fbpixel

Search icon
Search
10+1 θεαματικές εκθέσεις και installations στον κόσμο που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των art lovers
MAGAZINE

10+1 θεαματικές εκθέσεις και installations στον κόσμο που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των art lovers

Ό,τι νέο «τρέχει» στον χώρο της τέχνης


Ο κόσμος πάλλεται σε ρυθμούς τέχνης κι οι λάτρεις της καλούνται ν’ απολαύσουν θεαματικές εκθέσεις, installations κι όλα όσα «τρέχουν» καλλιτεχνικά αυτό το διάστημα παγκοσμίως.

Take notes!

1. Yayoi Kusama, Hirshhorn Museum, Ουάσινγκτον

e0jfcfvxeayq6lr.jpg

Το Hirshhorn Museum στην Ουάσινγκτον συλλέγει το παραγωγικό έργο της Yayoi Kusama από το 1996, παρουσιάζοντας τα μαγευτικά οράματά της. Η έκθεση -φόρος τιμής στη ζωή και την πρακτική της- με πέντε έργα της στη μόνιμη συλλογή του μουσείου, θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο.

2. “A second of eternity” Bourse de Commerce, Παρίσι

pp-bourse-07-hd.jpg

Η εποχή που συνδυάζει το καλοκαίρι με τον χειμώνα, την επείγουσα ανάγκη του «εδώ και τώρα» και την τάση για αναζήτηση ενός άπιαστου άπειρου. H έκθεση “A second of eternity”, που σταδιακά καταλαμβάνει όλους τους χώρους του Bourse de Commerce, εξετάζει την πολυσημία του χρόνου, μέσα από ένα σύνολο έργων από τη συλλογή Pinault, τα οποία υπογράφουν 15 διαφορετικοί καλλιτέχνες. Μια έκθεση όπου η ένταση της παρουσίας σωμάτων και εικόνων βρίσκει το μέτρο της παροδικότητάς τους.

3. Tiffany & Com Saatchi Gallery, Λονδίνο

y3vrnqsdpvgg5o7dvordy34oaa-1.jpg

Η 50ή επέτειος της Tiffany&Co. γιορτάζεται στη Saatchi Gallery του Λονδίνου με την έκθεση “Vision & Virtuosity”, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 400 αντικείμενα από τα αρχεία του οίκου. Η έκθεση ταξιδεύει τους επισκέπτες στον κόσμο του πολυτελούς κοσμηματοπωλείου της Νέας Υόρκης και στις φημισμένες βιτρίνες του. Στα highlights, το θρυλικό διαμάντι Tiffany 128,54 καρατίων, που θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά όσοι επιλέξουν να την επισκεφτούν.

4. Carsten Höller Galleria Continua, Bezange la Grande

big-cahl2021-dz.jpg

Για πρώτη φορά στο Moulin de Sainte-Marie της Γαλλίας, η Galleria Continua παρουσιάζει το έργο “New Long Term Project” του Carsten Höller - ενός καλλιτέχνη που εστιάζει ιδιαίτερα στη φύση των ανθρώπινων σχέσεων. Ένα «δάσος» από γιγάντια γλυπτά μανιταριών ξεπροβάλλει, το οποίο έχει δημιουργηθεί από έναν δηλητηριώδη και παραισθησιογόνο τύπο του μύκητα. Ο καλλιτέχνης Carsten Höller παρομοιάζει την εξερεύνηση και τις ανακαλύψεις με τα μανιτάρια Fly Agaric.

5. Katharina Grosse Espace Louis Vuitton, Βενετία

2022-4004-jz-003-photo-by-jens-ziehe.jpg

Το μουσείο Espace Louis Vuitton Venezia συστήνει μια νέα εγκατάσταση της γερμανίδας καλλιτέχνιδας Katharina Grosse. Ως collateral event της 59ης Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης “La Biennale di Venezia”, αυτή η παρουσίαση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Hors-les-murs” του Louis Vuitton Foundation, το οποίο εκτυλίσσεται μέχρι τον Νοέμβριο σε Τόκιο, Μόναχο, Βενετία, Πεκίνο, Σεούλ κι Οσάκα.

6. Eness Grande Hall, Παρίσι

enesscupid4k16x9a7r4567-1.jpg

Το “Cupid's Koi Garden” της Μελβούρνης εγκαινιάζει μια εγκατάσταση στο Grande Hall του Παρισιού, που θα βρίσκεται εκεί έως τις 24 Αυγούστου, κι αποτελεί το πρώτο φουσκωτό σιντριβάνι στον κόσμο. Ένα πολύχρωμο έργο του art studio Eness, είναι ένας συνδυασμός κλασικών αγαλμάτων που αποτυπώνουν τον έρωτα και τις αστικές κρήνες και αναδεικνύει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Με ύψος πάνω από έξι μέτρα, είναι ένα υπερθέαμα που θα λατρέψουν σίγουρα μικροί και μεγάλοι!

7. Paola Pivi High Line, Ν.Υ

278577861-5168312726569082-283901454290736789-n.jpg

Η Paola Pivi δημιουργεί ένα χάλκινο αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας με cartoonish προσωπεία. Οι μάσκες στιλιζάρονται με βάσει πορτρέτα ατόμων, των οποίων οι προσωπικές εμπειρίες ελευθερίας συνδέονται άμεσα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης "You know who I am", οι μάσκες θα αλλάζουν κάθε δύο μήνες. Το έργο προβάλλεται στο High Line στην 16th Street, από τον Απρίλιο του
2022 έως τον Μάρτιο του 2023.

8. Heatherwick Studio, Buckingham, Λονδίνο

tree-of-trees-by-thomas-heatherwick-queens-jubilee-dezeen-2364-col-2-scaled.jpg

Το Heatherwick Studio παρουσιάζει το ολοκληρωμένο γλυπτό του, “Tree of Trees”, έξω από τα ανάκτορα του Buckingham στο Λονδίνο, το οποίο αποτέλεσε μέρος των εορτασμών του Platinum Jubilee της βασίλισσας Ελισάβετ. Χρησιμοποιώντας 350 μικρά δέντρα σε μια χαλύβδινη κατασκευή, η φωτιζόμενη εγκατάσταση, ύψους 21 μέτρων, σχεδιάστηκε για να επιστήσει την προσοχή στην εκστρατεία δενδροφύτευσης του Queen's Green Canopy.

9. Steve McQueen Pirelli HangarBicocca Gallery, Μιλάνο

440333-f8a2139ee315ba5657f3fdb648d3a861.jpg

Η γκαλερί Pirelli HangarBicocca στο Μιλάνο παρουσιάζει έως τις 31/7 τη “Sunshine State”, μια έκθεση αφιερωμένη στον βραβευμένο με Turner καλλιτέχνη και κάτοχο Όσκαρ οραματιστή του κινηματογράφου Steve McQueen. Έξι κινηματογραφικά έργα κι ένα γλυπτό εκτίθενται στον χώρο και είναι από τα πιο σημαντικά της καριέρας του, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία της μοναδικής εικαστικής γλώσσας του.

10. "In the Black Fantastic", Southbank Centre, Λονδίνο

fmmcdbixoaihzgf.jpg

Μια έκθεση με έργα 11 σύγχρονων καλλιτεχνών από την αφρικανική διασπορά, τα οποία βασίζονται στην επιστημονική φαντασία, τον μύθο και τον αφροφουτουρισμό, για να αμφισβητήσουν τις γνώσεις μας για τον κόσμο, που φέρει τον τίτλο "In the Black Fantastic", θα υποδέχεται το κοινό στο Southbank Centre του Λονδίνου, έως τις 18/9.

11. Cornelia Parker Tate, Λονδίνο

0000144546.jpg

Η Cornelia Parker είναι μία από τις πιο αγαπημένες και καταξιωμένες σύγχρονες καλλιτέχνιδες της Βρετανίας. Πάντα οδηγούμενη σχεδιαστικά από την περιέργεια, αναδιαμορφώνει τα οικιακά αντικείμενα για να θίξει τη σχέση μας με τον κόσμο, ευαισθητοποιώντας για ζητήματα που αφορούν στη βία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην οικολογία. Μια νέα έκθεσή της με εμβληματικά αιωρούμενα έργα πραγματοποιείται στη βρετανική Tate, μέχρι τις 16 Οκτωβρίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022