fbpixel

Search icon
Search
4 Μισελενάτα εστιατόρια που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην Τοσκάνη
TASTE

4 Μισελενάτα εστιατόρια που μπορεί να δοκιμάσει κανείς στην Τοσκάνη

Ένας γευστικό ταξίδι στα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια


Η Τοσκάνη είναι μια περιοχή που φημίζεται για την πλούσια αλλά και πιο απλή κουζίνα της - με την panzanella, τα αλλαντικά και την τρούφα να συγκαταλέγονται στον διάσημο γαστρονομικό της κατάλογο. Επίσης, η Τοσκάνη αποτελεί έναν από τους πιο υπέροχους και κατάλληλους προορισμούς για την άνοιξη, που θα σας ξετρελάνει με το έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο της. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα καλύτερα και πιο απολαυστικά εστιατόριά της. 

Il Falconiere 

ristorante-rcf-top-00.jpg

Αποτελεί μέρος του ομώνυμου ξενοδοχείου και βρίσκεται σε ένα μοναδικό οίκημα και φανταστικό περιβάλλον μέσα σε ελαιώνες και αμπελώνες κοντά στην Cortona. Αξίζει να το επισκεφθείτε για το lunch ή το dinner σας. Οι γαστρονομικές του προτάσεις θυμίζουν comfort κουζίνα και το σκηνικό του εξωτερικού χώρου είναι απλά ονειρικό. Το εστιατόριο, Il Falconiere διαθέτει την πιο όμορφη πανοραμική θέα και μία σκεπαστή βεράντα που σας επιτρέπει να θαυμάσετε τους λόφους της τοσκάνικης υπαίθρου. Η υψηλή ποιότητα των μαγειρικών συστατικών, ο σεβασμός στην εποχικότητα και η η χρήση αγνών υλικών είναι οι κατευθυντήριες αρχές όλων των πιάτων του μενού, που ενισχύονται από μια μεγάλη ποικιλία κρασιών, μεταξύ των οποίων οι διάσημες ετικέτες του οινοποιείου Baracchi.

Info: Loc. San Martino a Bocena, 370, 52044 Cortona

Octavin

ristorante-toscana-arezzo-octavin-sala-esterna.jpg

Στεγασμένο σε δύο μικρές τραπεζαρίες που συνδέονται μεταξύ τους με μια αψίδα στο ισόγειο ενός παλιού palazzo, αυτό το εστιατόριο είναι διακοσμημένο με υλικά που του δίνουν μια μινιμαλιστική αίσθηση - ένας συνδυασμός πέτρας, ξύλου και σιδήρου στα τραπέζια, γυαλιού στους καθρέφτες και τα μπουκάλια που εκτίθενται, και χαρτιού στα βιβλία που είναι τοποθετημένα σε μικρές κόγχες, ακριβώς όπως στο σαλόνι ενός ιδιωτικού σπιτιού. Υπάρχουν μόλις 20 θέσεις σε αυτό το «ζεστό», οικείο και ανεπιτήδευτο εστιατόριο, καθώς και ένας μεγάλος πάγκος που προηγείται της κουζίνας. Η εκτεταμένη παρατήρηση της περιοχής του, έδειξε στον ιδιοκτήτη-σεφ Luca Fracassi ότι η ποικίλη γεωγραφία της Τοσκάνης αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Ως αποτέλεσμα, έχει ξεκινήσει μια παθιασμένη αναζήτηση για υλικά που αναδεικνύουν καλύτερα την περιοχή, συνδυάζοντας τα σε πιάτα που όχι μόνο σέβονται τις γεύσεις των προϊόντων του, αλλά και αναβιώνουν τις παραδοσιακές τοπικές τεχνικές και περιλαμβάνουν περιστασιακές ανατολίτικες επιρροές. Η κουζίνα του είναι μοντέρνα αλλά αποφεύγει τις σύγχρονες τάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αυθεντικότητα της γεύσης και στη zero waste φιλοσοφία. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ένας τόπος όπου άγρια υλικά και ξεχασμένες γεύσεις ανακαλύπτονται εκ νέου και ξαναζωντανεύουν.

Info: Scalinata Camillo Berneri, 2, 52100 Arezzo

Poggio Rosso

2-duUhE.jpg

Διασχίζετε ένα μαγευτικό τοπίο με λόφους από κυπαρίσσια και ελαιόδεντρα, δάση και αμπελώνες για να φτάσετε στο Borgo San Felice, το πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί το εστιατόριο Poggio Rosso. Εδώ, ο βραβευμένος με πολλά αστέρια Michelin, Enrico Bartolini, επέλεξε το παιδί-θαύμα του Juan Quintero, με καταγωγή από την Κολομβία, ως head chef. Παρά την καταγωγή του, η κουζίνα είναι κατά βάση δημιουργική και επηρεασμένη από την περιοχή, με λίγες μόνο νοτιοαμερικανικές πινελιές. Ο Juan έχει ερωτευτεί την Τοσκάνη και ερμηνεύει την κουζίνα της περιοχής με πραγματική κομψότητα και σύγχρονο πνεύμα. Όλα αυτά σε ένα πολυτελές, αλλά λιτό περιβάλλον, με άψογη εξυπηρέτηση που συνοδεύεται πάντα από ένα χαμόγελο.

Info: Località San Felice, 53019 Castelnuovo Berardenga

Enoteca Pinchiorri

snapinstaapp-358588755-18215824879246300-176533083104280013-n-1080.jpg

Η κουζίνα του Pinchiorri εντυπωσιάζει με το πλούσιο και μεγαλοπρεπές στιλ της, το οποίο αναδεικνύεται χωρίς να φαίνεται επιτηδευμένο ή υπερβολικό, έτσι ώστε το κύριο βάρος σε κάθε πιάτο να πέφτει στη γεύση των συστατικών του. Το μενού μοιάζει με πυροτέχνημα, με κάθε πιάτο να είναι πιο εντυπωσιακό από το προηγούμενο σε ένα αυξανόμενο κρεσέντο απολαύσεων. Αξίζει να έρθετε εδώ μόνο και μόνο για να ζήσετε την εμπειρία του service, ένα άψογο «βαλς» υπό τη διεύθυνση του Alessandro Tomberli, ενός από τους καλύτερους maître-d's της Ιταλίας. Η Annie Féolde, ένα από τα icons του εστιατορίου, άφησε τα ηνία στον εξαιρετικά ταλαντούχο chef Riccardo Monco, ο οποίος συνεχίζει να καλλιεργεί και να ικανοποιεί την ιταλική όρεξη για εκλεκτή κουζίνα. Τα εύσημα πρέπει επίσης να αποδοθούν στον Giorgio Pinchiorri, ο οποίος έχει αναπτύξει μια λίστα κρασιών που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Info: Via Ghibellina, 87, 50122 Florence