fbpixel

Search icon
Search
4+1 ρομαντικά μυθιστορήματα για να διαβάσετε το φθινόπωρο
ARTS & CULTURE

4+1 ρομαντικά μυθιστορήματα για να διαβάσετε το φθινόπωρο

Νέες και παλαιότερες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή σας


Για πολλούς, το φθινόπωρο είναι συνδεδεμένο με τη συντροφιά ενός βιβλίο, και στην προκειμένη περίπτωση τα ρομαντικά μυθιστορήματα είναι η ιδανική επιλογή. Νέες αλλά και παλαιότερες κυκλοφορίες μάς «βυθίζουν» σε ιστορίες αγάπης, που μας συγκινούν και κάνουν την καρδιά μας να χτυπά πιο δυνατά. Παρακάτω, έχουμε ξεχωρίσει τις καλύτερες προτάσεις για εσάς που αναζητάτε το επόμενο ανάγνωσμα που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας αυτό το φθινόπωρο.

Ανακαλύψτε τες!

1. «Το χρονικό του έρωτα», Alain de Botton

2-tyi5q.jpg

Το σαγηνευτικό δεύτερο μυθιστόρημα του Alain de Botton, που ακολουθεί την όμορφα περίπλοκη τροχιά μιας ρομαντικής σχέσης, από τον διεθνώς επιτυχημένο συγγραφέα των «Μικρή φιλοσοφία του έρωτα» και «Πώς ο Προυστ μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου». Όλοι γνωρίζουμε τη μέθη και τον ενθουσιασμό των πρώτων σταδίων του έρωτα. Όμως, τι ακολουθεί; Στο Εδιμβούργο, δύο άνθρωποι, ο Ραμπί και η Κέρστεν, ερωτεύονται. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά – όμως δεν υπάρχει μακροχρόνια σχέση που να υπακούει έτσι απλά στο «κι έζησαν αυτοί καλύτερα». Το Χρονικό του έρωτα είναι ένα μυθιστόρημα που διερευνά τι συμβαίνει μετά τη γέννηση του έρωτα, τι χρειάζεται για τη διατήρησή του και τι συμβαίνει στα αρχικά ιδανικά κάτω από την πίεση της συνηθισμένης ύπαρξης. Με φιλοσοφική εμβρίθεια και ψυχολογική οξύνοια, ο Αλαίν ντε Μποττόν δείχνει ότι τα ρομαντικά μας όνειρα ίσως τελικά να μας βλάπτουν σοβαρά – και διερευνά τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις. Το συμπέρασμα, όπως ανακαλύπτουν σταδιακά οι χαρακτήρες, είναι πως ο έρωτας δεν αποτελεί «έναν ενθουσιασμό» αλλά μάλλον μία «δεξιότητα» που την αποκτάμε σταδιακά και συχνά οδυνηρά.

Από τις εκδόσεις Πατάκη


2. «Ρεβέκκα», Daphne du Maurier

revekka-1.png

Μια ιστορία για τη φαινομενική αγάπη, ατμοσφαιρική, μυστηριώδης και σκοτεινή. Ένα απόλυτα κλασικό μυθιστόρημα από τη Daphne du Maurier που έχει μεταφερθεί και στην οθόνη, το οποίο πολλοί θα γνωρίσουν, κι αν όχι, τότε σίγουρα αξίζει μια θέση στη βιβλιοθήκη σας. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε μια άγνωστη γυναικά κι έναν άντρα, οι οποίοι παντρεύονται, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουροι. Η πρώτη νιώθει πως παγιδεύεται μέσα σε αυτόν τον γάμο, νιώθοντας συνεχώς ανασφάλεια κι έναν αδικαιολόγητο φόβο. Ποιο είναι το μυστικό που, τελικά, θα ανακαλύψει;

Από τις εκδόσεις Καστανιώτης


3. «Χωρίς κανόνες», Elsie Silve

9786180156683-2096783324-1.webp

«Οι κανόνες ήταν απλοί. Να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από την κόρη του και να μην μπλέξω. Όμως τώρα έχω κολλήσει μαζί της. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι. Κι εντάξει, οι κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε». Ο Ρετ Ίτον είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού ροντέο. Το παιδί-θαύμα. Ή τουλάχιστον ήταν, ώσπου έριξε μπουνιά σε έναν δημοσιογράφο μπροστά σε ανοιχτή κάμερα και πλέον οι χορηγίες του κρέμονται από μία κλωστή. Τώρα ο ατζέντης του λέει ότι θα πρέπει να φτιάξει την εικόνα του, οπότε αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ Χάμιλτον, την πλήρη επίβλεψη του Ρετ για το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως ο Ρετ δε χρειάζεται νταντά, ειδικά μία με στενό τζιν, σέξι χαμόγελο κι ένα στόμα που δεν μπορεί να ελέγξει. Ένα στόμα που δεν μπορεί να σταματήσει να το σκέφτεται. Η Σάμερ λέει ότι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Η καρδιά της δεν μπορεί να δεχτεί άλλο πλήγμα. Το ίδιο και η φήμη του Ρετ. Αλλά ο Ρετ δεν έχει μάθει να υπακούει σε κανόνες.

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός


4. Άνθρωποι από στάχτη, Πασχαλία Τραυλού

78fab4d46ccf649040e2862f169a715e.png

Παρίσι, 1940. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη Γαλλία την εποχή που η Ροζαλία Σεφεριάδη αναζητά τον αγαπημένο της Ανατόλ Κοβάλσκι που έχει εξαφανιστεί. Σύντομα θα μάθει πως πίσω από την εικόνα του διάσημου μαέστρου κρύβεται ένας άνθρωπος που προσπαθεί να επουλώσει τις κρυφές πληγές του παρελθόντος. Παλεύοντας να επιβιώσει σε μια αφιλόξενη για ανύπαντρες μητέρες εποχή, η Ροζαλία δέχεται να γίνει η Χάννα Λαρούζ, σύζυγος του Γαλλοεβραίου ζωγράφου Ζαν Πιερ. Αυτή η απόφαση, σαν το πρώτο πλακάκι ενός ντόμινο, θα την οδηγήσει πρώτα στο κρεβάτι του Γερμανού ταγματάρχη Μαξ Μάισνερ κι έπειτα στο πορνείο και στην ορχήστρα γυναικών στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. Καθώς η αυτοθυσία εναλλάσσεται με την προδοσία, η αλήθεια με το ψέμα και η εξιλέωση με την ταπείνωση, τα όρια του μυαλού και του κορμιού της δοκιμάζονται και η διπλή απώλεια που θα υποστεί θα τη στοιχειώσει για πάντα. Η μοίρα εξαντλεί τη σκληρότητά της, αρπάζοντας όσα της είχε χαρίσει. Το δεύτερο βιβλίο μιας συγκλονιστικής ιστορίας για τον ρατσισμό και τον έρωτα, την τέχνη και την τόλμη της ζωής, την προκατάληψη και την ελευθερία μέσα στις στάχτες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα


5. «Έρωτας σαν βροχή», Λένα Μαντά

9786180157307-1214352367.webp

Κλαίλια και Παύλος... Έρωτας σαν βροχή. Όχι σαν καταιγίδα... Σαν βροχή... Να φεύγει και να έρχεται... Να δυναμώνει και να χαμηλώνει... Να δροσίζει και να πνίγει... Κλαίλια... Ένα όνομα-σταθμός στη ζωή της. Η μητέρα της λάτρεψε την ηρωίδα του Ξενόπουλου και της έδωσε, λίγο προτού φύγει από τη ζωή, το όνομά της. Μαζί όμως της δώρισε χωρίς να το θέλει και τη μοίρα της λαμπερής κοντεσίνας. Υπήρχε και για κείνην ένας Παύλος∙ βαθιά, απόλυτα ερωτευμένος∙ για μια ζωή. Αλλά η Κλαίλια ήθελε να γνωρίσει τον έρωτα όπως ζωντάνευε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Και βρήκε τον Ντένη της στο πρόσωπο του Νικηφόρου. Χρόνια μετά, μόνη και κλεισμένη στον εαυτό της, ανάμεσα σε βράχια και σπασμένα όστρακα, εξακολουθεί να ζει παρέα με θύμησες που πληγώνουν και επιθυμίες που κοιμούνται. Μα ξαφνικά ένα μικρό κορίτσι μπαίνει στη ζωή της. Και... τι παράξενο... έχουν το ίδιο όνομα! Μια ιστορία ρομαντική, όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα. Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα, για να αντικρίσει, ώριμη πια, τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης!

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός