fbpixel

Search icon
Search
4 νέες προσθήκες στα coffee tables του καλοκαιριού από την Assouline
ARTS & CULTURE

4 νέες προσθήκες στα coffee tables του καλοκαιριού από την Assouline

Ανανεώστε τη συλλογή σας για την summer season


O εκδοτικός οίκος Assouline θέτει στο επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό, μέσα από το sophisticated design, τις μοναδικές εικόνες και την ξεχωριστή γραφή. Αφήνοντας εδώ και χρόνια το δικό του στίγμα στην ιστορία των αναγνωσμάτων υψηλής αισθητικής, αλλά και με το να αποτελεί ένα fashionable item για τους χώρους μας - οι νέες προσθήκες του μάς κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον. 

Παρακάτω, ανακαλύπτουμε τις πιο ξεχωριστές προτάσεις του για την summer season! 

Hotel Esencia

1-eHkNz.jpg

Το Hotel Esencia, ένα από τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο, βρίσκεται σε μια έκταση 50 στρεμμάτων κατά μήκος της Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού, μεταξύ του Tulum και της Playa del Carmen. Αυτό το κτήμα διαθέτει μια παρθένα παραλία με λευκή άμμο και ένα καταπράσινο σκηνικό ζούγκλας. Γνωστό για τη διακριτική πολυτέλειά του, το ξενοδοχείο συνδυάζει λευκό μπετόν με φωτεινά βασικά χρώματα, γεμάτο με μοναδικά έπιπλα σχεδιαστών, όπως καρέκλες Charlotte Perriand και κεραμικά Picasso. Ο Kevin Wendle, ο μεγιστάνας της ψυχαγωγίας στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο, το εμπλουτίζει με προσωπικό στιλ και προσοχή στη λεπτομέρεια. Συγγραφέας του βιβλίου του ξενοδοχείου είναι η Melinda Stevens, η οποία προβάλλει την γαλήνια ομορφιά του, τους χώρους ωοτοκίας των θαλάσσιων χελωνών και τη ζωντανή άγρια φύση. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το αρχοντικό 12.000 τ.μ. με ένα speakeasy, το Beefbar Esencia, και τις ίσως καλύτερες μαργαρίτες του Μεξικού. Η χαρακτηριστική φιλοξενία του Hotel Esencia ορίζεται από εκπλήξεις και αξέχαστες εμπειρίες, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες είναι συνεχώς μαγεμένοι και εμπνευσμένοι.

Columbia Pictures: 100 Years of Cinema

22-tAznH.jpg

Για έναν αιώνα, η Columbia Pictures έλαμψε ως φάρος στον κινηματογραφικό κόσμο, με σύμβολο την Torch Lady της Columbia. Από κλασικά έργα όπως το "His Girl Friday" μέχρι σύγχρονα αριστουργήματα όπως ο "Taxi Driver", έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία του κινηματογράφου. Η εξιστόρηση της διαδρομής του studio από τον Sam Wasson, που συμπληρώνεται από τις προσωπικές γνώσεις του Tom Rothman, εξυμνεί τους θριάμβους και την ανθεκτικότητά του. Το "Columbia Pictures: 100 χρόνια κινηματογράφου" ξεναγεί τους αναγνώστες στον πολυποίκιλο κόσμο του με διαφωτιστικά κείμενα του Chris Cotonou, αναδεικνύοντας την επίδρασή του στον κινηματογράφο και τα ταλέντα που διαμόρφωσαν την κληρονομιά του.

Chanel: The Legend of an Icon 

33-2PmKa.jpg

Η Gabrielle Chanel, γνωστή για την εκπληκτική ικανότητά της να προβλέπει τις τάσεις της μόδας, μεταμόρφωσε τον κόσμο της μόδας με τη μοντέρνα εκδοχή της στον πολυτελή μινιμαλισμό. Έκανε level up τα απλά υφάσματα, όπως το t-shirt και το tweed, σε επίπεδο υψηλής ραπτικής, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα διακριτική σιλουέτα που επαναπροσδιόρισε τη μόδα στον 20ό αιώνα. Το όραμα της Chanel απελευθέρωσε τις γυναίκες από τα περιοριστικά ρούχα, ευθυγραμμιζόμενο με τις ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές. Ο οίκος μόδας που ίδρυσε συνέχισε να διαμορφώνει τη σύγχρονη μόδα, με τον διάδοχό της, Karl Lagerfeld, να επαναπροσδιορίζει τη βιομηχανία αντλώντας έμπνευση από την κληρονομιά της Chanel, προσθέτοντας παράλληλα τη δική του καινοτόμο πινελιά. Η προσέγγιση του Lagerfeld για την αναβίωση ενός ιστορικού εμπορικού σήματος έγινε το πρότυπο για τον σύγχρονο οίκο μόδας. Ο νέος τόμος της Assouline, "Chanel: The Legend of an Icon", αποτυπώνει αυτή την πλούσια ιστορία με μια επιμελημένη επιλογή εκατό εμβληματικών κομματιών και ένα διεισδυτικό κείμενο του Alexander Fury, που απεικονίζει τη διαρκή επίδραση της Chanel μέσα από αρχειακές και σύγχρονες εικόνες.

18h Century Style 

222.jpg

Ο 18ος αιώνας ενσάρκωσε την αισθητική τελειότητα μέσα από αξιοθέατα όπως οι Βερσαλίες και η χλιδή της αυλής της Μαρίας-Αντουανέτας, αναδεικνύοντας τα ιδανικά του Διαφωτισμού για τη λογική και την ελευθερία. Από το ροκοκό έως τον νεοκλασικισμό, σηματοδότησε μια δυναμική εποχή στις τέχνες, το design και τη λογοτεχνία, οι στιλιστικοί κώδικες της οποίας εξακολουθούν να εμπνέουν τους σύγχρονους δημιουργούς. Η σειρά Style της Assouline, την οποία επιμελήθηκαν οι Sophie Motsch και Emmanuel Sarméo, γιορτάζει αυτή τη διαρκή επιρροή με συναρπαστικές εικόνες από την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη μόδα και το ντιζάιν, αποτυπώνοντας τη διαχρονική γοητεία του στυλ του 18ου αιώνα.