fbpixel

Search icon
Search
Exterior Design: Οι τάσεις της σεζόν που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο μπαλκόνι σας
DESIGN NEWS

Exterior Design: Οι τάσεις της σεζόν που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο μπαλκόνι σας

Τα outdoor trends που επικρατούν αυτήν τη στιγμή


Ο Μάρτιος φτάνει ήδη στο τέλος του κι έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Η νέα εποχή φέρνει αλλαγές στους προσωπικούς μας χώρους, ενώ τώρα φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα mini makeover στο outdoor σκηνικό της κατοικίας σας, ακολουθώντας τα πιο hot trends που κυριαρχούν φέτος. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που να αποπνέει ηρεμία, κάνοντάς σας έτσι να χαλαρώνετε τις ανοιξιάτικες ημέρες αλλά και το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Παρακάτω, οι τάσεις στο exterior design που αξίζουν την προσοχή σας!

1. Cozier Modern Design

options-for-seating-in-balcony-interior-design.jpg

Αυτή η προσέγγιση σε μια πιο οργανική μοντέρνα αισθητική παίρνει τα στοιχεία της από τον παραδοσιακό σχεδιασμό, εμπλουτισμένο με άνετες πινελιές που κάνουν το μπαλκόνι να φαίνεται πιο φιλόξενο. Η προσθήκη φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και η πέτρα, συμπληρώνεται από απαλά, γήινα, ουδέτερα χρώματα. Μια ιδιαίτερη καρέκλα και μια ειδική κατασκευή με πρασινάδες θα κάνει τη διαφορά και θα μετατραπεί στο πιο cozy place to be την άνοιξη.


2. Blue Is The Color

18-stunning-mediterranean-balcony-designs-youll-want-to-experience-16.jpg

Το μπλε είναι το "it" χρώμα για το 2024 και πρόκειται να επικρατήσει ακόμα και στο exterior design. Το μπλε ποικίλλει από ανοιχτό έως σκούρο και συχνά κλίνει περισσότερο προς τους γκρίζους τόνους φέτος, χαρίζοντας κυκλαδίτικο vibe ακόμα και στα σπίτια στην πόλη. Πολυθρόνες, μαξιλάρια, χρώματα στους τοίχους και στα παράθυρα, διακοσμητικά αξεσουάρ - είναι μερικά από τα μπλε στοιχεία που μπορείτε να επιλέξετε για το δικό σας μπαλκόνι.


3. Eclectic Designs

15-excellent-eclectic-balcony-designs-for-apartments-3-1280x720.jpg

Πλέον, όλα τα στιλ μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά μεταξύ τους, καθώς το mix & match είναι η απόλυτη τάση. Φέτος, τολμήστε να μπλέξετε τα χρώματα και τα υλικά κατασκευής, όπως το ξύλο με την πέτρα και το μάρμαρο. Έτσι, θα δημιουργήσετε το δικό σας happy place, ενσωματώνοντας φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία, που στην πραγματικότητα μπορούν να χαρίσουν ένα ultra modern τελικό αποτέλεσμα, το οποίο οι experts στον σχεδιασμό ονομάζουν "eclectic design".


4. More Is More

outdoor-living-16-scaled.jpg

Σε παρόμοια λογική με τα παραπάνω trend, η έννοια του "more is more" φαίνεται πως έχει έρθει για να μείνει και μας προκαλεί να επιλέξουμε ένα πιο μαξιμαλιστικό στιλ για τη διακόσμηση του μπαλκονιού μας. Τα bold χρώματα και τα patterns γίνονται οι πρωταγωνιστές, τα φυτά πολλαπλασιάζονται και ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού αποκτά ζωντάνια κι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι minimal λύσεις φαίνεται πως ανήκουν πια στο παρελθόν!


5. Ethnic Chic Details

fabulous-spring-balcony-decor-ideas-01-1-kindesign.jpg

Γνωρίζουμε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και στην περίπτωση του μπαλκονιού αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση. Ποια είναι, όμως, τα details που οι ειδικοί στο design προτείνουν αυτήν τη χρονιά; Οι ethnic πινελιές έχουν την τιμητική τους και τις βλέπουμε τόσο σε διακοσμητικά αντικείμενα όσα και σε υφάσματα ή art pieces για τον τοίχο. Χαρίζουν boho αισθητική, ταυτίζονται με το καλοκαίρι και απογειώνουν με μία μόλις κίνηση την όλη ατμόσφαιρα. Για να ολοκληρώσετε το σκηνικό, τοποθετήστε κεριά, φαναράκια και σειρές από λαμπάκια που θα δημιουργήσουν υπέροχη ατμόσφαιρα.