fbpixel

Search icon
Search
28η Οκτωβρίου: Οι κοντινοί προορισμοί για το πιο αναζωογονητικό τριήμερο
TRAVEL

28η Οκτωβρίου: Οι κοντινοί προορισμοί για το πιο αναζωογονητικό τριήμερο

Μία καλή ευκαιρία για ένα short-trip σε πανέμορφα τοπία


Το τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη, αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να χαλαρώσουμε, να περάσουμε υπέροχες στιγμές με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους και φυσικά, να ταξιδέψουμε, ανακαλύπτοντας μερικά από τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας, που βρίσκονται είτε κοντά, είτε μακριά μας.

Το φθινόπωρο είναι εδώ και η φύση μας χαρίζει απλόχερα νέα χρώματα και αρώματα κι εμείς, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε την αγαπημένη μας, travel bag και να επιλέξουμε τον ιδανικό προορισμό για μία σύντομη εξόρμηση. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τους must-try προορισμούς.

Μαγικές τοποθεσίες και τοπία!

Κοζάνη

shutterstock-551900383.jpg

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται go to προορισμός, ειδικά αυτή την περίοδο, αλλά και αργότερα όταν το θερμόμετρο θα πέσει ακόμη πιο χαμηλά. Η Κοζάνη, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες πόλεις της Β. Ελλάδας κι όχι τυχαία. Οι λάτρεις του βουνού, τη λατρεύουν καθώς προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, αλλά και για ορειβασία, ενώ must είναι και μία επίσκεψη στην ξακουστή, λίμνη Πολυφύτου, που βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη. Η φημισμένη, κοζανίτικη κουζίνα με τους πεντανόστιμους μεζέδες, θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη κιόλας... δοκιμή, ενώ όλα τα πιάτα συνοδεύονται πάντα από τσίπουρο ή κρασί. Οι τοπικοί παραγωγοί δουλεύουν σκληρά όλη τη χρονιά και το σίγουρο είναι πως δε θα φύγετε με άδεια χέρια από εκεί!

Ξάνθη

shutterstock-2289922595.jpg

Η Ξάνθη αποτελεί αγαπημένο destination για πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο. Η "πόλη με τα χίλια χρώματα", όπως τη χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην καρδιά των travel-lovers και προσφέρει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες, σε όσους την επισκέπτονται. Είναι γνωστή για τη γαστρονομία της και ξεχωρίζει για τον γραφικό χαρακτήρα και την πλούσια ιστορία της, με τους ντόπιους να υποδέχονται τους visitors με καλή διάθεση και χαμόγελο. Οι βόλτες στα λιθόκτιστα σοκάκια αποτελούν φυσικά must, ενώ τα εντυπωσιακά αρχοντικά κι οι έντονες μυρωδιές από τα μπαχαρικά στις γειτονιές, θα σας προσφέρουν ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Τρίκαλα

shutterstock-2516300937.jpg

Αν υπάρχει μία πόλη που φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της και τα αμέτρητα τοπία, αυτή είναι τα Τρίκαλα. Η Παλιά Πόλη θεωρείται το ομορφότερο και γραφικότερο μέρος της πόλης κι αποτελείται από δύο συνοικίες, το Βαρούσι και τα Μανάβικα. Η πρώτη, επί τουρκοκρατίας, υπήρξε η γειτονιά των πλουσίων και σήμερα, εκεί συναντά κανείς πολλά διατηρητέα κτιρία κι αρχοντικά εκείνης της εποχής, όπως επίσης και βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Από την άλλη, τα Μανάβικα ξεχωρίζουν για τη χαρακτηριστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους. Πρόκειται ουσιαστικά για μία παραδοσιακή, παλιά λαϊκή γειτονιά που μαγνητίζει τα βλέμματα και κερδίζει τους επισκέπτες με τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε και τα δύο μέρη της πόλης, εφόσον βρεθείτε σε αυτήν και το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε συνεχώς να επιστρέφετε εκεί!

Ιωάννινα

shutterstock-2501595467.jpg

Μία πόλη με μοναδική ομορφιά και μία ξεχωριστή αύρα, που παρασέρνει τους επισκέπτες με έναν τρόπο μαγικό. Τα Ιωάννινα δε θεωρούνται τυχαία go to προορισμός για κατοίκους από κάθε σημείο της Ελλάδας. Η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι κτισμένη γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα ή λίμνη των Ιωαννίνων και ξεχωρίζει για τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, τα πολλά αξιοθέατά της, το καλό φαγητό, αλλά και την έντονη νυχτερινή ζωή. Μία βόλτα στην παλιά πόλη αποτελεί must και πραγματικά, αξίζει να ξεκινήσετε την περιήγησή σας από το ρολόι της κεντρικής πλατείας. Τα γραφικά σοκάκια, τα μικρά σπιτάκια αλλά και το ξακουστό, Κάστρο, το οποίο την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αποτέλεσε σημαντικό σημείο για όλη την Ελλάδα, θα είναι μερικά μόνο από όσα θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά, εφόσον επιλέξετε το συγκεκριμένο μέρος για αυτό το τριήμερο.

Λίμνη Πλαστήρα

shutterstock-2078208850.jpg

Είναι γνωστή κι ως η λίμνη των τεσσάρων εποχών, καθώς η καθεμία από αυτές χαρίζει διαφορετικά χρώματα στο συγκεκριμένο μέρος, που απέχει περίπου 30 λεπτά από την πόλη της Καρδίτσας. Ένα weekend getaway στη λίμνη Πλαστήρα, μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο φράγμα της, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα, ενώ must-visit αποτελεί και το παρατηρητήριο, που προσφέρει μία μαγική θέα, όπως κι ο Βοτανικός κήπος. Εφόσον κάνετε αυτό το ταξίδι, επιβάλλεται να δοκιμάσετε μερικές από τις δραστηριότητες που προσφέρονται για τους λάτρεις των extreme sports, όπως η ιππασία, η τοξοβολία, το canoe kayak, το mountain bike δίπλα από τη λίμνη και φυσικά, η πεζοπορία. Οι εικόνες που θα συναντήσετε και η απίστευτη ομορφιά της φύσης, θα σας ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή και σίγουρα, θα σας κατακλύσουν με εικόνες που θα σας συντροφεύουν για πάντα.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ταξίδι και η Ελλάδα είναι γεμάτη με όμορφα μέρη...