fbpixel

Search icon
Search
24 ώρες με... τον Νικόλα Μάστορα
#GREEKSDOITBETTER

24 ώρες με... τον Νικόλα Μάστορα

Ο ταλαντούχος φωτογράφος μας περιέγραψε τι συνέβη μια μέρα που βρέθηκε στη Σύρο


Συγκεντρώνει πάνω από 45 χιλιάδες followers στο instagram και σε κάθε κάθε post του καταφέρνει να αποτυπώσει μοναδικά, τη συγκλονιστική ομορφιά των τόπων που επισκέπτεται. Ο Νικόλας Μάστορας είναι πιστός travel lover, αλλά παράλληλα κι ένας πολύ ταλαντούχος φωτογράφος στο επάγγελμα, κάτι που σίγουρα καταλαβαίνει κανείς από το προφίλ του. Συνεργάζεται με καταξιωμένα ελληνικά brands, μπορεί να αποτυπώσει το ίδιο εξαιρετικά ένα fashion editorial, μια διαφημιστική καμπάνια, ένα πορτρέτο, αλλά και ένα φυσικό τοπίο, ενώ η δική του ματιά σίγουρα ξεχωρίζει. Όσοι τον ακολουθούν φανατικά, σίγουρα, αναγνωρίζουν τη δουλειά του, χωρίς καν να χρειάζεται να διαβάσουν τα credits.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από λίγο καιρό συνδιοργάνωσε με την Actionaid μια φιλανθρωπική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος σε ένα χωριό της Ογκάντας, ενώ η δουλειά του κέρδισε και το ενδιαφέρον της Apple! Ο ίδιος μας μίλησε για τη δύναμη της φωτογραφίας και πώς αυτή καταφέρνει ακόμα, να επιβιώσει στην εποχή των social media.

Ακόμη, παραδέχεται ότι στη δουλειά του δεν υπάρχει καθημερινότητα και ρουτίνα, οπότε επέλεξε να μας περιγράψει όσα του συνέβησαν τη μέρα που έγραφε το παρακάτω κείμενο...

Στη δουλειά που κάνω δεν υπάρχει αυτό που λέμε ακριβώς «ρουτίνα», δεν υπάρχει ένα δομημένο ωράριο, δεν υπάρχουν πλαίσια. Βέβαια, αυτό είναι ευχή και κατάρα μαζί, αλλά καλύτερα να μην επεκταθώ!

Άσε με να σου περιγράψω τη σημερινή μου ημέρα, λοιπόν, που ξεκίνησε με ένα... βάρβαρο ξυπνητήρι στις 4:50 τα ξημερώματα!

Σηκώνομαι αμέσως, συνήθως χρειάζομαι ελάχιστο χρόνο να αρχίσω να λειτουργώ αφού ξυπνήσω -και ένα γρήγορο ντους πάντα βοηθάει.

Καφέ δεν πίνω ποτέ το πρωί και γενικά αποφεύγω την καφεΐνη, αλλά μπορεί να πιω ένα decaf για τη γεύση του μέσα στην ημέρα.

save-new.jpg

Στις 5:30 παίρνω ένα γρήγορο πρωινό, συνήθως είναι κατσικίσιο γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά και μερικά συμπληρώματα, που με κρατάνε υγιή (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω)...

Κατά τις 5:45 είμαι ήδη στο studio μου, το οποίο ευτυχώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι και κάνω crosscheck στη λίστα με τον εξοπλισμό που θα πάρω μαζί μου, για να βεβαιωθώ ότι τα έχω όλα.

Όταν έχει πάει 6:00 συναντώ τον συνεργάτη μου και σκηνοθέτη Πάνο Κωστούρο και μαζί μαζεύουμε τον εξοπλισμό και μπαίνουμε στο ταξί, το οποίο μας περιμένει για να μας πάει στο λιμάνι του Πειραιά. Πάμε στη Σύρο για μια φωτογράφιση και video!

Στις 6:45 φτάνουμε στο λιμάνι, παίρνουμε τα εισιτήρια και επιβιβαζόμαστε στο ferry -ευτυχώς προλάβαμε!

Για δύο ώρες περίπου, 7:00-9:00, όσο διαρκεί το ταξίδι δηλαδή, είμαι στο laptop και τσεκάρω e-mails, βλέπω ξανά το mood board μου, για να φρεσκάρω τη μνήμη μου και να μπω ξανά στο κλίμα του project. Παράλληλα, μιλάω στο τηλέφωνο με τον λογιστή μου, κλείνοντας εκκρεμότητες, όπως κάνουν και οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες...

img-3225.jpg

Στις 9:15 φτάνουμε στη Σύρο και εκεί μας περιμένει ο πελάτης, να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο όπου θα μείνουμε, στην Ερμούπολη. Εκεί αφήνουμε πράγματα και πάμε για ένα γρήγορο κολατσιό. Άλλωστε, όταν είσαι ξύπνιος από τις 5:00 κι έχει πάει κιόλας 10:00 έχεις ανάγκη από ενέργεια!

10:30 επιστρέφω στο δωμάτιο και κανονίζω λεπτομέρειες για το ρεπεράζ που θα φωτογραφίσουμε. Ένα απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς στις on location παραγωγές. Δίνουμε ραντεβού στις 4 στην Άνω Σύρο.

Έχει πια 11:00. Απαντώ σε μερικά e-mails ακόμα και ετοιμάζω μια προσφορά για μια πιθανή νέα συνεργασία. Παράλληλα, μιλάω με λογιστήρια για τιμολόγια που εκκρεμούν (ναι, το freelancing δεν είναι μόνο creative fun!).

Στις 12:00 βγαίνουμε με τον Πάνο για βόλτα στην Ερμούπολη, φυσικά έχουμε φορέσει τα μαγιό μας και καταλήγουμε στην περιοχή Βαπόρια, στα Αστέρια, για βουτιά στη θάλασσα και λίγο χαλάρωση. Μετά, τσιμπάμε κάτι ελαφρύ και επιστρέφουμε στα δωμάτια μας για power nap, μέχρι να φύγουμε για Άνω Σύρο. Είμαστε τυχεροί που το συγκεκριμένο πρότζεκτ το επιτρέπει -δε συμβαίνει πάτα!

16:00 φτάνουμε στην Άνω Σύρο και πηγαίνουμε στο πρώτο location. Ξεκινάμε το ρεπεράζ για το αυριανό editorial. Σήμερα θα κάνουμε κάποια still life και αύριο σειρά έχουν οι λήψεις με τα μοντέλα.

img-9782.jpg

Μετά τη ολοκλήρωση των still life και του ρεπεραζ στις 20:00, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και ετοιμάζω το πρόγραμμα για την αυριανή φωτογράφιση. Στις 7:00 θα κάνω την πρώτη λήψη.

21:00, αφού κάνω άλλο ένα ντους, και βγαίνουμε όλοι μαζί για δείπνο στην Ερμούπολη.

Γυρίζω στο δωμάτιο στις 23:00, αφού έχουμε πιει μια απολαυστική και παγωμένη Grey Goose και, πριν κοιμηθώ, τσεκάρω ξανά όλον τον εξοπλισμό, για να σιγουρευτώ ότι δεν έχω ξεχάσει τίποτα σημαντικό, και προγραμματίσω το ξυπνητήρι για τις 5.30. Χαζεύω λίγο στο instagram και κάνω catch up στο timeline λίγο πριν κατεβάσω διακόπτες. Αύριο έχουμε μεγάλη μέρα μπροστά μας...