fbpixel

Search icon
Search
Αrt de la table: Η τέχνη του τραπεζιού αναβιώνει με τον πιο fashionable και δημιουργικό τρόπο
ARTS & CULTURE

Αrt de la table: Η τέχνη του τραπεζιού αναβιώνει με τον πιο fashionable και δημιουργικό τρόπο

Γνωρίστε τα creative πρόσωπα που κρύβονται από πίσω


«Σε μια εποχή, στην οποία όλοι μοιράζονται το πιάτο τους στο Instagram, υπάρχει κάτι το φωτογενές και μερικές φορές πιο προσιτό από τα ρούχα», αποτελεί τη φράση - κλειδί, μέσα από την οποία η fashion designer, Amélie Pichard, επικοινωνεί τα προϊόντα της δικής της αισθητικής με το κοινό και τους εν δυνάμει πελάτες της. Η ίδια υπήρξε μια από τους πρωτοπόρους μιας φρέσκιας και ευφάνταστης προσέγγισης του art de la table. Το διαχρονικό στοιχείο, που την ξεχωρίζει είναι ο πρωτότυπος τρόπος, με τον οποίο «παντρεύει» την τέχνη του τραπεζιού με τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά αντικείμενα που σχεδιάζει. 

Προετοιμάζει ένα συγκεκριμένο decor concept, το οποίο συμβαδίζει με το προσωπικό της γούστο, και σε συνεργασία με εταιρείες eclectic οικιακών ειδών και artists, παρουσιάζει τα pieces. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας της αποτελεί η καλλιτέχνιδα, Karla Sutra, που διακρίνεται για τα πολύχρωμα patterns της. Σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, τοποθετεί την exclusive συλλογή κηροπήγιων πάνω σε μια φέτα λεμόνι και τυρί γραβιέρα. Ένας πολύ ξεχωριστός συνδυασμός. 

tumblr-c1e8be37e6ffd5890cb54bea7aea71b7-19c579f8-1280.jpg
Κηροπήγια των Villa Arev x Amélie Pichard

Προχωράμε, λοιπόν, σε μια καινούργια εποχή, στην οποία η all time classic πλευρά του art de la table αναβιώνεται με τον πιο creative τρόπο, κεντρίζοντας όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον. Την ίδια φιλοσοφία έχει ακολουθήσει και η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια του "À Rebours boutique" στο Παρίσι, η Pauline Vincent με το La Romaine, ένα welness site, όπου μπορούμε να αγοράσουμε κεραμικά και άλλα σπάνια items, τα οποία σχετίζονται με έναν Μεσογειακό τρόπο ζωής. Η γνωστή designer υποστηρίζει την συγκεκριμένη κουλτούρα, αλλά και τα handmade έργα από μικρές και ενδιαφέρουσες βιοτεχνίες των χωρών της Μεσογείου, οι οποίες συνεχίζουν με μεράκι να δημιουργούν. 

la-romaine-3-final-hd-95-1.webp
Η συλλογή του La Romaine

Στην ίδια «πλεύση» κινείται και το μοντέλο, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και ειδικός τροφίμων, Alice Moireau. Στις αρχές του καλοκαιριού, κυκλοφόρησε το brand "Table", με unique τραπεζομάντιλα, πετσέτες τσαγιού, ποδιές και χαρτοπετσέτες από γαλλικό λινό και πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι φτιαγμένο στα Βόσγια Όρη και σετ με έντονα χρώματα υφασμένα από έναν συνεταιρισμό τεχνιτών στην Γκάνα. 

Το collab της Αιγύπτιας σεφ, καλλιτέχνιδας και σχεδιάστριας, Laila Gohar, και της αδερφής της, Nadia με το concept store της Gucci απεδείχθη «αποκάλυψη». Με έντονη δόση φαντασίας και χιούμορ, πειραματίστηκαν, δοκιμάζοντας έναν rare συνδυασμό των table accessories, "χτίζοντας" μια cult εικόνα. Οι ίδιες πάντα χαρακτήριζαν τη δουλειά τους από την αρχή ως αυθεντική, λέγοντας: «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη σειρά αντικειμένων για το τραπέζι για να υποστηρίξουμε τη δουλειά των τεχνιτών που ξεχνάμε. Σκέφτομαι ιδιαίτερα την αιγυπτιακή δαντέλα και το λινό, τη χώρα της καταγωγής μας»

286480866-742507340221708-5089330938949074059-n.webp
Η συλλογή Gohar World x Gucci Vault
Η νέα συνθήκη της τέχνης του τραπεζιού χτίζει μια καινούργια σκηνοθετική ματιά, η οποία αναβιώνει το μοίρασμα και την απλότητα μιας τραπεζαρίας. Αυτός είναι και ο κεντρικός λόγος που έχει μετατραπεί σε mainstream trend.