fbpixel

Search icon
Search
4+1 απίθανα βιβλία αυτοβελτίωσης για να διαβάσουμε όσο #μένουμεσπίτι
ARTS & CULTURE

4+1 απίθανα βιβλία αυτοβελτίωσης για να διαβάσουμε όσο #μένουμεσπίτι

Ανακαλύψτε τα ενδιαφέροντα αναγνώσματα


Τώρα που #μένουμεσπίτι είναι η ιδανική ευκαιρία για να ακονίσουμε το μυαλό μας, να ξεκαθαρίσουμε τη βιβλιοθήκη μας ή να την εμπλουτίσουμε με νέα κι ενδιαφέροντα αναγνώσματα, που θα μας κρατήσουν την ωραιότερη συντροφιά. Εμείς συγκεντρώσαμε 5 νέα αναγνώσματα που σχετίζονται με την αυτοβελτίωση και πώς μπορούμε να αποκτήσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και φυσικά της καθημερινότητάς μας. Ανακαλύψτε τα παρακάτω κι ετοιμαστείτε να «χαθείτε» στις σελίδες τους!

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, Ιτσίρο Κίσιμι & Φουμιτάκε Κόγκα

1-vwk4g.jpg

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, παγκόσμιο best seller, το οποίο μας βοηθά να απελευθερώσουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και να έρθουμε πιο κοντά στον εσωτερικό εαυτό μας. Μέσα στις σελίδες του αναγνώσματος, περιγράφεται αναλυτικά η συζήτηση ανάμεσα σε έναν φιλόσοφο κι έναν νέο άντρα, μέσα από την οποία λαμβάνουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της ζωής όπως για παράδειγμα «πώς να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά θέλουμε;». Το συγκεκριμένο βιβλίο καταφέρνει να ξεχωρίσει από άλλα ευπώλητα αναγνώσματα αυτοβελτίωσης που αναμασούν χιλιοειπωμένες συμβουλές, καθώς διεισδύει σε βάθος και δίνει έμφαση στον σκοπό που υπηρετεί η κάθε πράξη μας.

Ικιγκάι, Hector Garcia & Francesc Miralles

2-fShcr.jpeg

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες όλοι έχουμε ένα ικιγκάι, έναν λόγο ύπαρξης. Η αναζήτηση του ικιγκάι μας δεν είναι απλή υπόθεση. Αντλώντας έμπνευση από το μακροβιότερο μέρος του πλανήτη, ένα ιαπωνικό νησί ονόματι Οκινάουα, το συγκεκριμένο βιβλίο, μας μαρτυρά όλα τα μυστικά των κατοίκων του νησιού αυτού για μία μακρά, νεανική και ευτυχισμένη ζωής. Αν υπάρχει ένας οδηγός για να βρούμε τον πραγματικό λόγο της ύπαρξής μας, ο καθένας ξεχωριστά, τότε είναι αυτό το βιβλίο.

20 βήματα μπροστά, Χόρχε Μπουκάι

3-Mag1y.jpg

Ο Χόρχε Μπουκάι είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ψυχοθεραπευτές – συγγραφείς ψυχολογικών βιβλίων σε όλο τον κόσμο. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να παραλείψουμε να τον συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «20 βήματα μπροστά», μέσα σε λίγες σελίδες, στις οποίες μπορούμε να ανατρέχουμε ξανά και ξανά, μας δίνει 20 πολύτιμες συμβουλές για να ζούμε σε γαλήνη με τον εαυτό μας, αλλά και με τους γύρω μας.

Η τέχνη της καθαρής σκέψης, Ρόλφ Ντομπέλλι

5-lxmiy.jpg

Ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον βιβλίο του Ρόλφ Ντομπέλλι, το οποίο αναλύει 52 λανθασμένους τρόπους σκέψης και πώς να τους αποφύγουμε. Οι άνθρωποι έχουμε την επιρρέπεια να πέφτουμε εύκολα σε γνωστικές πλάνες, κάνοντας έτσι λάθος επιλογές. Γιατί υπερεκτιμούμε συστηματικά τις γνώσεις και τις ικανότητές μας; Γιατί προτιμούμε να έχουμε ένα εσφαλμένο σχεδιάγραμμα παρά κανένα σχεδιάγραμμα; Γιατί μας ελκύουν οι αληθοφανείς ιστορίες και μας ξεγελούν; Δίνοντας απάντηση σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα που αποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι πάντοτε αλάνθαστο, μπορούμε να καταλάβουμε πόσο εύκολα μπορεί να ξεγελαστούμε. Έχοντας λοιπόν, στα χέρια μας αυτό το βιβλίο, όπως είπε και ο συγγραφέας, έχουμε μια ασφάλεια μπροστά στον κίνδυνο να προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι τη δυστυχία μας.

Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Λούιζ Χέι

6-9a8vV.jpg

Ένα βιβλίο εφ’ όλης της ύλης, από την καταξιωμένη Λούιζ Χέι, με το οποίο μας δίνει λύσεις για μια ζωή γεμάτη χαρά, αγάπη και υγεία. Η ευτυχία κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με τη συγγραφέα, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και τις πεποιθήσεις μας. Το μυαλό μας έχει τεράστια δύναμη και μπορεί να επηρεάσει ακόμα και το σώμα μας. Η Λούιζ Χέι περικλείει στο βιβλίο της αληθινές ιστορίες των ασθενών της, βιωματικές ασκήσεις που μπορούμε να δουλέψουμε κι έναν πλούσιο κατάλογο από σωματικές ασθένειες και τις αιτίες των αρνητικών σκέψεων που τις προκαλούν.