fbpixel

Search icon
Search
5 art de la table προτάσεις που θα εμπνεύσουν τo επόμενο gathering σας
INTERIORS

5 art de la table προτάσεις που θα εμπνεύσουν τo επόμενο gathering σας

Ανακαλύψτε την ιδέα που σας ταιριάζει περισσότερο


Η εμπειρία του να μπαίνεις σε ένα ολόλευκο διακοσμημένο σπίτι και να νιώθεις άγχος μην λερώσεις είναι γνωστή σε πολλούς από εμάς. Αν το design είναι υπερβολικά αποστειρωμένο, είναι δύσκολο να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, έχοντας συνεχώς τον φόβο μη χυθεί έστω και μια σταγόνα. Σύμφωνα με τη Georgia Ashdown από το Chelsea Gardens Events, το ίδιο ισχύει και για το στρώσιμο του τραπεζιού. «Μην κάνετε πολύ κόπο και μην αγχώνεστε για να είναι όλα τέλεια», λέει. «Νομίζω ότι ένα ελαφρώς ατημέλητο τραπέζι στην πραγματικότητα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά». Η Ashdown συμβουλεύει τους πελάτες της ενάντια στα λευκά τραπεζομάντιλα και τις αυστηρές συνθέσεις λουλουδιών που στέκονται σε σειρά στο τραπέζι.

Χρησιμοποιήστε πιάτα που μιμούνται μοτίβα φυσικών πετρωμάτων, θρυμματισμένες λινές σερβιέτες και γυάλινα σκεύη με σχέδια. Τα μαχαίρια, τα πιρούνια και τα κουτάλια διατίθενται πλέον σε διάφορα σχήματα και χρώματα, από ροζ χρυσό έως μαύρο. Τα μαχαιροπήρουνα με ξύλινες λαβές είναι επίσης υπέροχα και εύχρηστα. Για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε ποιο είναι το στιλ στο art de la table που σας ταιριάζει συμπληρώσαμε τις 5 πιο επίκαιρες προτάσεις, από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση! 

Mix and Match στα βάζα

3-Yj80e.jpg

Ίσως ένα από τα πιο εύκολα center pieces που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι να τοποθετήσετε διάφορα λουλούδια - που μπορεί να μαζέψατε και οι ίδιοι από τον κήπο σας - σε αταίριαστα βάζα και δοχεία και να τα αναδείξετε στο κέντρο του τραπεζιού σας. Ανατρέξτε σε διαφόρων ειδών vintage shops online και μη, με σκοπό να εντοπίσετε ξεχωριστά σχέδια σε μοναδικά γυάλινα βάζα και ίσως και μπουκάλια που μπορούν να προκαλέσουν ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα όταν συνδυαστούν.

Floral στοιχεία 

art-de-la-table-01.jpg

Αν θέλετε ένα ελαφρώς πιο προσεγμένο art de la table, επιλέξτε φρέσκα λουλούδια που θα προμηθευτείτε από το τοπικό ανθοπωλείο ή από τις αγορές με λουλούδια. Τα εντυπωσιακά φρέσκα φυτά με κοντό μίσχο τείνουν να λειτουργούν καλύτερα, ώστε οι καλεσμένοι να μην χρειάζεται να σκύβουν και να πλέκονται με αυτά για να μιλήσουν με τους ανθρώπους απέναντι από το τραπέζι - μας αρέσουν τα pastel τριαντάφυλλα ή οι παιώνιες!

Πολυτελές λινό

2-IJsSh.jpg

Ίσως το πιο ευπροσάρμοστο υλικό για τραπεζομάντιλα και πετσέτες είναι το λινό. Εύκολο στο πλύσιμο και τη φροντίδα (δεν χρειάζεται σιδέρωμα), το συγκεκριμένο μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο και εκλεπτυσμένο, ανάλογα με το τι θα το συνδυάσετε. Για μια πολυτελή εκδοχή του, κάντε το match με υφασμάτινες πετσέτες σε αντίστοιχη απόχρωση και, στη συνέχεια, στρώστε το art de la table σας με ιδιαίτερα βάζα και φουντωτή πρασινάδα.

Χρυσές ροζ πινελιές

d3f24450d09731fe9d5206b0234315f9.jpg

Προσθέστε μια θηλυκή νότα σε ένα απλό τραπέζι με την προσθήκη rose gold details. Είτε πρόκειται για ροζ χρυσά μαχαιροπήρουνα, βάζα ή θήκες χαρτοπετσέτας, μια «ζεστή» μεταλλική πινελιά αναβαθμίζει ένα κατά τα άλλα minimal art de la table. Μια ιδανική πρόταση για brunch.

Calming minimalism 

346de13d6146879b5dd99e20b838152c.jpg

Μερικές φορές θυμηθείτε ότι less is more. Για ένα απλό αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο τραπέζι, προτιμήστε τραπεζομάντιλα σε ουδέτερους τόνους και κρατήστε τα μαχαιροπήρουνα σε κλασικά ασημένια χρώματα. Προσθέστε λίγη πρασινάδα στο κέντρο και είστε έτοιμοι! Κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε ένα τόσο κλασικό και συνάμα κομψό αποτέλεσμα.