fbpixel

Search icon
Search
3 city breaks στην Σκανδιναβία που πρέπει να προγραμματίσετε τώρα
ESCAPE

3 city breaks στην Σκανδιναβία που πρέπει να προγραμματίσετε τώρα

"A Scandi city break is always a good idea"


Ένα «διάλειμμα» σε μία Σκανδιναβική πόλη είναι πάντα μια καλή ιδέα - αλλά το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική εποχή για να την επισκεφθείτε, όταν υπάρχει λιγότερος κόσμος και μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις της χώρας της για να απολαύσετε. Παρακάτω, ακολουθούν τρεις Scandi πρωτεύουσες που αξίζει να επισκεφθείτε τώρα...

Σουηδία - Στοκχόλμη 

Τo stay

254033389.jpg
Miss Clara

Η Στοκχόλμη διαθέτει μια εντυπωσιακή γκάμα επιλογών διαμονής για κάθε budget. Το Blique by Nobisis είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που στεγάζεται σε μια πρώην αποθήκη της δεκαετίας του 1930 στο Hagastaden, μια μοντέρνα καλλιτεχνική συνοικία με πολλά εστιατόρια και καφετέριες της γειτονιάς. Σε τυπικό σκανδιναβικό στιλ, τα δωμάτια είναι απλά αλλά κομψά, με άνετα κρεβάτια, έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους και προϊόντα περιποίησης Byredo στα μπάνια. Το Hotel Frantz είναι μια άλλη προσιτή επιλογή, ανάμεσα στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης και τη συνοικία Södermalm. Καταλαμβάνοντας ένα ιστορικό κτίριο που χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα, είναι ένα οικογενειακό μπουτίκ ξενοδοχείο με 48 δωμάτια που ποικίλλουν σε μέγεθος από Våra Rums (μικρά αλλά ιδανικά για ένα Σαββατοκύριακο) έως σουίτες και οικογενειακούς χώρους. Για κάτι πιο πολυτελές, το Miss Clara βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δύο λεπτά με τα πόδια από τον διάσημο εμπορικό δρόμο Drottninggatan και σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε τυπικά κομψά δωμάτια (τα superior δωμάτια έχουν θέα στους όμορφους κήπους Sveavägen) και να δειπνήσουν στο εξαιρετικό εστιατόριο και μπαρ που σερβίρει ιταλικό φαγητό με σουηδική πινελιά. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια, το Berns Hotel δίπλα στο λιμάνι Nybrokajen αποτελεί κορυφαία επιλογή αν θέλετε να μείνετε πιο κεντρικά. Το μπουτίκ ξενοδοχείο αποπνέει φινέτσα, με quiet luxury εσωτερικούς χώρους.

Eat & Drink

newcheftable.jpg
Ekstedt

Η Στοκχόλμη παρουσιάζει πολλές προτάσεις για καλό και απλό φαγητό, με μια πολυσύχναστη σκηνή μπαρ. Επιπλέον, η πόλη επιλέχθηκε ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Γαστρονομίας την περασμένη χρονιά. Επειδή είναι σχετικά μικρή, δεν χρειάζεται να κλείσετε τραπέζι στα πιο cool μέρη -ή να περιμένετε ουρά έξω- σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Επισκεφθείτε το βραβευμένο με αστέρι Michelin Ekstedt στην Humlegårdsgatan για κρέας, ψάρι και λαχανικά που ψήνονται στο ξύλο και παρασκευάζονται με εποχιακά υλικά. Τα ρομαντικά βράδια μπορείτε να τα περάσετε καλύτερα στο Etoile, όπου μπορείτε να απολαύσετε σύγχρονα πιάτα εμπνευσμένα από την Αφρική και την Ασία, ενώ το Operakällaren μέσα στην ιστορική Όπερα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη της πόλης για γαλλικά πιάτα με σκανδιναβική πινελιά.

agrikulturinredning-0328.jpg
Agrikultur

Το μπαρ Agrikultur υμνεί τα αυθεντικά σουηδικά προϊόντα - οι ντόπιοι πηγαίνουν στο μπαρ για κρασί και μικρά πιάτα to share νωρίς το βράδυ. Στα νέα σχετικά περιλαμβάνονται το Forma, που συνδυάζει γαλλικές και ασιατικές γεύσεις, το ιταλικό μπιστρό Olli, το Freya, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν κλασικά σουηδικά πιάτα στην τραπεζαρία του στον τελευταίο όροφο, το Hasslesons, ένα έξυπνο φαστφουντάδικο με θαλασσινά (σκεφτείτε burger με καβούρια και πατάτες τηγανιτές) και το Solen από το βραβευμένο με αστέρι Michelin δίδυμο Adam Dahlberg και Albin Wessman.

Visit 

shutterstock-2292080353.jpg
Εθνικό Μουσείο

Η Στοκχόλμη διαθέτει μια από τις καλύτερες πολιτιστικές σκηνές από κάθε άλλη πόλη στον κόσμο, με πάνω από 60 μουσεία και γκαλερί για να επισκεφθείτε. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι ή τη Fotografiska (τη μεγαλύτερη γκαλερί σύγχρονης φωτογραφίας στον κόσμο). Το ταξίδι σας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει μεγάλους περιπάτους στις όχθες των ποταμών: Η Στοκχόλμη εκτείνεται σε συνολικά 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες, με μία από τις ομορφότερες να βρίσκεται στη λεωφόρο Strandvägen. Φροντίστε να πάρετε μια γεύση από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης, η οποία είναι γεμάτη art deco και σκανδιναβικές επιρροές. Πάρτε ένα πλοίο για το μαγικό Djurgården, ένα όμορφο νησί που περιβάλλεται από νερό. Η κύρια διαδρομή του ferry διαρκεί περίπου δέκα λεπτά, αλλά μπορείτε επίσης να διασχίσετε με τα πόδια τη γέφυρα ή να επιβιβαστείτε σε ένα τοπικό λεωφορείο.


Δανία - Κοπεγχάγη 

Τo stay

villa-copenhagen.jpg
Villa Copenhagen

Μία από τις κορυφαίες επιλογές μας είναι το Villa Copenhagen στο πρώην κεντρικό ταχυδρομείο της πόλης. Το ίδιο το κτίριο έχει αποκατασταθεί προσεκτικά με μοντέρνους σκανδιναβικούς εσωτερικούς χώρους στα 390 δωμάτια και σουίτες του. Υπάρχει επίσης εστιατόριο, μπαρ, γυμναστήριο και δροσερό rooftop με θερμαινόμενη πισίνα. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια βρίσκεται το 71 Nyhavn, στην εμβληματική προκυμαία της Κοπεγχάγης. Τα 130 δωμάτια που βρίσκονται σε δύο πρώην αποθήκες είναι διακοσμημένα με ναυτικές πινελιές, όπως δοκάρια από ξύλο πεύκου, σκάλες καμπίνας και παράθυρα με παντζούρια. Το πρωινό είναι πλούσιο με ευρωπαϊκό μπουφέ, καθώς και ζεστές και κρύες επιλογές που σερβίρονται στο ατμοσφαιρικό κελάρι της αποθήκης, ενώ το δείπνο μπορείτε να απολαύσετε στο ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, Il Rosmarino. Μια άλλη έξυπνη επιλογή είναι το Hotel Danmark, το οποίο προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και είναι ιδανικό για ένα απλό τριήμερο.

Eat & Drink

xoris-titlo-tDllZ.jpg
Selma

Η Κοπεγχάγη διαθέτει μια γαστρονομική σκηνή παγκόσμιας κλάσης. Περιμένετε νόστιμα χόρτα, μανιτάρια και μούρα που έχουν συλλεχθεί και άπαχο κρέας που σερβίρεται με πλούσιες σάλτσες κρασιού. Ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο είναι το Selma, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά δανέζικα φαγητά που παρασκευάζονται με ποιοτικά προϊόντα από όλη τη χώρα. Πηγαίνετε στην αμυδρά φωτισμένη τραπεζαρία του για πιάτα όπως σάντουιτς με φραγκοστάφυλο, ρέγκα και ξινή κρέμα, ταρτάρ από μοσχάρι με μαρούλι και στρείδια, χτένια με πράσινο αρακά και αβοκάντο και ψητή σελινόριζα με βουτυρόγαλα και τρούφα. Στη συνέχεια, υπάρχει το Alchemist, το οποίο ειδικεύεται στην καθηλωτική υψηλή γαστρονομία, με εμπειρίες που διαρκούν τέσσερις έως έξι ώρες. Το φαγητό δημιουργείται για να «αφυπνίσει τις αισθήσεις», αλλά το μενού κρατείται αυστηρά μυστικό, ώστε να εκπλαγείτε. Για κάτι πιο χαλαρό, το Barr στην προκυμαία της Κοπεγχάγης σερβίρει κλασικά πιάτα της βόρειας Ευρώπης, όπως αλατισμένες βάφλες, σνίτσελ και δανέζικα κεφτεδάκια, μαζί με μια ποικιλία από παραδοσιακές μπύρες και κρασί. Το εστιατόριο είναι ιδιαίτερα όμορφο τη νύχτα. Όσον αφορά τα νέα openings, κοιτάξτε το Villette 1, το οποίο έχει χαλαρή ατμόσφαιρα με φαγητό στη φιλοσοφία from farm to table. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα πλούσια πιάτα του σε εξωτερικούς χώρους στην αυλή ή μέσα στο ρουστίκ εστιατόριο. Το Goldfinch 2 είναι ένα ακόμα σχετικά νέο εστιατόριο, το οποίο σερβίρει μικρά κινέζικα πιάτα καθώς και ευρηματικά κοκτέιλ.

Visit

shutterstock-2330158641.jpg

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με μια επίσκεψη στη διάσημη διώρυγα Nyhavn, με την πολύχρωμη σειρά από παραθαλάσσια σπίτια του 17ου αιώνα. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ, είτε θέλετε να σταματήσετε για φαγητό σε ένα καφέ ή εστιατόριο, είτε να επισκεφθείτε ένα jazz bar, είτε να δείτε μια παράσταση στο Βασιλικό Θεατρικό Θέατρο της Δανίας. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε τον Βοτανικό Κήπο μέσα στην πόλη! Περπατήστε μέσα στα 27 θερμοκήπια, τα οποία χρονολογούνται από το 1874, και σταματήστε για αναψυκτικό στο καφέ - ή στην κοντινή αγορά Torvehallerne. Στη συνέχεια, υπάρχει το γραφικό θαλάσσιο λουτρό Kastrup. Ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για κολύμπι όλο το χρόνο. Εν τω μεταξύ, οι λάτρεις της Τέχνης μπορούν να επισκεφθούν πολλά μουσεία και γκαλερί, όπως το Μουσείο της Κοπεγχάγης, το Kunsthal Charlottenborg - έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους σύγχρονης τέχνης στην Ευρώπη - καθώς και την SMK, την Εθνική Πινακοθήκη της Δανίας.


Νορβηγία - Όσλο 

Τo stay

33-IC0Lj.jpg
Amerikalinjen

Το Όσλο διαθέτει μερικά smart boutique ξενοδοχεία που πρέπει να γνωρίζετε. Η πρώτη μας επιλογή θα ήταν το Amerikalinjen, που βρίσκεται σε ένα κτίριο που κάποτε ήταν η έδρα μιας νορβηγικής εταιρείας κρουαζιερόπλοιων. Οι επισκέπτες μπορούν τώρα να μείνουν σε ένα από τα 122 μοντέρνα δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα από τα οποία διαθέτουν πρωτότυπα χαρακτηριστικά, όπως παράθυρα με βαθιές προεξοχές art-deco. Τα standard δωμάτια είναι μικρά αλλά άνετα για ένα ταξίδι του Σαββατοκύριακου, ενώ τα deluxe δωμάτια διαθέτουν ευρύχωρα σαλόνια γεμάτα με ένα εκλεκτικό μείγμα μοντέρνων και vintage επίπλων. Το Amerikalinjen διαθέτει έξι εστιατόρια και μπαρ για να διαλέξετε - το Haven είναι ένα εξαιρετικό μέρος για βραδινά ποτά, ενώ το εστιατόριο Gustav είναι εμπνευσμένο από τη σκηνή τζαζ της Νέας Υόρκης και φιλοξενεί τακτικά μουσικές βραδιές. Για σκανδιναβικό μινιμαλισμό, κλείστε ένα δωμάτιο στο The Thief στο Tjuvholmen. Σχεδιασμένο από σκανδιναβούς αρχιτέκτονες, η διακόσμηση είναι άκρως ατμοσφαιρική, με κομμάτια του Damien Hirst διάσπαρτα στα πατώματα. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο σπα και να χρησιμοποιήσουν την πισίνα του ξενοδοχείου ανάμεσα στα αξιοθέατα.

Eat & Drink 

5.jpg

Το Όσλο είναι μια ακριβή πόλη με μερικά κορυφαία εστιατόρια που μπορούν να σας δώσουν μια αίσθηση της συναρπαστικής γαστρονομικής σκηνής της, η οποία προσελκύει σεφ από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν συνολικά 11 εστιατόρια με αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένου του Maaemo, με τρία αστέρια συν ένα πράσινο για τη δέσμευσή του στη μαγειρική με χαμηλή περιεκτικότητα σε απορρίμματα. Το μενού αναδεικνύει τα καλύτερα νορβηγικά προϊόντα με απροσδόκητα υλικά. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν πολλά χαλαρά σημεία της γειτονιάς που αξίζει να επισκεφθείτε, όπως το Kafeteria August που σερβίρει μικρά πιάτα με κοκτέιλ και κρασί, το Dapper Bistro, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν καφέ και γλυκά την ημέρα και πιάτα με επίκεντρο τα λαχανικά το βράδυ, αλλά και το Skall Matbar, ένα μικρό εστιατόριο που προσφέρει νόστιμα πιάτα θαλασσινών.

Visit 

shutterstock-1999120652.jpg
Viegeland Parka

Αν μείνετε για ένα Σαββατοκύριακο, ξεκινήστε από τον παραλιακό δρόμο του λιμανιού για την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε τα πάρκα γλυπτικής της πόλης - Viegeland Parka και Ekeberparken - για να θαυμάσετε cool street art. Μπορείτε να κολυμπήσετε κατά μήκος του Όσλο Φιόρδ, να κάνετε καγιάκ σε δασικές λίμνες ή να κάνετε island hopping για να ανακαλύψετε παραλίες στο Langøyene και στο Lindøya. Επιστρέφοντας στην πόλη, περάστε ένα απόγευμα μαθαίνοντας για τους Βίκινγκς στο Vikingskipshuset, όπου βρίσκονται πολλά ιστορικά πλοία, και στο Akershus Festning, ένα όμορφο μεσαιωνικό κάστρο κοντά στο λιμάνι.

Κεντρική φωτογραφία: Viegeland Parka