Η τελευταία μέρα του χρόνου έφτασε κι ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας, έχουμε κάθε δικαίωμα να το γιορτάσουμε έστω και με τα πολύ κοντινά μας πρόσωπα. Άλλωστε τι περισσότερο θέλουμε από τους αγαπημένους μας ανθρώπους;
Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι απέχει μόλις λίγες ώρες κι εμείς θέλουμε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια. Ένα από τα σημαντικά στοιχεία της βραδιάς είναι τα ποτά. Πέραν από τα κλασικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις επιλογές που μπορείτε να ετοιμάσετε, δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό, για ανανέωση.
Γνωρίστε 4+1 New Year’s Eve cocktails για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά, τα οποία θα λατρέψετε!
Rumberry punch
Υλικά:
- 350 ml μαύρο ρούμι
- 1 λίτρο χυμό cranberries
- 1 λίτρο ginger ale
Εκτέλεση:
Αφήστε όλα τα υλικά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σ’ ένα mixing glass και ανακατέψετε καλά. Προσθέστε πάγο στα ποτήρια και σερβίρετε.
Clementine martini
Υλικά:
- Χυμό από 6 κλιμεντίνες και 2 για το σερβίρισμα
- 100 ml vodka
- 100 ml Cointreau
- 1 μπουκάλι Prosecco
Εκτέλεση:
Βάλτε στο ψυγείο ποτήρια του Martini ή της σαμπάνιας έτσι ώστε να κρυώσουν. Αναμείξτε τη vodka, το Cointreau και το χυμό από τις κλιμεντίνες και αφήστε τα για μία ώρα να «ξεκουραστούν». Κόψτε σε λεπτές φέτες τις άλλες δύο κλιμεντίνες για τη γαρνιτούρα. Τοποθετήστε από μία φέτα σε κάθε παγωμένο ποτήρι. Γεμίστε με το παγωμένο μείγμα τα ποτήρια μέχρι τη μέση και μετά ολοκληρώστε με το Prosecco.
Berry daiquiri
Υλικά:
- 175 γρ φράουλες
- 6 παγάκια
- Χυμό από ½ lime
- 1 μεζούρα χυμό λεμόνι
- 100 ml λευκό ρούμι
- 1 μικρό lime για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βάλτε της φράουλες σ’ ένα μίξερ ώστε να πολτοποιηθούν μαζί με πάγο. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα μαζί με το χυμό lime, το λεμόνι και το ρούμι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σ’ ένα cocktail glass. Στη συνέχεια διακοσμήστε με μία φέτα lime γι γεύση αλλά και για περισσότερο χρώμα.
Eggnog
Υλικά:
- 50 γρ άχνη ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 397 γρ συμπυκνωμένο γάλα
- 100 ml brandy
Εκτέλεση:
Βάλτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με 75 ml νερό. Σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη μετά ψύξτε και αφήστε να «ξεκουραστεί». Χτυπήστε τους κρόκους με τη βανίλια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα, το brandy και το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε όλο το μείγμα σε μια κανάτα και παγώστε το για τουλάχιστον 2 ώρες.
Espresso martini
Υλικά:
Για το σιρόπι
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
Για το cocktail
- 100 ml vodka
- 50 ml espresso
- 50 ml liqueur καφέ ή Kahlua
- 4 κόκκους καφέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε φτιάχνοντας το σιρόπι ζάχαρης. Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 50 ml νερό. Ανακατέψτε και βράστε. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Βάλτε 2 Martini glasses στο ψυγείο για να κρυώσουν. Μόλις το σιρόπι ζάχαρης κρυώσει, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας σε ένα shaker μαζί με μια χούφτα πάγο, τη βότκα, τον espresso και το λικέρ καφέ. Ανακατέψτε καλά μέχρι το εξωτερικό του shaker να παγώσει.