fbpixel

Search icon
Search
5 λεπτά με την Αγγελική Λάμπρη για τη μητρότητα και το θέατρο
AGENDA

5 λεπτά με την Αγγελική Λάμπρη για τη μητρότητα και το θέατρο

Η γνωστή ηθοποιός ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση Σ’αγαπάω αλλά...


Ευτυχισμένη μαμά, ταλαντούχα ηθοποιός και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, συνάντησα την Αγγελική Λάμπρη λίγο πριν ξεκινήσουν οι παραστάσεις του «Σ’ αγαπάω αλλά...» στο Ράδιο Σίτυ σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Το έργο εξιστορεί τις περιπέτειες των σύγχρονων ζευγαριών στη νεοελληνική πραγματικότητα και πραγματεύεται με πολύ χιούμορ ζητήματα όπως τον έρωτα μετά τον γάμο, το διαζύγιο, την απιστία, αλλά και τη δύναμη της αγάπης τελικά να τα νικά όλα.

Μιλήσαμε για τα δικά της σ’ αγαπώ, την κόρη της Ευτυχία, τη μητρότητα και την απόφασή της να επιστρέψει δριμύτερη στην υποκριτική ύστερα από κάποια χρόνια αφοσίωσης στην ανατροφή της μικρής της. Τέλος, ως πρωταγωνίστρια της σπουδαίας σειράς Παρά 5, μια από τις τελευταίες κορυφαίες παραγωγές στην ελληνική τηλεόραση πριν την κρίση, δεν μπορούσα παρά να τη ρωτήσω τη δική της άποψη πάνω στα νέα τηλεοπτικά πρότζεκτ...

Διαβάζοντας το σενάριο, τι ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε και σας έκανε να πείτε το ναι στον ρόλο;

Πρόκειται για ένα παρά πολύ αληθινό έργο, με χαρακτήρες που συναντά κανείς ακόμα και στην καθημερινότητά του, με έντονη έχοντας την αίσθηση του χιούμορ. Πολλοί είναι αυτοί που θα αναγνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από αυτό -ή κάποιο πολύ δικό τους άνθρωπο. Βλέπετε, οι σχέσεις των ζευγαριών είναι πολύ δύσκολες έτσι κι αλλιώς στη σημερινή εποχή, μάλλον πολύ περισσότερο από ό,τι παλιότερα. Επίσης, εμπιστεύομαι απόλυτα τον Γιώργο Βάλαρη. σου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά, αποτελεί μια ήρεμη δύναμη και βρίσκεται σε πολύ δημιουργική περίοδο. Το συγκεκριμένο έργο το αγαπάει και πιστεύει πολύ σε αυτό!


Βρήκατε κοινά στοιχεία με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Η ηρωίδα που υποδύομαι η Νίνα, ονειρεύεται από πολύ μικρή να ξεφύγει από την «βρωμογειτονιά» που μεγάλωσε, όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά, και είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της. Στην αρχή, μου φαίνεται πολύ σκληρή και κυνική, αλλά στην πορεία αυτό αλλάζει και βλέπουμε την αδυναμία της,την ευαισθησία της καθώς και την αλήθεια που κρύβεται μέσα της.

Σε ποιες περιπτώσεις στη ζωή σας βάζετε το «αλλά» μετά το δικό σας σ’ αγαπάω; Τι μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε την άποψή σας για έναν άνθρωπο και σε ποιες περιπτώσεις το σ’αγαπώ είναι ανιδιοτελές;

Το ιδανικό θα ήταν το σ´αγαπώ να μη έχει μετά το αλλά, κάποιες φορές αυτό όμως είναι ακατόρθωτο. Αυτό που με κάνει να αναθεωρήσω σε έναν άνθρωπο είναι η αδυναμία να παραδεχτεί την αλήθεια και αυτό μπορεί να με τσακίσει. Βέβαια, μετά γίνομαι πιο δυνατή και προχωράω μπροστά. Ξέρεις, γυρνάει ένα μαγικό κουμπάκι, πεισμώνεις και προχωράς. Έτσι κι αλλιώς, η ζωή είναι όλο εκπλήξεις, τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γι’ αυτό είναι και συναρπαστική. Για μένα προσωπικά, ανιδιοτελές είναι, όταν κοιτάζω την κόρη μου Ευτυχία στα μάτια και της λέω «Σ´ αγαπάω»!

Έχουμε να σας δούμε αρκετά καιρό στη μικρή οθόνη. Είναι κάτι που έτυχε ή απλώς δε λάβατε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση; 

Μετά τη γέννηση της μικρής μου αφοσιώθηκα σε εκείνη και το βίωσα απόλυτα, 100%. Εδώ και λίγο καιρό, προσπαθώ να ισορροπήσω και να ξαναγνωριστώ με τον εαυτό μου και τα θέλω μου. Για αρκετά μεγάλο διάστημα η δουλειά μου είχε μπει σε δεύτερη μοίρα. Εδώ και αρκετό καιρό ωστόσο, συνειδητοποίησα πόσο πολύ μου έλειψε η υποκριτική και ότι την αγαπώ πολύ! Οπότε, πια είμαι ανοιχτή σε όλα!

Ωστόσο, πιστεύετε ότι έχει αρχίσει να παρατηρείται άνοδος και βελτίωση στον ελληνικό τηλεοπτικό πεδίο; 

Γίνεται μια προσπάθεια και εύχομαι να συνεχιστεί. Νομίζω ότι με τον καιρό θα γίνονται όλο και καλύτερες, αλλά και περισσότερες δουλειές. Βέβαια πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Νομίζω ότι θα περάσει πολύ μεγάλο διάστημα για να φτάσουμε το επίπεδο του παρελθόντος, της χρυσής εποχής της τηλεόρασης.

Τι ετοιμάζετε αυτήν την περίοδο;

Προς το παρόν θα περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με το «Σ´αγαπάω αλλά..» και σκέφτομαι ήδη και συζητάω για το επόμενο θεατρικό μου βήμα. 

Ποιο είναι το motto σας στη ζωή, με το οποίο πορεύεστε και σας δίνει δύναμη;

Να ξαναγεννιέμαι από τις στάχτες μου και να γίνομαι καλύτερη κάθε φορά που μου συμβαίνει κάτι άσχημο, παίρνοντας το μάθημα μου και κοιτάζοντας μόνο μπροστά με χαμόγελο. Μιας και όλα γίνονται για κάποιο λόγο!

Info: Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9. Πρεμιέρα: 25 Ιανουαρίου, διάρκεια: έως 3 Φεβρουαρίου. Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή: 21:00, Σάββατο, 18:00 και 21:00, Κυριακή: 19:00