fbpixel

Search icon
Search
5 προορισμοί στην Ευρώπη για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
ESCAPE

5 προορισμοί στην Ευρώπη για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι κοντινές αποδράσεις που θα μας χαλαρώσουν σε χρόνο dt


Αποτελούν γεωγραφικά ορόσημα που προσελκύουν το ενδιαφέρον μας όλες τις εποχές του χρόνου. Η ιστορία τους μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε και να ανακαλύψουμε ακόμη και τις πιο κρυφές της πτυχές. Διακρίνονται από διαχρονική γοητεία, καταφέρνοντας  πάντα να αγγίζουν την κορυφή των πιο εκλεπτυσμένων προορισμών της Ευρώπης. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τους απολαύσουμε, προσθέτοντας ακόμη πιο πλούσιες εμπειρίες στις ταξιδιωτικές μας αποσκευές. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε κατάλληλα spots, που θα γίνουν η αγαπημένη μας απόδραση σε χρόνο μηδέν. 

Take a look!

Βερολίνο

escape.jpg

Μια ευρεία γκάμα από αξιοθέατα περιμένουν τον κάθε επισκέπτη για να τα γνωρίσει. Όμως πέρα από αυτό, γνωρίζει άρτια τι σημαίνει διασκέδαση και άνεση. Αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ. Οι αντιθέσεις αποτελούν το στοιχείο - "κλειδί" της. Στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας, "Η Πύλη του Βρανδεμβούργου" θα ξεχωρίζει πάντα, κουβαλώντας μια βαριά ιστορική υπογραφή 250 χρόνων και μαγνητίζοντας τα βλέμματα με την επιβλητική της αρχιτεκτονική. Για όσους αγαπούν την πανοραμική θέα της πόλης, ιδανική επιλογή αποτελεί "Ο Θόλος του Reichstag". Ο Καθεδρικός Ναός του Βερολίνου εντυπωσιάζει με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του παρελθόντος του, χαρίζοντας στο κοινό την ευκαιρία να το γνωρίσει ακόμη καλύτερα. Για εκείνους που αναζητούν μερικά από τα παγκοσμίου φήμης πολιτιστικά και καλλιτεχνικά έργα της πόλης, το Konzert Haus παρουσιάζει τα πιο εκλεπτυσμένα μπαλέτα, όπερες, γερμανική μουσική και θέατρο. 

Βρυξέλλες

shutterstock-560991079.jpg

Μια πόλη που φημίζεται για την κομψότητα και την αρχοντική της ομορφιά. Η βελγική πρωτεύουσα ξεχωρίζει για τους διαχρονικούς της ναούς, με κυρίαρχη θέση να κατέχει η εντυπωσιακή Εκκλησία της Παναγίας της Sablon, που δεσπόζει στο ιστορικό κέντρο της. Ο Βοτανικός Κήπος εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Το θερμοκήπιο, το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, φιλοξενεί πλέον τακτικά μια σειρά από παραστατικές τέχνες και κάνει το μέρος να μοιάζει περισσότερο με πολιτιστικό κέντρο παρά με απλό κήπο. Στο Musee Royaux Des Beaux Arts, τέχνη υψηλού επιπέδου υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία. Για όσους λατρεύουν τη μπύρα, ποτό - ορόσημο των Βρυξελλών, μια ξενάγηση στις καλύτερες pubs της μαζί με μια special εμπειρία γευσιγνωσίας ολοκληρώνει ένα unique trip.

Μαδρίτη

madrid-highlights-with-prado-museum9.jpg

Αυτή η πόλη έχει μια καλλιτεχνική και ρομαντική ατμόσφαιρα. Το "Museo del Prado" φιλοξενεί σπάνιες συλλογές έργων μερικών από των πιο αξιόλογων εικαστικών της Ισπανίας. Στην Alameda de Osuna στην περιοχή Barajas, το πάρκο "El Capricho"αποτελεί έναν μαγευτικό κήπο - κόσμημα του 18ου αιώνα, με τους ρομαντικούς ναούς και τα αγάλματα να βρίσκονται διάσπαρτα στον εξωτερικό του χώρο. Στην αγορά του San Fernando αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για να προμηθευτεί κανείς προϊόντα υψηλής ποιότητας, και ταυτόχρονα να να ανακαλύψει αγαπημένα βιβλία και να χορέψει swing. 

Πράγα

shutterstock-1889150308.jpg

Μια πόλη, γεμάτη με χρώματα και ειδυλλιακά τοπία. Μια δίωρη κρουαζιέρα στον ποταμό "Vltava" αποτελεί την κατάλληλη απόδραση από το κέντρο της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να χαλαρώσουν δίπλα στις ήσυχες όχθες του. Χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής παράδοσης είναι τα puppet shows. Τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσει κανείς μια παράσταση μαριονέτας στην Πράγα είναι το Εθνικό Θέατρο Μαριονέτας και το Θέατρο Spejbla & Hurvinek, τα οποία προσφέρουν δημοφιλείς παραστάσεις. Η πλατεία της παλιάς πόλης προσφέρει στο κοινό διασκεδαστικές στιγμές με όμορφες μελωδίες από καλλιτέχνες και μουσικούς του δρόμου. Στο Παλιό Δημαρχείο, το θέαμα του μηχανικού ρολογιού που σηματοδοτεί τη στροφή της ώρας γοητεύει πάντα το κοινό με ένα ιδιαίτερο live show. 

Ρώμη

shutterstock-439742272.jpg

Κάθε γωνιά αυτής της πόλης μας μεταφέρει σε ένα ρομαντικό ονειρικό σκηνικό. Το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο αμφιθέατρο που κατασκευάστηκε ποτέ, ανοίγει τις πόρτες του, προσφέροντας μια εξαιρετική θέα. Στο Teatro dell'Opera, τη νεοκλασική όπερα του 20ού αιώνα, αριστοκρατικές παραστάσεις προσκαλούν τον κάθε επισκέπτη να τις απολαύσει σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα. Στην ανοιχτή αγορά, στο πολύχρωμο Trastevere, η μποέμικη ατμόσφαιρα αποτελεί την πιο θερμή υποδοχή.