fbpixel

Search icon
Search
10 λόγοι για να μην χάσετε το νέο GLOW Απριλίου
PEOPLE & MOMENTS

10 λόγοι για να μην χάσετε το νέο GLOW Απριλίου

Από την one-to-one συνομιλία της Φαίης Σκορδά με τον Άρη Καβατζίκη, μέχρι τον κόσμο των θαυμάτων των Beetroot, ιδού οι 10 λόγοι


«Η Ελλάδα που αγαπάμε υπάρχει ακόμη. Η Ελλάδα που δε μας πληγώνει είναι ακόμη εδώ, κι ας μοιάζουν τα πρόσφατα γεγονότα να σαρώνουν ό,τι καλό είχαμε νιώσει τελευταία για την πρόοδο αυτού του τόπου. Η Ελλάδα είναι «πρώτα απ’ όλα ένα συναίσθημα, βαθύ και πανταχού παρόν», γράφει η διευθύντρια Σταυρούλα Κλειδαριά για το όραμα που βρίσκεται στον πυρήνα του νέου τεύχους Απριλίου του GLOW. Από όλα εκείνα τα συναισθήματα που τόσο ξεχωριστά αποτυπώνονται σε εικόνες για την Ελλάδα, εμείς επιμένουμε να εστιάζουμε στα καλά και τα παρήγορα. Για όλα αυτά που υπάρχουν και σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά σε αυτήν τη χώρα γίνονται μοναδικά. Για ανθρώπους που συνεχίζουν να μας εμπνέουν, μας ανοίγουν νέους ορίζοντες και μας συστήνουν νέα μονοπάτια. Καλλιτεχνικές φωνές με εσωτερικές αναζητήσεις, άνθρωποι που αγαπούν την ομορφιά της ζωής. Το νέο τεύχος Απριλίου με ειδική έκδοση LIVING edition, που κυκλοφορεί από αύριο Παρασκευή στα ειδικά σημεία διανομής, ρίχνει φως στα πρωτοπόρα ταλέντα του σήμερα, και στις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. 

1. Cover Story 

2-new-gaLRq.jpg

«Σαφώς και δεν έχω παραιτηθεί από τη γυναίκεια μου φύση, γιατί θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι.» Μια αινιγματική φιγούρα. Μια γυναίκα που έχει αναλάβει πολλαπλούς ενήλικους ρόλους και παράλληλα παραμένει κορίτσι. Συλλαβές αισιοδοξίας σε προτάσεις απολογισμού, παρούσα όταν το μυαλό δραπετεύει, αναλαμπές ροζ ονείρων σε σκοτεινές στροφές, συγκροτημένη στον αυθορμητισμό της. Η Φαίη Σκορδά είναι η cover star του νέου τεύχους Απριλίου και ανοίγει μια ενδοσκοπική χαραμάδα, προσκαλώντας τον Άρη Καβατζίκη να κοιτάξουν μαζί όλα όσα κατοικούν μέσα της. 

Read Here 


2. Greece Still Is 

greece1.jpg

Δημιουργικές προσωπικότητες, αλλά και πρωτοβουλίες, projects, events και μια σειρά από διακρίσεις αποδεικνύουν πως η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε υπάρχει ακόμα. Η πατρίδα που αγαπάμε παίρνει χρώμα από τους 27+1 λόγους που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει τη νέα εποχή. Κι εμείς όλα αυτά τα «γιατί» τα συλλέξαμε στο νέο τεύχος Απριλίου για να τη φωτίσουμε και πάλι. Παράλληλα, συνομιλήσαμε με καταξιωμένα -στον τομέα τους- πρόσωπα, που αυτήν τη στιγμή αναδεικνύουν το ελληνικό μεγαλείο μέσα από το έργο τους. Η Ιωάννα Δρέττα, η Μαρία Λαιμού και ο Γρηγόρης Καμπούρογλου, η Δέσποινα Γερουλάνου και η Μαρία Χατζηστεφανή μας δίνουν ακόμη λόγους να επιστρέφουμε σ' αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

Read Here


3. Art Will Save The Day 

2t1a9993.jpg

Mε έναν δανεισμένο στίχο από δημοτικό τραγούδι για τίτλο, τον «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι», μια αλλιώτικη έκθεση ανιχνεύει την παραδοσιακή Τέχνη με μοντέρνο και μαζί απίθανα γοητευτικό τρόπο. Μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνάντηση, αυτή της Νικομάχης Καρακωστάνογλου και του Ηλία Παπαηλιάκη, ρίχνει μια σύγχρονη ματιά στη λαϊκή Τέχνη και τη χειροτεχνία, φέρνοντας μια in situ έκθεση στον πρώτο όροφο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού με την επιμέλεια της Πολύνας Κοσμαδάκη. Κι εμείς σας βάζουμε μέσα στο ανήσυχο μυαλό τους!

Read Here


4. Hollywood Stories 

1-gZXtE.jpg

«Ένας παράδεισος όπου τα τριαντάφυλλα ανθίζουν», λέει το “Stardust”, το αγαπημένο του τραγούδι από τον Louis Armstrong. Έτσι και ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργήσει το σύμπαν που αγαπά για την τέχνη του. Ο Βασίλης Κατσούπης μας αποκαλύπτει πώς είναι να σκηνοθετείς τον Willem Dafoe μέσα από μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση, όπου ξεδιπλώνει το κουβάρι της κινηματογραφικής επιτυχίας της ταινίας Insider με πρωταγωνιστή τον μεγάλο ηθοποιό του Hollywood.

Read Here


5. Α World Of Miracles

2222beetroot-011-as.jpg

Η πλέον δημιουργική ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μια εξωστρέφεια που θαυμάζουμε, μια αστείρευτη ενέργεια που τους ωθεί σε ολοένα και πιο σημαντικές, υπέροχες κατακτήσεις και γίνεται αληθινό παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους τομείς. Οι founders, Βαγγέλης Λιάκος, Αλέξης Νίκου και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, μας συστήνουν τον πλανήτη “Beetroot” μέσα από τη δική τους ματιά αποκλειστικά στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί με ειδική LIVING Edition.

Read Here


6. Creativity Made in Greece

it-greek-brands1.jpg

Στο GLOW Απριλίου ρίχνουμε μια εκτενή ματιά στην ελληνική μόδα και συγκεκριμένα στους Έλληνες fashion designers που εμπνέονται από τα χρώματα της άνοιξης και, προτείνοντας τις νέες τους συλλογές, μας κάνουν να αδημονούμε για τη νέα εποχή! Με μοναδικές επετειακές συλλογές, δημιουργικά designs και σύγχρονη προσέγγιση, μερικά από τα πιο εμβληματικά brands της χώρας επαναπροσδιορίζουν το joie de vivre της ελληνικής μόδας!

Read Here


7. Τhought-provoking Conversation

dsc-0295.jpg

Λίγες και καλές οι ηρωίδες με τις οποίες την έχουμε συνδέσει. Η αξεπέραστα ταλαντούχα ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη μοιράζεται όσα «μιλούν» στην ψυχή της, λίγο πριν εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης ως Σωτηρία Μπέλλου. «Γι’ αυτό πρέπει να μαζεύουμε τα κομμάτια που έχουμε, της ηθικής, της αντιμετώπισης και της θέσης, και να συνεχίζουμε. Είναι, όμως, μία αλυσίδα πραγμάτων που μας φέρνουν σε αυτήν την κατάσταση της αγκύλωσης. Όλα έχουν ρίζες.»

Read Here


8. A Culture of Excellence 

dapi1.jpg

Ένα κομψό pied-à-terre στην καρδιά της Αθήνας με εκλεκτική αισθητική και σύγχρονο design μας ανοίγει τις πόρτες του. Ένα μοναδικό διαμέρισμα μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο σπίτι, συγκεντρώνοντας μια σειρά από μοναδικής αισθητικής επεμβάσεις από το M&M House, οι οποίες το καθιστούν πραγματικά ξεχωριστό. Κάθε χώρος του σχεδιάστηκε ειδικά, ώστε να αποτελέσει έναν άνετο, ευέλικτο προορισμό, με εναλλαγές που εξυπηρετούν τις ποικίλες ανάγκες μιας οικογένειας. Στο νέο τεύχος ανακαλύπτουμε κάθε ευρηματική γωνιά του.

Read Here


9. Big Bag Energy

unnamed-1.jpg

Ο κόσμος της μόδας αγαπά να κινείται στα άκρα! Στο GLOW Απριλίου σας συστήνουμε τα must-haves της σεζόν, τα οποία ιδίως στην κατηγορία των αξεσουάρ επιλέγουν την πιο ακραία πλευρά τους. Τα it designs των πιο εμβληματικών οίκων, όπως Loewe, Michael Kors, Armani, Marella και πολλών ακόμα παρουσιάζουν είτε απροκάλυπτα υπερμεγέθη είτε απίστευτα μικροσκοπικά. Αν μάλιστα, ανήκετε στις γυναίκες που λατρεύουν τη χρηστικότητα, τότε θα ζητωκραυγάσετε την επιστροφή των jumbo totes. Η επιλογή είναι στο... χέρι σας!

Read Here


10. La Vie Artistique

ghallos.jpg

Εμβαθύνουμε στον κόσμο και το έργο του παριζιάνου γλύπτη Nicolas Lefebvre, όπου η γυναίκα - και ιδιαίτερα η μητέρα - είναι μια αφετηρία. Είναι η θεά για την οποία ο θαυμασμός του δεν έχει όρια. Ο Nicolas έχει ταξιδέψει από τα νεαρά του χρόνια σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους, και, μάλιστα, περισσότερες από μία φορές - από την Αφρική μέχρι το Μεξικό, την Ινδία και την Ασία. Εμπνεύστηκε από αυτές τις πολυάριθμες ανακαλύψεις που τον γέμισαν με θαυμασμό. Όπως είναι φυσικό, τέτοιου είδους διαφορετικές επιρροές δε θα μπορούσαν να μην είναι παρούσες και στην τέχνη του. Το ανακαλύπτουμε στο GLOW Απριλίου.

Read Here

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023