Το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα οι περισσότερες από εσάς επιθυμείτε να προσέξετε παραπάνω τη διατροφή σας, χωρίς, όμως, να στερηθείτε τίποτα. Είναι, κάτι τέτοιο εφικτό; Εμείς σας απαντάμε με απόλυτη σιγουριά πως είναι! Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ανακαλύψετε πεντανόστιμες συνταγές για λαχταριστές μακαρονάδες με λιγότερες από 350 θερμίδες, ώστε να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας χωρίς καμία απολύτως ενοχή.
Ακολουθήστε τις παραπάκω συνταγές!
Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο
Υλικά
- 180 γρ καθαρισμένες αγκινάρες
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 360 γρ καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- ¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (ή κύβο κοτόπουλου)
- ¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ.σ ρίγανη
- 200 γρ πιπεριές φλωρίνης
- ¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
- ¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κυβάκια
Εκτέλεση
Βράστε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά (αν είναι φρέσκες) και κόψτε τες σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε σκόρδο και κοτόπουλο. Σοτάρετε μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέστε λίγο νερό, τον ζωμό, το κρασί, τη ρίγανη και αφήστε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Προσθέστε τις ελιές και τις πιπεριές. Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε με κυβάκια φέτας.
Θερμίδες: 340
Light καρμπονάρα
Υλικά
- 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. μανιτάρια
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας σε κομματάκια ή γαλοπούλα
- 400 ml. ζωμός κοτόπουλου
- 30 γρ. τυρί κρέμα light
- 35 γρ. τυρί πρωτεΐνης
- 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 250 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
Εκτέλεση
Ξεκινήστε βάζοντας μία μικρή κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε μέσα λίγο νερό. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το μπέικον και μαγειρέψτε για 3 λεπτά ακόμα. Όσο μαγειρεύονται τα μανιτάρια και το μπέικον βάλτε νερό σε μία άλλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά σας. Προσθέστε τον ζωμό κότας στην κατσαρόλα με το μπέικον και τα μανιτάρια. Αμέσως μετά ρίξτε και το τυρί κρέμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίξτε μέσα το τυρί πρωτεΐνης και την παρμεζάνα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται γιατί το τυρί και το μπέικον είναι αλμυρά. Επομένως δοκιμάστε πρώτα. Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια μέσα στο μείγμα μανιταριών και ανακατέψτε καλά.
Θερμίδες: 320
Πένες με σπανάκι στον φούρνο
Υλικά
- 2 φλ. Πένες ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. και 1κ.γλ. Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 φλ. Σπανάκι
- 3 φλ. Ντομάτα κομμένη
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- Αλάτι
- ¾ φλ. Τυρί χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη. Ζεστάνετε σε άλλο σκεύος μια κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέστε το σκόρδο, το σπανάκι και 2 φλιτζάνια ντομάτας. Σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σε μέτριο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη ντομάτα, το αλάτι και τα μυρωδικά. Ρίξτε το μείγμα στο σπανάκι. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ρίξτε το τυρί. Αλείψτε ένα πυρέξ με λάδι και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε για 15 λεπτά και προσθέστε έξτρα τυρί.
Θερμίδες: 340