fbpixel

Search icon
Search
3+1 ορεινά χωριά, κατάλληλα για να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι
TRAVEL

3+1 ορεινά χωριά, κατάλληλα για να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι

Σας υπόσχονται ξέγνοιαστες ημέρες ηρεμίας και χαλάρωσης


Την περίοδο του καλοκαιριού, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε να έρθει, ώστε να βρεθούμε στα καταγάλανα νερά των ελληνικών θαλασσών, υπάρχει πλήθος ταξιδιωτών, που επιλέγει να περάσει τα summer getaways του σε εναλλακτικούς προορισμούς. Για πολλούς λοιπόν, η καλοκαιρινή περίοδος σημαίνει ξεκούραση και καθαρό οξυγόνο σε κάποιο ορεινό χωριό, μακριά από τα συνηθισμένα και από την έντονη κινητικότητα, που παρατηρείται ιδιαίτερα στα νησιά. Φυσικά, ακόμη κι εκεί σας δίνετε μια μοναδική ευκαιρία να περάσετε υπέροχα με ποικίλους τρόπους. Εμείς συγκεντρώσαμε τα ιδανικά spots, που συνίστανται αυτούς τους ζεστούς μήνες και σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα παρακάτω!

Καλαμπάκα-Μετέωρα

shutterstock-488489341.jpg

Η μαγεία που αποπνέει αυτός ο τόπος είναι κάτι το ξεχωριστό. Η επαφή με τη φύση θα σας κάνει να απολαύσετε τα καταπράσινα στοιχεία και το καθαρό οξυγόνο που κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Ένα γραφικό χωριό, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλία, ακριβώς δίπλα στα Τρίκαλα, που μπορείτε σαφώς να τα επισκεφθείτε και αυτά συνδυάζοντας τα μαζί στην καλοκαιρινή σας εξόρμηση.

What to do

Η εκδρομή αυτή θα σας προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων, καθώς θα έχετε την δυνατότητα να αντικρίσετε τις ξακουστές Ιερές Μονές, να περιηγηθείτε στα υψηλά βράχια από τα οποία θα απολαύσετε και την ανυπέρβλητη θέα, που θα σας προκαλέσει δέος. Επίσης, διοργανώνονται πεζοπορίες στα βουνά τριγύρω, μπορείτε να κάνετε ποδηλασία, αλλά και να γευτείτε τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα αμέτρητα ταβερνάκια της περιοχής.

Where to stay

Κι επειδή οι στιγμές ξεκούρασης είναι κάτι που έχετε ανάγκη στις διακοπές σας, το πολυτελές Meteora Hotel βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο στο Καστράκι και προσφέρει υπέροχη θέα στους βράχους των Μετεώρων, προσφέροντάς την απόλυτη εμπειρία διαμονής και απογειώνοντας όλες σας τις αισθήσεις. Εναλλακτικά, το Divani Meteora Hotel στους πρόποδες των Μετεώρων θα μετατραπεί στο απόλυτο spot χαλάρωσης για εσάς, προσφέροντάς σας όλα τα updated facilities, wellness παροχές, αλλά κι εκπληκτικό φαγητό.

88726855.jpg
Meteora Hotel

Where to eat

To ταξίδι σας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς τα γαστρονομικά ταξίδια που πρόκειται να σας μείνουν αξέχαστα. Το Valia Calda Restaurant είναι η απόλυτη επιλογή για εσάς που θέλετε να γευτείτε local dishes, με βάση τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής και απολαμβάνοντας τη «ζεστή» φιλοξενία και τον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο. Ακόμα, το Qastiro φιγουράρει στη λίστα με τις top επιλογές του τόπου -ιδανική για fine drinking και νόστιμο φαγητό, με ιταλικές και αμερικανικές επιρροές, πάντα όμως με τη γνήσια ταυτότητα του τόπου.

Ζαγοροχώρια

zagor3.jpg

Οι ρυθμοί στην Ήπειρο κυλούν διαφορετικά, θα ξεχάσετε σίγουρα να κοιτάξετε το ρολόι σας και δεν θα θέλετε να φύγετε. Το πράσινο που κυριαρχεί στα πανέμορφα μικρά χωριά εντυπωσιάζει, αποδεικνύοντας πόσο άψογα μπορεί να συνεργαστεί η φύση. Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, πεζοπορία και αναρρίχηση σε ψηλές κορυφές με θέα μια απέραντη όαση με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου, rafting, ιππασία, αλλά και φανταστικό φαγητό σ’ έναν απροσδόκητα εντυπωσιακό καλοκαιρινό προορισμό.

What to do

Τα καφενεία του τόπου θα σας απορροφήσουν, θα περάσετε ατελείωτες ώρες, μαθαίνοντας τις τοπικές συνήθειες, ενώ σας προτείνουμε να επιχειρήσετε ιππασία στο ειδυλλιακό σκηνικό των παρυφών της Πίνδου. Επιπλέον, μπορείτε να τριγυρίσετε από τη Βωβούσα του Ανατολικού Ζαγορίου μέχρι το δυνατό δίδυμο των Πάπιγκων, τα λιθόκτιστα καλντερίμια του Κεπέσοβου και τον ορεινό παράδεισο του Δίλοφου. Τέλος, μην παραλείψετε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά από το Μονοδένδρι και καταλήγει στον Εθνικό Δρυμό.

Where to stay

Kατά τη διάρκεια των διακοπών σας στα all-seasons favourite Ζαγοροχώρια, πραγματοποιήστε το check in σας στο Aiolides Traditional Homes που βρίσκεται στους Ασπραγγέλους -το πρώτο χωριό που συναντάτε κατευθυνόµενοι για το κεντρικό Ζαγόρι- και απολαύστε τη φιλοξενία ενός πετρόκτιστου συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών. Μια ακόμα ιδανική επιλογή είναι το νεόκτιστο Kores Boutique Hotel & Spa. Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο πέντε αστέρων, αποτελούμενο από τρία κτίρια, είναι χτισμένο με βάση την πέτρα κι εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική της περιοχής ενώ, συγχρόνως, θέτει υψηλά standards στη vintage αισθητική και τη λειτουργικότητα.

2-xdseo.jpg
Kores Boutique Hotel & Spa

Where to eat

To εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel & Spa, εκτός από την εντυπωσιακή θέα στη χαράδρα του Βίκου, θα σας προσφέρει και μια αυθεντική, ζαγορίσια γευστική εμπειρία. Οι food experts γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα να μοιράζονται τη νοστιμιά των ηπειρωτικών συνταγών, με διαλεγμένα βιολογικά προϊόντα και κρέας από ντόπιους παραγωγούς, κρατώντας σταθερά το traditional στοιχείο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το εστιατόριο Στα Ριζά στην Ελάτη, όπου η Γιαννιώτικη παράδοση συναντά την ασυναγώνιστη φιλοξενία και το αποτέλεσμα θα σας μείνει αναμφίβολα αξέχαστο.

Όλυμπος

llxzivor4faqdn143ope.jpg

Σαφώς, δε θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε τον απόλυτο προορισμό, ο οποίος θα σας προσφέρει μια μοναδική απόδραση. Ο Όλυμπος με υψόμετρο που ανέρχεται μόλις στα 3.000 μέτρα θα σας «δροσίσει», μαζί μάλιστα και με την ψιλή αμμουδιά στην ανατολική του πλευρά. Εάν δεν έχετε πάει, αξίζει για τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας!

What to do

Τα πιο γραφικά χωριά του «Κάτω Ολύμπου», η Ραψάνη και η Κρανιά, το «μπαλκόνι» του βουνού είναι τα ιδανικά για την βόλτα σας, εάν αναζητάτε την πιο ορεινή μεριά του τόπου. Από την άλλη, για αυτούς που απολαμβάνουν τις πιο παραθαλάσσιες περιοχές μπορούν να κινηθούν «χαμηλά» και να επισκεφθούν τον νομό Κατερίνης και Λάρισας, αλλά και στο Λιτόχωρο, θα έχετε άμεση πρόσβαση στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας αλλά και στις διαδρομές που σχηματίζονται γύρω από το φαράγγι του Ενιπέα. Τέλος, στην Άνω Σκοτίνα, θα περιηγηθείτε ανάμεσα στα πανέμορφα αρχοντικά και τα πετρόχτιστα σπιτάκια του 17ου αιώνα, ενώ στον γραφικό Παλαιό Παντελεήμονα μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Where to stay

Για να ζήσετε τον προσωπικό σας μύθο, το Mythic Summer Hotel βρίσκεται στην Παραλία Κατερίνης, σε απόσταση 700μ. από την Εκκλησία της Αγίας Φωτεινής -εκεί όπου η «άγρια» ομορφιά του τόπου γίνεται «ένα» με τη σύγχρονη πολυτέλεια και το αποτέλεσμα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής. Διαφορετικά, στην ίδια περιοχή μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας στο υπέροχο Riviera Olympus Gods, το οποίο ενδείκνυται για απολαυστικές relaxing στιγμές, σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για οικογένειες με παιδιά -και όχι μόνο.

153427212.jpg
Mythic Summer Hotel

Where to eat

Για να γίνεται «ένα» με τις local γεύσεις του Ολύμπου, η pub Roll in Stone συνδυάζει την ασυναγώνιστη παράδοση με τα new food trends και δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε σε περίπτωση στην περιοχή του Λιτοχώρου. Και σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε ιταλικές γεύσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στην ελληνική κουλτούρα, το εστιατόριο Sunday's Pizza Kouzina Bar στην ίδια περιοχή θα γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός για φαγητό.

Πήλιο

shutterstock-1808556595.jpg

Κατεβαίνοντας λίγο πιο κάτω στον χάρτη και φτάνοντας κοντά στην πόλη του Βόλου εντοπίζεται το ονειρικό Πήλιο που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες ανά τα καλοκαίρια. Τέσσερις εποχές, ένας προορισμός που αφήνει την υπογραφή του στη λίστα με τους must ορεινούς τόπους κατά τη διάρκεια όλων των μηνών του χρόνου και ξεχωρίζει τόσο για την απέραντη ομορφιά του όσο και για την ξεχωριστή γαστρονομία του.

What to to

Φτάνοντας στο Πήλιο, το χωριό Πορταριά είναι ένα από τα πιο γνωστά του τόπου και απέχει περίπου 15 χλμ. από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, ενώ η Μακρινίτσα είναι ένα εξίσου δημοφιλές χωριό, που ξεχωρίζει για τη γραφικότητά του και τον αξιοθαύμαστο συνδυασμό του μπλε της θάλασσας και του πράσινου των κατάφυτων βουνών. Αφού βρεθείτε στα χωριά του Πηλίου, πείτε ένα μεγάλο «ναι» στην πεζοπορία και την ποδηλασία, έτσι ώστε να βιώσετε στο έπακρο την αύρα και τη γαλήνια αίσθηση που αποπνέεται στην ατμόσφαιρα.

Where to stay

Οι ενοικιαζόμενες εξοχικές κατοικίες Sunrise Pelion Villas Sea View στην Τσαγκαράδα, βρίσκονται εκεί που το βουνό συναντά τη θάλασσα και χαρίζουν μια πολυτελή διαμονή, γεμάτη ανέσεις και activities. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι η προνομιούχα θέση που διαθέτουν στην άκρη του οικισμού, μακριά από την ένταση της πολυκοσμίας, με την ηρεμία και τη γαλήνια αίσθηση να κυριαρχούν, κάνοντάς σας να απαλλαγείτε από κάθε αστικό στοιχείο εφόσον εύκολα θα ενταχθείτε σε νέους, απίστευτα ζεν ρυθμούς. Εξίσου ιδανική επιλογή αποτελεί συγκρότημα Agapitos Villas & Guesthouses, μέλος των Small Elegant Hotels of the World, αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο καταλύματος: η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, η καταπληκτική τοποθεσία του, το design του και, την ίδια στιγμή, ο φιλικός και οικείος χαρακτήρας που αποπνέει, δημιουργούν ένα μείγμα χαλάρωσης, άνεσης και πολυτέλειας που άμεσα εισπράττεται από τους επισκέπτες.

chorefto-10.jpg
Sunrise Pelion Villas Sea View

What to eat

Στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς ανάμεσα στα πολύχρωμα άνθη, τα αιωνόβια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, βρίσκεται το εστιατόριο Kritsa του ομώνυμου ξενώνα, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί in spot για τους λάτρεις της πηλιορείτικης κουζίνας. Πιστό στην παράδοση αλλά και με προσήλωση στις urban γεύσεις, το Σαλκίμι στεγάζεται στις Μηλιές ξεχωρίζει για τα αυθεντικά πηλιορείτικα κεφτεδάκια, τη rural μαραθόπιτα και τις πεντανόστιμες μακαρονάδες. Φυσικά, τα γευστικά ταξίδια ολοκληρώνονται με γλυκές, handmade απολαύσεις!