fbpixel

Search icon
Search
5 βήματα για να αντέξουν τα φυτά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα
WELLNESS

5 βήματα για να αντέξουν τα φυτά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Εφαρμόζουμε μια εξειδικευμένη ρουτίνα φροντίδας και δημιουργούμε υγιείς συνθήκες επιβίωσής τους


Είναι γεγονός ότι οι χειμερινοί μήνες λειτουργούν συνήθως στο μυαλό μας ως ένα βασικό εμπόδιο για την ομαλή ανάπτυξη των φυτών της κατοικία μας. Θαμπά χρώματα προκαλούν μονοτονία και αρνητικά vibes στην εικόνα τους. Πολλά είναι εκείνα, που βρίσκονται σε λήθαργο, κατά τον οποίο παραμένουν ζωντανά αλλά αναστέλλουν τις διαδικασίες ανάπτυξης. Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη φροντίδα τους για τη συγκεκριμένη εποχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε μια εξειδικευμένη ρουτίνα, η οποία θα σέβεται τις επιτακτικές τους ανάγκες και, ταυτόχρονα, θα καταφέρει να αναδείξει τη διαχρονική γοητεία και τα φρέσκα αρώματα, που χαρίζουν στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας. 

Με 5 piece of cake βήματα, δημιουργούμε υγιείς συνθήκες επιβίωσης των φυτών μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αναπληρώνουμε το χαμένο natural φως

d1ac9cd6f1240964a60cdfbf16f2e24f.jpg

Μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ευημερία των φυτών mας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η έλλειψη ηλιακού φωτός. Για να το αντισταθμίσoυμε αυτή τη συνθήκη, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε  σε ένα ωραίο και φωτεινό σημείο, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ώρες του φωτός της ημέρας, όσο σύντομες κι αν είναι αυτές.

Σημαντικό tip: Μπορούμε να εναλλάσσουμε τη θέση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας , ώστε να εξασφαλίσουμε ότι κάθε πλευρά παίρνει το μερίδιο των ακτινών που της αναλογεί.

Πλένουμε τα παράθυρά μας

87a90c58cc5a387c8e69aff3ede4fb7b.jpg

Η τοποθέτηση των φυτών mας μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο δεν θα βοηθήσει στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών του ήλιου, ειδικά στην περίπτωση, που το παράθυρο του συγκεκριμένου χώρου είναι πολύ σκονισμένο ή βρώμικο. Γι' αυτό είναι χρήσιμο να πλένουμε τα παράθυρά μας και από τις δύο πλευρές, ώστε να εισέρχεται η μέγιστη δυνατή ποσότητα του natural φωτός.

Δίνουμε προσοχή στα επίπεδα υγρασίας

0cf53b782fb47408db43839ca42fcb99.jpg

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρωταγωνιστεί σε μεγάλο βαθμό η ξηρασία, στοιχείο, που δυσκολεύει την αρμονική επιβίωση των φυτών εσωτερικού χώρου.  Για να διατηρήσουμε την υγρασία στα φυτά μας, είναι καλό να προβούμε σε αγορά ενός έξυπνου υγραντήρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ατμόσφαιρα στο σωστό επίπεδο.

Αποφεύγουμε τις πηγές υπερθέρμανσης

47afc8152c7da3ab239939cae2648bcc.jpg

Είναι φυσικό να θέλουμε να προστατέψουμε τα φυτά σ=μας από το υπερβολικό κρύο, ανεβάζοντας το θερμοστάτη, αλλά η υπερβολική ζέστη μπορεί να είναι εξίσου μεγάλη απειλή για αυτά. Καθώς τα τζάκια, τα καλοριφέρ, οι φούρνοι και άλλα συστήματα θέρμανσης φουντώνουν, ας βεβαιωθούμε ότι δεν βρίσκονται στη γραμμή του πυρός.

Χρησιμοποιούμε στρατηγικά το μπουκάλι ψεκασμού

333bca2dbfcbef122e14b5fa1939b798.jpg

Παρόλο που ο ψεκασμός αποτελεί μια δημοφιλής τεχνική για να χαρίσουμε στα φυτά μας μια ικανοποιητική δόση υγρασίας, υπάρχει ένας σωστός και ένας λάθος τρόπος για να τον εφαρμόσουμε. Είναι καλό να ψεκάσουμε το πρωί, ώστε να έχουν χρόνο να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όσο έχει ακόμα φως έξω. Φροντίζουμε να μην παραμελούμε το κάτω μέρος των φύλλων τους.

Keep your plants healthy!