fbpixel

Search icon
Search
Τρόποι για να ενσωματώσετε το Japandi interior design στο σπίτι σας
INTERIORS

Τρόποι για να ενσωματώσετε το Japandi interior design στο σπίτι σας

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις και κάντε μια αλλαγή τώρα!


To Japandi design δεν προέρχεται από έναν τόπο ή κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν αποτυπώνει μια πολιτιστική στιγμή ή δεν αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στη φιλοσοφία του σχεδιασμού. Αντίθετα, συνδυάζει το καλύτερο από δύο ξεχωριστά στιλ - το ιαπωνικό και το σκανδιναβικό - προσφέροντάς μας ένα εμπνευσμένο, δημιουργικό και πρωτότυπο τύπο διακόσμησης. «Το Japandi είναι η συγχώνευση δύο απίστευτων interiors: του Ιαπωνικού και του Σκανδιναβικού», λέει η Kristin Bartone, κύρια σχεδιάστρια της Bartone Interiors. «Αυτός ο σχεδιαστικός συνδυασμός χαρακτηρίζεται από χώρους που είναι φυσικά φωτεινοί, απλοϊκοί και λιτοί, εμπνευσμένοι από τη φύση και τα ρουστίκ υλικά». 


DEFINITION

Τι είναι το Japandi Design;

Ένα υβριδικό στιλ διακόσμησης που αντλεί στοιχεία από το ιαπωνικό και το σκανδιναβικό design. Είναι γνωστό για τα ουδέτερα χρώματα, τα φυσικά υλικά και τους γεμάτους με φως χώρους, εξισορροπώντας τη γήινη κομψότητα του ιαπωνικού σχεδιασμού με την παιχνιδιάρικη «ζεστασιά» του σκανδιναβικού.


Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα σπίτι σε στιλ Japandi, παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σας τις top ιδέες διακόσμησης που το εφαρμόζουν για ένα ισορροπημένο και όμορφο σπίτι.

1. Επιλέξτε μια γήινη χρωματική παλέτα

5-C09Bn.jpg

Ο ιαπωνικός και ο σκανδιναβικός σχεδιασμός μοιράζονται την αγάπη τους για τη φύση και το ουδέτερο χρώμα, οπότε το να γεμίσετε τη χρωματική παλέτα σας με γήινες αποχρώσεις είναι μια απαραίτητη κίνηση. Παραδοσιακά, το ιαπωνικό στιλ επικεντρώνεται σε ουδέτερα, βασικά χρώματα με το μαύρο ως το κύριο. Το Japandi είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από τη Γη, οπότε αυτού του είδους τόνοι, όπως το καφέ, το πράσινο και το μπεζ, ενσωματώνονται συχνά στα έπιπλα και τα αξεσουάρ που το εκπροσωπούν.

2. Αφήστε το φως να εισχωρήσει άπλετο

4-5hcon.jpg

Ο σχεδιασμός Japandi προστάζει φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, γι' αυτό αφήστε να μπει όσο περισσότερο φυσικό φως γίνεται και συμπληρώστε το με φωτιστικά, όπου χρειάζεται. Το συγκεκριμένο interior design trend χρησιμοποιεί τον φυσικό φωτισμό, όπου είναι δυνατόν. Οι επιδαπέδια φωτιστικά που χαρίζουν φως στις σκοτεινές γωνίες του δωματίου και τα μεταλλικά φωτιστικά είναι απαραίτητα, εάν επιθυμείτε να υιοθετήσετε αυτήν την τάση.

3. Χρησιμοποιείστε φυσικά υλικά στη διακόσμηση

3-tG6if.jpg

Όταν επιλέγετε τον εξοπλισμό για το σπίτι σας, προτιμήστε φυσικά υλικά και τοποθετήστε τα σε πολλά επίπεδα για να δημιουργήσετε έναν δυναμικό χώρο. Το ξύλο, το μπαμπού και άλλα οργανικά υλικά είναι πολύ δημοφιλή στον Japandi εσωτερικό σχεδιασμό. Τα υλικά αυτά είναι φυσικά, βιώσιμα και απίστευτα εντυπωσιακά - γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για κάθε χώρο που θέλει να αποπνέει αυτήν την αισθητική!

4. Πειραματιστείτε με τη συμμετρία

2-IpcGd.jpg

Ο ιαπωνικός σχεδιασμός είναι γνωστός για τις καθαρές γραμμές και τις συμμετρικές διατάξεις, οπότε καθώς σχεδιάζετε το χώρο σας, παίξτε με τη συμμετρία. Το Japandi style παίρνει τα γήινα, στρογγυλεμένα στοιχεία του σκανδιναβικού σχεδιασμού και τα συνδυάζει με την πιο συμμετρική και γραμμική προσέγγιση που συναντάμε στο ιαπωνικό σχέδιο. Quick tip: Εφόσον ισορροπείτε δύο στιλ, μην δεσμεύεστε με τη συμμετρία πολύ σοβαρά. Απλώς χρησιμοποιήστε την ως σημείο εκκίνησης και παίξτε με αυτήν.

5. Παίξτε με την αντίθεση χρωμάτων

1-2tUxI.jpg

Παρόλο που ο σχεδιασμός Japandi διαθέτει μια λιτή χρωματική παλέτα, το στιλ αυτής έχει έντονες χρωματικές αντιθέσεις. Το κλειδί για την επιτυχία; Κρατήστε αυτήν την αντίθεση διακριτική. Χρησιμοποιήστε τα στοιχεία της με έναν πιο ανεπιτήδευτο και απλοϊκό τρόπο. Αντί για έναν μεγάλο μαύρο τοίχο ν' αναμειγνύεται με ένα ολόλευκο εσωτερικό, για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα πιο γαλήνιο ουδέτερο περιβάλλον με μικρές «εκρήξεις» μαύρου χρώματος. 

Πηγή: Mydomaine.com