fbpixel

Search icon
Search
New season, new things: Υποδεχτείτε το φθινόπωρο με ένα σωστό declutter που θα σας ανανεώσει
INTERIORS

New season, new things: Υποδεχτείτε το φθινόπωρο με ένα σωστό declutter που θα σας ανανεώσει

Ήρθε η ώρα να κάνετε μία νέα αρχή


Νέα εποχή, νέες συνήθειες, νέα πραγματικότητα. Διανύοντας τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου κι έχοντας αφήσει οριστικά πίσω μας το καλοκαίρι, τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θέλετε να φέρετε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι σας, αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε; Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να μαζεύουμε και να αποθηκεύουμε για αρκετά χρόνια πολλά πράγματα, που στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές μας είναι άχρηστα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ανεπιθύμητη ακαταστασία σε πολλούς χώρους του σπιτιού. 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως μέσα από διάφορες έρευνες έχει αποδειχθεί πως πολλοί άνθρωποι κρατούν αντικείμενα που δεν χρειάζονται, επειδή πιστεύουν πως ίσως τα χρειαστούν στο μέλλον. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβετε δράση και να προχωρήσετε σε ένα σωστό decluttering, που θα σας ανανεώσει σημαντικά.

Ανανεωθείτε και δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει!

Step by step

1-sotzx.jpg

First things first. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα, είναι μία καλή οργάνωση. Η σωστή εκκαθάριση δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μία μόνο ημέρα, καθώς είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Χωρίστε το σπίτι σας σε κατηγορίες, επιλέγοντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό δωμάτιο, με το οποίο θα ασχοληθείτε και δημιουργήστε ένα πλάνο, ανάλογα με το αποτέλεσμα το οποίο θέλετε να έχετε και ξεκινήστε τη δουλειά. Έτσι, θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με τις ανάγκες του κάθε χώρου και θα μπορέσετε να ασχοληθείτε με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, που συχνά, είναι κι αυτές που κάνουν τη διαφορά. 

Something in, something out

designbyemilyhendersondesignandphotobysaraligorria-tramp-654-b8122ec9f66b4c69a068859958d8db37.jpg

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε την τάση να αναπτύσσουμε μία συναισθηματική σχέση με ορισμένα αντικείμενα που βρίσκονται στην κατοικία μας. Ωστόσο, μπαίνοντας στη διαδικασία αυτή, θα πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις και να αποχαιρετήσετε items, που ενδεχομένως έχουν θέση στην καρδιά σας, αλλά όχι στην κατοικία σας. Επιλέξτε αυτά που χρειάζεστε πραγματικά, είτε πρόκειται για clothing pieces, είτε για διακοσμητικά αντικείμενα κι αφήστε πίσω τα υπόλοιπα. Μπορείτε να τα δωρίσετε στους δικούς σας ανθρώπους και να τα αντικαταστήσετε με άλλα, που ταιριάζουν πλέον περισσότερο σε εσάς και θα ανανεώσουν την εικόνα σας. 

Moving on

closet-cover.png

Μπορεί να ακούγεται απλό, ωστόσο μερικές φορές το να αποφασίσει κανείς για τα πράγματα που πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, είναι αρκετά δύσκολο. Γι' αυτό κι είναι χρήσιμο να έχετε έναν ακόμη άνθρωπο στο πλευρό σας που θα σας βοηθήσει σε όλη αυτή τη διαδικασία. Αν δε θέλετε να έχετε αυτή τη βοήθεια, μπορείτε να αναλάβετε εσείς οι ίδιοι τον συγκεκριμένο ρόλο. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για ένα item που βρίσκεται στην ντουλάπα σας, σκεφτείτε αν θα το αγοράζατε ξανά σήμερα. Αν είναι πράγματι κάτι που σας αρέσει πολύ και δε θα μπορούσατε να του αντισταθείτε, βλέποντάς το σε ένα κατάστημα, τότε ναι, έχει ακόμη θέση στο σπίτι σας. Αν όχι, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, πως κρατώντας μόνο ό,τι αγαπάμε ή χρειαζόμαστε, μαθαίνουμε να εκτιμούμε περισσότερο και να χαιρόμαστε λίγο παραπάνω, όλο και πιο συχνά, τα πράγματα που έχουμε. Τόσο απλό!

Quality οver quantity

0-6GcFC.jpg

Η ποιότητα πάντα κερδίζει την ποσότητα κι αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο θα κυριαρχούν κομμάτια και accessories που θα αντανακλούν τη δική σας προσωπικότητα. Είναι προτιμότερο να αγοράζετε λιγότερα homeware ή clothing pieces, επενδύοντας σε κλασικά, διαχρονικά κομμάτια που πάντα θα έχουν θέση στην κατοικία σας. Επιλέξτε κομμάτια που πραγματικά σας αρέσουν και ταιριάζουν με τη δική σας προσωπικότητα, ακόμη κι αν δεν συμβαδίζουν απόλυτα με τις τάσεις της εποχής. Το σημαντικό είναι να σας κάνουν εσάς να αισθάνεστε όμορφα.

Life update 

paris-capsule-decor-264766-1533583078705-main1200x900uc.jpg

Φυσικά, το decluttering δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά αγαθά, αλλά αφορά και την προσωπική σας ζωή. Νέα εποχή, σημαίνει νέοι στόχοι, νέες συνήθειες, μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά. Αφήστε πίσω όσα σας περιορίζουν, είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για πράγματα κι ανοίξτε μία νέα σελίδα. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, ασχοληθείτε με εσάς και διαμορφώστε το χώρο σας όπως πραγματικά εσείς θέλετε. Αμέσως θα παρατηρήσετε πως θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και θα μπορείτε να απολαμβάνετε πολύ περισσότερο την παρουσία σας στο σπίτι.