fbpixel

Search icon
Search
4+1 tips για να δημιουργήσετε το δικό σας dream-worthy υπνοδωμάτιο
INTERIORS

4+1 tips για να δημιουργήσετε το δικό σας dream-worthy υπνοδωμάτιο

Έτσι θα αλλάξετε ολοκληρωτικά το χώρο σας


Διανύοντας τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρετε αέρα ανανέωσης στο σπίτι, αλλάζοντας μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σας κι αναδιοργανώνοντας το χώρο σας. Υποδεχθείτε με νέα ενέργεια τους μήνες που έρχονται και δημιουργήστε τον απόλυτο cozy χώρο, για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δεδομένου ότι τον περισσότερο χρόνο, τον περνάμε όλοι μας στην κρεβατοκάμαρα, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε focus στο πιο ιδιαίτερο δωμάτιο του σπιτιού και να προχωρήσετε σε μικρές αλλαγές, που θα κάνουν τη διαφορά. Ακολουθήστε τα παρακάτω tips και δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνεται!

Δε θα θέλετε να αποχωριστείτε την κατοικία σας!

Make a choice 

5.jpg

Με την τηλεργασία να έχει μπει στη ζωή μας και να έχει καθιερωθεί σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στην post-covid19 εποχή, το σπίτι μας έχει αποκτήσει έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Ενδεχομένως, παλιότερα να περνούσαμε πολύ λιγότερο χρόνο σε αυτό, ωστόσο πλέον, για όλο και περισσότερους έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο work place. Γι' αυτό το λόγο, είναι σημαντικό πριν να ξεκινήσετε τη διαδικασία της αναδιαμόρφωσης του χώρου σας, να έχετε καταλήξει στο τελικό πλάνο που θέλετε να επιτύχετε. "Ο κάθε χώρος έχει το δικό του μέρος μέσα στο σπίτι, οπότε πριν από όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε να δημιουργήσετε. Είναι σημαντικό, η κρεβατοκάμαρα να είναι ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο θα αισθάνεστε καλά", αναφέρει η designer and architect του Miminat Designs, Mimi Shodeinde.

Give an extra attention

4.jpg

Έχετε συνειδητοποιήσει πως όλοι μας περνούμε περίπου το 1/3 της ζωής μας στο υπνοδωμάτιο; Αυτό από μόνο του, σημαίνει πως αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Είναι το μέρος όπου κάνουμε reset μετά από μία δύσκολη κι απαιτητική ημέρα, ξεκουραζόμαστε και χαλαρώνουμε. Είναι σημαντικό -λοιπόν- να αισθανόμαστε καλά μέσα σε αυτό και να το φτιάξουμε όπως ακριβώς θέλουμε. Επιλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν και σας δημιουργούν μία καλή διάθεση και τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρα αντικείμενα που έχουν τη δική τους, ξεχωριστή σημασία για εσάς. Απομακρύνετε οτιδήποτε φαντάζει περιττό και δείτε το χώρο σας να αλλάζει και να παίρνει τη μορφή που πραγματικά θέλετε.

Let the light in

3-EW92b.jpg

Αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε και καλείστε να διαχειριστείτε έναν μεγάλο χώρο, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι σημείο αναφοράς του δωματίου είναι το κρεβάτι. Ουσιαστικά, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής κι όλα κινούνται γύρω από αυτό. Εφόσον η κρεβατοκάμαρα διαθέτει μεγάλο παράθυρο ή μπαλκόνι, φροντίστε να είναι άδειος ο χώρος μπροστά τους, προκειμένου να μπαίνει σε όλη τη διάρκεια της ημέρας φως στην κρεβατοκάμαρα. Ένα φωτεινό υπνοδωμάτιο, είναι ό,τι χρειάζεστε για να ξυπνάτε με θετική διάθεση και να ξεκινάτε την ημέρα σας με αισιοδοξία.

Incorporate your inspirations

2-84eJ9.jpg

Θέλετε να κάνετε τη διαφορά; Ήρθε η ώρα να τολμήσετε και να προχωρήσετε σε πιο μεγάλες αλλαγές. Μία minimal κρεβατοκάμαρα, σύμφωνα με τους όρους του Scandinavian style μοιάζει σίγουρα ελκυστική, ωστόσο μοιάζει αρκετά "κρύα". Ανήκει περισσότερο στην πραγματικότητα του instagram κι όχι στην real life. Προσπαθήστε να μεταφέρετε κομμάτια της προσωπικότητάς σας στο χώρο, τοποθετώντας αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς και που ενδεχομένως έχουν συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Ιδανικά, επιλέξτε τις αγαπημένες σας αναμνηστικές φωτογραφίες και βρείτε το κατάλληλο μέρος γι' αυτές μέσα στο δωμάτιο.

White details 

1-qHO5Y.jpg

Προτιμήστε φωτεινά χρώματα για το υπνοδωμάτιο. Από τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες που θα τοποθετήσετε στο κρεβάτι σας, μέχρι τις κουρτίνες, το χαλί αλλά ακόμη και τους τοίχους. Οι λευκές λεπτομέρειες δημιουργούν θετικά συναισθήματα και θα παρατηρήσετε ότι θα σας φτιάξουν πολύ γρήγορα τη διάθεση, χωρίς καν να το καταλάβετε! Πείτε "αντίο" στις σκούρες, μουντές αποχρώσεις και φωτίστε το υπνοδωμάτιο με μικρές πινελιές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το μυστικό άλλωστε κρύβεται πάντα σε αυτές. Και σε αυτή την περίπτωση, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διάφορους συνδυασμούς.