fbpixel

Search icon
Search
5+1 ειδυλλιακές παραλίες στα Δωδεκάνησα που πρέπει να μπουν στην bucket-list σας asap!
TRAVEL

5+1 ειδυλλιακές παραλίες στα Δωδεκάνησα που πρέπει να μπουν στην bucket-list σας asap!

Απολαύστε τις βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και κάντε ένα break από όλους κι από όλα


Τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά της, ο καυτός ήλιος, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, η πλούσια ιστορία και η γαστρονομία της, είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει η Ελλάδα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πλέον, αποτελεί τον go to προορισμό για όλους. Φυσικά, τα νησιά της είναι αυτά που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και πιο συγκεκριμένα, τα Δωδεκάνησα θεωρούνται ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την ηρεμία και αποζητούν διακοπές μακριά από όλους κι από όλα.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τις must-visit παραλίες στα Δωδεκάνησα, που περιμένουν να τις εξερευνήσετε από κοντά.

Μαγικές τοποθεσίες, μαγικά νερά!

Φούρνοι, Ρόδος

fournoi-rodos.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και θεωρείται ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η Ρόδος είναι ένα νησί με πολλά, διαφορετικά πρόσωπα και το γεγονός ότι έχει διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα και την τεράστια ιστορία του, είναι ένας από τους λόγους που το καθιστά τόσο ελκυστικό. Διαθέτει αμέτρητες παραλίες, που δε θεωρούνται τυχαία από τις καλύτερες συνολικά στην Ελλάδα, με τις περισσότερες να βρίσκονται στην ανατολική και νότια ακτή του και μία από αυτές, είναι οι Φούρνοι. Πρόκειται για μία ήρεμη μικρή παραλία με άγρια ομορφιά, βότσαλα, άμμο και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, που δεν είναι οργανωμένη και -προφανώς- απαιτείται μία extra προετοιμασία πριν να φτάσει κάποιος σε αυτήν. Η θέα είναι απίστευτη και σίγουρα δε θα θέλετε να φύγετε από αυτήν.

Διακόφτης, Κάρπαθος

shutterstock-467793803.jpg

Υπάρχουν αυτοί που αγαπούν τα νησιά με την έντονη social life κι αυτοί, που αποζητούν την απόλυτη ηρεμία. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία και σας συγκινούν τα παρθένα τοπία, οι πανέμορφες θάλασσες, τα γραφικά ορεινά χωριά κι ο φυσικός πλούτος, τότε η Κάρπαθος είναι το νησί που πραγματικά σας ταιριάζει. Κάνοντας focus στις παραλίες της, κατά γενική ομολογία μία από τις πιο όμορφες είναι ο Διακόφτης, που θυμίζει πολύ την Καραϊβική και φτάνοντας σε αυτήν, θα αντικρίσετε μία εικόνα σπάνιας ομορφιάς. Σκεφτείτε τα πιο δροσερά τιρκουάζ νερά, μία καυτή χρυσαφένια άμμο και μία θέα που κόβει την ανάσα κι ετοιμάστε τη δική σας travel-bag, για να απολαύσετε ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ξηρόκαμπος, Λέρος 

shutterstock-1023522082.jpg

Θεωρείται ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές, με φόντο υπέροχες παραλίες και πανέμορφα τοπία και δεν είναι καθόλου τυχαίο όλο αυτός, καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα νησί με απίστευτη ομορφιά. Η Λέρος, ή αλλιώς το λεγόμενο και νησί της Αρτέμιδος, έχει να προσφέρει στους visitors μία σειρά από μαγευτικές παραλίες, γραφικούς οικισμούς με πανέμορφη αρχιτεκτονική και αξιοθέατα με σπουδαία ιστορία και θεωρείται must-visit γι' αυτούς που έχουν συνδέσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές με πανέμορφα τοπία. Επιμένοντας λίγο περισσότερο στις παραλίες της Λέρου, μία από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες είναι ο Ξηρόκαμπος, με τα βαθιά νερά που φαντάζουν ιδανικά για βουτιές και καταδύσεις, ενώ για εκείνους που αναζητούν την απόλυτη απομόνωση και την ησυχία, πολύ-πολύ κοντά βρίσκεται και η Παναγιά Καβουράδαινα που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά τους.

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη

shutterstock-2495693423.jpg

Φημίζεται για τον κοσμοπολίτικο αέρα και τον πολυτελή χαρακτήρα της κι αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Δωδεκανήσων, που κερδίζει όλο και περισσότερους fans. Η Σύμη, είναι ένα νησί που ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τις πολύχρωμες κατοικίες να παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή και να πρωταγωνιστούν σε κάθε της γωνιά. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στις ειδυλλιακές τοποθεσίες της, με τον Άγιο Γεώργιο Δυσάλωνα να είναι μία από αυτές. Τα ψηλά, κάθετα βράχια που υψώνονται περιμετρικά της ακτής σε συνδυασμό με τα ονειρεμένα τιρκουάζ νερά και τη χρυσαφένια αμμουδιά δημιουργούν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και είναι ένας από τους λόγους που την καθιστούν τόσο ελκυστική. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκι και δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό ιδανικά, προμηθευτείτε τα απαραίτητα πριν να βρεθείτε σε αυτήν.

Ψιλή Άμμος, Πάτμος

shutterstock-2444764841.jpg

Η Πάτμος είναι το απόλυτο νησί που προσφέρεται για ξεκούραση και δε φημίζεται τυχαία για τα πανέμορφα γραφικά χωριά της και τα μονοπάτια με την πιο μαγευτική θέα. Η Χώρα του νησιού, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κι είναι γνωστή για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, ενώ -φυσικά- must αποτελούν και οι ειδυλλιακές παραλίες του, όπως η Ψιλή Άμμος που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του. Θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες συνολικά των Δωδεκανήσων και σήμα κατατεθέν της, αποτελούν τα γαλαζοπράσινα νερά κι η χρυσαφένια αμμουδιά. H πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από την Σκάλα, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να φτάσετε σε αυτήν από τη στεριά, θα χρειαστεί να περπατήσετε, αφήνοντας το όχημά σας στο Διακόφτι.

Παχιά Άμμος, Νίσυρος

shutterstock-208563217.jpg

Δεν ανήκει στα super-famous νησιά της Ελλάδας κι ίσως να είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που την καθιστούν τόσο ελκυστική. Η Νίσυρος, είναι ένα ηφαιστειογενές νησί με άγρια ομορφιά, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο και προσφέρεται για τις πιο χαλαρωτικές διακοπές ever μακριά από την πολυκοσμία. Λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσής του, ο παράδεισος, αυτός, των Δωδεκανήσων διαθέτει διάφορες παραλίες με μαύρα βότσαλα και μαύρη ή κόκκινη άμμο, καθώς και εντυπωσιακά βράχια, με την Παχιά Άμμο να είναι μία από αυτές. Η μαύρη άμμος και τα δροσερά νερά συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η παραλία είναι προσβάσιμη μέσα από ένα μονοπάτι και απαιτείται αρκετό περπάστημα για να την προσεγγίσει κανείς.

Enjoy!