fbpixel

Search icon
Search
Morning Beach Meditation: 5 απλές ασκήσεις για το πιο ήρεμο ξύπνημα στις διακοπές μας
WELLNESS

Morning Beach Meditation: 5 απλές ασκήσεις για το πιο ήρεμο ξύπνημα στις διακοπές μας

Το “salty mindfulness” που κάνει την ημέρα μας να ξεκινάει με τις πιο αισιόδοξες σκέψεις


Θάλασσα, φρέσκος αέρας και ησυχία, τα τρία απαραίτητα στοιχεία που συμβάλλουν στο ιδανικό καλοκαιρινό ξύπνημα. Ο τρόπος που επιλέγουμε να ξεκινήσουμε την πρωινή μας ρουτίνα, μαζί με το είδος των σκέψεων που μας συνοδεύουν καθώς σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μας, παίζουν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη, αλλά και την ποιότητα της ημέρας. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια καθημερινή ιεροτελεστία αυτοφροντίδας, η οποία θα τονώνει την σωματική και κυρίως την ψυχική μας υγεία.

To morning meditation στην παραλία, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα, με επικρατέστερα την κατάθλιψη, το άγχος και τον θυμό, και τα αντικαθιστά με ελπίδα, αισιοδοξία και ηρεμία. Πέντε με δέκα λεπτά πνευματικής και σωματικής άσκησης την ημέρα πετυχαίνουν να μας χαρίσουν την ευεξία που έχουμε ανάγκη. Ας αξιοποιήσουμε την χαλαρωτική ατμόσφαιρα των διακοπών μας, ξεκινώντας από σήμερα τις νέες μας ασκήσεις mindfulness.

meditation.jpg


Νωρίς το πρωί, η δροσερή αμμουδιά θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο για ισορροπία και αυτοσυγκέντρωση. Με αυτόν τον τρόπο γυμνάζουμε ακόμη περισσότερο κάθε σημείο του σώματός μας, κάτι που μαθαίνουμε σταδιακά να το εξελίσσουμε. Δίνουμε έμφαση σε κάθε μας κύτταρο που εισπνέει βαθιά τον καθαρό θαλασσινό αέρα και ξεκινάμε να αισθανόμαστε τις πρώτες ακτίνες του φωτός να αγγίζουν απαλά το δέρμα μας. Χρησιμοποιούμε όλες μας τις αισθήσεις, παρατηρώντας τις μικρές λεπτομέρειες στις κινήσεις του στο σώματός μας.

Εμείς σας προτείνουμε 5 easy ασκήσεις morning beach meditation που θα σας χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, γεμίζοντάς σας με positive vibes

Η κλεψύδρα

meditation-a-Ri9qS.jpg

Ξεκινάμε πάντα με την αναζήτηση εκείνης της θέσης στην παραλία που θα μας κάνει να νιώθουμε πολύ άνετα. Ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε την άσκηση. Κλείνουμε τα μάτια μας, αν αυτό μας βοηθά πιο πολύ, και φανταζόμαστε ότι έχουμε μπροστά μας μια κλεψύδρα. Το εργαλείο αυτό έχει συμβολικό χαρακτήρα και αντιπροσωπεύει το σώμα και τις σκέψεις μας. Το πάνω μέρος της περιέχει όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε αυτή τη στιγμή και μπορεί να μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Τις κοιτάμε καταπρόσωπο χωρίς φόβο, αλλά με ψυχραιμία, ωριμότητα και αποδοχή. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και προχωράμε στον στενό λαιμό της κλεψύδρας, φτάνουμε στο σημείο, όπου σιγά σιγά οδηγούμαστε προς το φως και τη λύση. Είναι η στιγμή να εστιάσουμε αποκλειστικά στην αναπνοή μας. Δέκα εισπνοές και εκπνοές είναι αρκετές για να γεμίσουμε με καθαρές και ελπιδοφόρες σκέψεις το σημείο αυτό. Και φτάνουμε στο τρίτο και τελευταίο μέρος, που είναι η βάση της κλεψύδρας και συμβολίζει τα πόδια μας και την ανάγκη μας να πατάμε γερά, έχοντας ισορροπία. Σκεφτόμαστε ότι ριζώνουμε βαθιά στη γη, σημάδι ισχύος και σταθερότητας, και συνεχίζουμε να δίνουμε προσοχή στην αναπνοή μας.

Mental παιχνίδι με την άμμο

sand-1.jpg

Μια ακόμη σημαντική άσκηση διαλογισμού, η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην παρατηρητικότητα. Καθόμαστε στην αμμουδιά, την αγγίζουμε και την μαζεύουμε στα χέρια μας. Αρχίζουμε να εστιάζουμε όλο και πιο πολύ στους κόκκους της. Σκεφτόμαστε πόσο καιρό μπορεί να υπάρχει αυτή η άμμος στη γη και ποια θα μπορούσε να είναι η ιστορία της. Παρατηρούμε τα όμορφα χρώματά της και εκτιμούμε την ηρεμία που μας προσφέρει. Την συνδέουμε με τα δικά μας χαρακτηριστικά και δίνουμε έμφαση στην φυσική μας ομορφιά και εσωτερική γαλήνη.

Φαντασία

sand.jpg

Σε αυτήν την πεντάλεπτη άσκηση αξιοποιούμε τις εικόνες που παρατηρούμε στην παραλία, όπου βρισκόμαστε, ή ακόμη καλύτερα πλάθουμε με την φαντασία μας δικές μας ιστορίες. Καθόμαστε με τα πόδια σταυρωμένα στην άμμο και ρίχνουμε στο πλάι με απαλό τρόπο τα χέρια μας ώστε να αγγίζουν την αμμουδιά. Παίρνουμε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη μας, την κρατάμε, μετρώντας μέχρι το τρία και εκπνέουμε από το στόμα μας. Κλείνουμε τα μάτια μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να φανταστεί την παραλία με τον δικό του τρόπο, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εκδοχή της. Ακούμε τους ήχους γύρω μας, ή φτιάχνουμε τις ιδανικές φυσικές μελωδίες της θάλασσας. Αφήνουμε το σώμα και τη σκέψη μας να χαλαρώσει βαθιά, καθώς γίνονται «ένα» με τον χώρο. Αισθανόμαστε την απέραντη ομορφιά και γαλήνη.

Jogging meditation

jogging.jpg

Το πρωινό natural booster που χρειαζόμαστε. Ξυπνάμε και ξεκινάμε ένα ελαφρύ Jogging ξυπόλυτοι στην παραλία. Νιώθουμε το φρέσκο αεράκι να χαϊδεύει τα μαλλιά και το δέρμα μας και παρατηρούμε τους ξεχωριστούς ήχους των ήρεμων κυμάτων. Όλες μας οι αισθήσεις από το κεφάλι μέχρι τα πόδια μας είναι εστιασμένες στο «τώρα» και σε όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μέσα και γύρω μας.

Mindful κολύμβηση

swim.jpg

Μπορούμε να κάνουμε το βήμα να απολαύσουμε την πρωινή θάλασσα. Όταν κολυμπάμε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να εξασκήσουμε την ενσυνειδητότητά μας. Παρατηρούμε πως αισθανόμαστε το νερό στο δέρμα μας και ποια η γεύση έχει στο στόμα μας, τι μπορούμε να δούμε μέσα στο νερό ή γύρω μας καθώς κολυμπάμε.

Namaste!