel

Search icon
Search
6 αντικείμενα που αν τα απομακρύνετε θα «αναπνεύσει» σπίτι σας
INTERIORS

6 αντικείμενα που αν τα απομακρύνετε θα «αναπνεύσει» σπίτι σας

Δώστε στους χώρους σας την ευκαιρία για ένα σωστό declutter


Ένας από τους επικρατέστερους λόγους, για τους οποίους οι άνθρωποι κρατούν περιττά αντικείμενα στο σπίτι τους είναι η αδράνεια. Νομίζετε ότι αυτό το ξεχασμένο κομμάτι από πριν 5 χρόνια θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε μια μέρα. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζετε ότι αυτή η ακαταστασία και αποθήκευση πραγμάτων που στην ουσία είναι άχρηστα, σας προκαλεί έξτρα άγχος - ακόμα και υποσυνείδητα. Επομένως, αν αισθάνεστε ότι έχετε μπει ήδη στη διαδικασία να έχετε ανάγκη από ένα καλό ξεκαθάρισμα, παρακάτω σας δείχνουμε τα 6 αντικείμενα που πρέπει να απομακρύνετε πρώτα από το σπίτι, δίνοντάς του μια «ανάσα»!

Από το καθιστικό

1. Συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ

rendy-novantino-xmaziqyvc-0-unsplash.jpg

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μια συσκευή για περισσότερο από έναν χρόνο, πιθανότατα δεν θα τη χρησιμοποιήσετε ποτέ. Εάν είναι χαλασμένη κι έχετε περάσει πολύ καιρό χωρίς αυτήν, τότε αναλογιστείτε, τη χρειάζεστε πραγματικά; Όχι! Επίσης, κάντε απογραφή αυτών που έχετε στην κατοχή σας, κοιτώντας για διπλότυπα. Μπορείτε να δωρίσετε το ένα, ή να κρατήσετε το καλύτερο και πιο σύγχρονο. Δύο τηλεκοντρόλ ή το παλιό στερεοφωνικό δεν χρησίμευσαν ποτέ σε κανέναν! 

Από την κουζίνα

2. Ελαττωματικά τάπερ 

ella-olsson-sosoqjx31go-unsplash.jpg

Χαμένα καπάκια, λάθος βάσεις, αταίριαστα κομμάτια ή πολυχρησιμοποιημένα. Τα τάπερ όλοι τα αγαπάμε και φροντίζουμε να τα έχουμε στη συλλογή μας, ωστόσο καλό θα ήταν να κατανοούμε πότε πρέπει να τα ξεφορτωνομαστε. Όταν μιλάμε για αντικείμενα που μετρούν πάνω από μια 10ετία τότε καλό θα ήταν να τα αποχωριστούμε. Κάντε αυτήν τη χάρη στα ντουλάπια της κουζίνας σας, που σίγουρα θα πάρουν μια «ανάσα» αν διατηρήσουν μόνο τα τάπερ που πραγματικά χρησιμοποιείται και όχι περιττά ενθύμια από το πρώτο σας lunch break στη δουλειά!

Από το γραφείο

3. Παλιές εφημερίδες και περιοδικά

mr-cup-fabien-barral-mwuod2cm8g4-unsplash.jpg

Οι εφημερίδες αλλά και τα περιοδικά άνω των δύο ημερών πρέπει να ανακυκλώνονται. Αν δεν υπάρχει αναφορά σε κάποιο άρθρο που χρειάζεστε ή θέλετε να ανατρέξετε κάποια στιγμή, πετάξτε τυχόν παλιά έντυπα, που απλώς συσσωρεύονται άσκοπα στα coffee tables σας. Εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα άρθρο, μπορείτε να το βρείτε πιθανώς και ηλεκτρονικά και να το αποθηκεύσετε!

Από την γκαρνταρόμπα

olena-sergienko-nphvqchp1ji-unsplash.jpg

4. Αταίριαστες κάλτσες

Κρατήστε ένα μικρό καλάθι πάνω από το γραφείο σας για αταίριαστες κάλτσες. Μετά από ένα μήνα, αν δεν έχετε βρει το ταίρι τους, είτε πετάξτε τες είτε επαναχρησιμοποιήστε τες ως πανάκια για καθαρισμό.

5. Παλιά ρούχα που δεν σας ταιριάζουν πλέον

Εάν ελπίζετε ότι εκείνο το τζιν που σας τόνιζε τους γλουτούς στα 25 σας κάποια στιγμή θα κάνει την ίδια δουλειά, τότε καλύτερα να αφήσετε αυτήν την σκέψη. Σίγουρα τα ρούχα ως ενθύμια συμβολίζουν πολλά, και μπορούν να περαστούν από γενιά σε γενιά, μόνο όμως αν κάνουμε λόγο για εμβληματικά διαχρονικά κομμάτια. Ένα μακό που πλέον δεν σας χωράει ή δεν είναι και του στιλ σας ακόμα μπορεί να απομακρυνθεί από τη ντουλάπα σας. Απλώς πιστέψτε το!

Last but not least

6. Εγχειρίδια 

russ-ward-bqzlehtf8xe-unsplash.jpg

Τα εγχειρίδια είναι χρήσιμα, αλλά ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά, μαζί με τις αντίστοιχες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων βρίσκονται στο website του εκάστοτε προϊόντος που σας ενδιαφέρει. Ενώ μπορείτε να εξυπηρετηθείτε συνήθως και τηλεφωνικά από το support system της κάθε εταιρίας.