fbpixel

Search icon
Search
4 pro bronzer hacks για την απόλυτη ηλιοκαμένη λάμψη
MAKE UP

4 pro bronzer hacks για την απόλυτη ηλιοκαμένη λάμψη

Αναζητάτε ένα υγιές summer glow; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές


Το bronzer είναι δίχως αμφιβολία το προϊόν "star" του καλοκαιρινού μακιγιάζ. Ακόμη και αν δεν προλαβαίνετε να επισκεφθείτε τις αγαπημένες σας παραλίες ή να πραγματοποιήσετε το summer vacation σας, το bronzer είναι αυτό που θα σας προσφέρει την ηλιοκαμένη λάμψη που αναζητούμε καθημερινά, ακόμη και για τα looks μας στην πόλη. Επομένως, λόγω της σημασίας του για τις εμφανίσεις μας, ως beauty editor θεωρώ απαραίτητο να αφιερώσουμε χρόνο και εξάσκηση για την τέλεια τοποθέτησή του, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Παρακάτω θα βρείτε 4 pro makeup hacks για την τοποθέτηση του bronzer σας!
321a369fdd3997f7d0dd23ee9facd568.jpg

Τοποθετήστε το στα σημεία που θα μαυρίζατε φυσικά

Η A-list makeup artist Gucci Westman, γνωστή για την clean αισθητική της, υποστηρίζει πως η "αληθινή" επιδερμίδα είναι το φόρτε της και το μακιγιάζ της πάντα αποσκοπεί στο να δείχνω αυθεντική, οπότε, όταν χρησιμοποιεί bronzer, το αναμειγνύει στα βλέφαρα, το μέτωπο και τα μάγουλα, και το τοποθετεί ακριβώς κάτω από τα μάτια, όπου φυσιολογικά "πιάνουμε" τον ήλιο - αλλά δεν το χρησιμοποιεί στο κάτω μέρος του προσώπου. Δεν εφαρμόζετε το bronzer όπως το ρουζ, καθώς πρόκειται για την ώθηση της επιδερμίδας σε έναν βαθύτερο τόνο. Επίσης, μην κάνετε το κλασικό σχήμα με τα τρία σημεία στο πρόσωπο - πάνω από το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το σαγόνι - καθώς δεν λειτουργεί. Αν είστε από τη φύση σας λιπαρή, χρησιμοποιείστε επίσης πιεσμένη πούδρα γύρω από τη μύτη και τη ζώνη Τ.

Εφαρμόστε το "sun-sculpted" effect

Είναι απίστευτα εύκολο να ενισχύσετε τη δομή των οστών και να προσθέσετε ζεστασιά στο πρόσωπο με το bronzer - είναι που η Pat Macgrath αναφέρει ως "ηλιοκαμένο" αποτέλεσμα. Χρησιμοποιώντας ένα αφράτο πινέλο, ξεκινήστε με ένα ελαφρύ άγγιγμα και αυξήστε το σταδιακά, σαρώνοντας το στο βάθος των ζυγωματικών σας, κατά μήκος των κροτάφων και περιμετρικά του προσώπου. Εφαρμόζοντάς το εκεί όπου ο ήλιος θα προσέδιδε φυσικά ζεστασιά δίνει αυτό το τέλειο sun-kissed look, και της αρέσει επίσης να προσθέτει πινελιές bronzer στη μύτη για να δημιουργήσει το απόλυτο sun-sculpted φινίρισμα. 

9dc2556037fdd1b56c41a89ce8f73cc7.jpg

Τα bronzer σε μορφή πούδρας είναι εξαιρετικά μακράς διάρκειας και συνδυάζονται άψογα με το foundation, το ρουζ και το highlighter. Όσον αφορά το ποια υφή είναι καλύτερη - κρέμα ή πούδρα - εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Συνιστούμε, ωστόσο, bronzer σε μορφή πούδρας, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε και κρέμα. Το bronzer σε πούδρα είναι ιδανικό για να το τοποθετήσετε πάνω από το bronzer σε κρέμα για να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο, και τα powder bronzer είναι επίσης αρκετά εύκολα στην εφαρμογή και την ανάμειξη.

Συνδυάστε cream & powder bronzer

Ο celebrity makeup artist Sir John συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε πάντα δύο bronzers, σε μορφή κρέμας και πούδρας. Ακόμα και όταν φτιάχνει τα φρύδια, χρησιμοποιεί μολύβι και μετά το στρώνει με σκιά, και όταν χρησιμοποιεί ένα κρεμώδες ρουζ, το στρώνει με λίγο ρουζ σε μορφή πούδρας. Αυτή η δυαδικότητα όταν χρησιμοποιείτε δύο υφές σας δίνει μια βάση σαν τεφλόν. "Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε την πιο ελάχιστη ποσότητα, μου αρέσει να σταθεροποιώ τα πράγματα. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα κρεμώδες foundation stick ως bronzer (επιλέξτε μια απόχρωση που είναι πιο βαθιά και ζεστή από την επιδερμίδα σας) και να το βάζω με ένα μεγάλο χνουδωτό πινέλο ρουζ - είναι ένας όμορφος τρόπος για να δώσετε ένα μικρό φωτοστέφανο εφέ με μια μπρονζέ λάμψη. Σκουπίστε το και, στη συνέχεια, μη φοβηθείτε να το σταθεροποιήσετε με ένα bronzer σε μορφή πούδρας. Από εκεί που ξεκινάτε είναι εκεί που θα εναποθέσετε το περισσότερο χρώμα, οπότε ξεκινήστε μακριά από το κέντρο του προσώπου, γύρω από τη γραμμή των μαλλιών, και στη συνέχεια συνδέστε τα πάντα αναμειγνύοντας λίγο στα ζυγωματικά, κάτω από τη γραμμή του σαγονιού - αυτό είναι σημαντικό καθώς όλες παραμελούμε αυτή την περιοχή - και στη γέφυρα της μύτης", περιγράφει ο ίδιος.

6754b9b3f3a47f8b6d66c6d45eb7d895.jpg

Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας

Για να αποκτήσετε αυτό το φυσικό "μαύρισμα", ο makeup artist Daniel Martin συστήνει να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα - το δαχτυλίδι και το μεσαίο - για να εφαρμόζετε το προϊόν bronzing στα υψηλότερα σημεία του προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας με αυτόν τον τρόπο, και όχι πινέλο, σημαίνει ότι έχετε περισσότερο έλεγχο και μπορείτε να χτίζετε το χρώμα σιγά σιγά.