fbpixel

Search icon
Search
10 healthy tips πριν φορέσετε το αγαπημένο σας bikini
MAGAZINE

10 healthy tips πριν φορέσετε το αγαπημένο σας bikini


Η περίοδος του καλοκαιριού μας προτρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω τη σιλουέτα μας αλλά και να ανακαλύψουμε τρόπους να παραμένουμε «ελαφριές». Παρακάτω σας συστήνουμε τα μυστικά και τις συμβουλές για ένα τέλειο σώμα λίγο πριν από τις διακοπές!

1. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα δροσιστικό, αποτοξινωτικό smoothie με:

- 1 μπανάνα

- 3 φέτες φρέσκο ανανά

- 1 κούπα φύλλα σπανάκι

- 1 μήλο ξεφλουδισμένο

- 1 κούπα νερό καρύδας ή νερό

Χάρη στις φυτικές ίνες του, είναι απόλυτα χορταστικό και βοηθά στο άμεσο ξεπρήξιμο, καταπολεμώντας την κατακράτηση υγρών.

23e49bec-2021-4041-af83-365020627103.jpeg

2. Βάλτε στη ζωή σας το κεφίρ!

Οι πιο πρόσφατες μελέτες το κατατάσσουν στις πλέον υγιεινές τροφές, αφού βελτιώνει τη χλωρίδα του εντέρου και συμβάλλει στη μείωση του φουσκώματος στην κοιλιά. Καθιερώστε το ως απογευματινό ή βραδινό.

3. Ανακαλύψτε τα ζυμαρικά από κόκκινη φακή ή ρεβίθια…

Είναι πεντανόστιμα, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Και το κυριότερο, δεν παχαίνουν όπως τα συμβατικά. Συνδυάστε τα με μια κόκκινη σάλτσα και λαχανικά.

4. Για να είστε αδύνατοι δε βοηθά το να μην τρώτε, αλλά το να τρεφόσαστε σωστά!

Στο super market διαλέξτε μόνο τις τροφές που σας κάνουν καλό. Τα φρούτα και τα λαχανικά -ακόμη και κατεψυγμένα- πρέπει να είναι πρώτη επιλογή, μαζί με τα άπαχα γαλακτοκομικά και την πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, που βρίσκεται στα αβγά, τα όσπρια, το άπαχο κρέας και το ψάρι. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ζάχαρη ή αλάτι.

5. Στην έξοδό σας για φαγητό, μην το παρακάνετε.

Προσπαθήστε να καταναλώσετε ψητά ή ωμά λαχανικά συνοδεία μιας καλής πηγής πρωτεΐνης, όπως κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι και θαλασσινά. Μείνετε μακριά από τα διάφορα τηγανητά και τις sauces και καταναλώστε μικρή ποσότητα «καλών» δημητριακών, όπως καστανό ρύζι, πλιγούρι ή κινόα. Συνοδεύστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κρασί και, κατά τη διάρκειά του, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό!

d6630472-5d23-4125-9dcc-8b6c9d670661.jpeg

6. Προσέξτε τα ενδιάμεσα snacks

Ειδικά αν δε γυμνάζεστε εντατικά, το snacking θα πρέπει να είναι πολύ ελαφρύ για να βοηθά στο αδυνάτισμα, όπως μία φρουτοσαλάτα, ένα smoothie ή λίγη σοκολάτα με στέβια.

7. Αποφύγετε το αλκοόλ…

Μετατρέπεται αυτόματα σε ζάχαρη στο σώμα, οπότε, αν είναι να πιείτε, επιλέξτε βότκα ή gin με σόδα (96 θερμίδες), ρούμι με diet Cola (96 θερμίδες), σαμπάνια ή ένα ποτήρι κρασί (90-120 θερμίδες).

8. Μείνετε μακριά από τα… cocktails.

Αποφύγετε τα cocktails και τα έτοιμα ποτά σε μπουκάλι, τα οποία συνήθως έχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη και συντηρητικά, που «σαμποτάρουν» το διατροφικό σας πλάνο. Σίγουρα δεν ισχύει για όλα, όμως τα περισσότερα δε θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το φούσκωμα στην κοιλιά.

434ade77-b8ac-4177-8acf-e04776fe78b4.jpeg

9. Μην ξεχνάτε το νερό! 

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, το σώμα χρειάζεται συνεχώς ενυδάτωση. Προσπαθήστε να πίνετε καθημερινά περίπου 2 λίτρα νερό. Αν δυσκολεύεστε, δοκιμάστε και τα φρουτόνερα, που έχουν κατακλύσει το Instagram των health conscious. Κόψτε σε μικρά κομμάτια φρούτα και προσθέστε τα σε κανάτα με παγωμένο νερό.

Απολαυστικοί συνδυασμοί είναι:

- Κεράσια και lime

- Καρπούζι, βασιλικός και λεμόνι

- Μούρα και φράουλες

- Ανανάς και μέντα

- Αγγούρι και μέντα

- Λεμόνι, lime και μέντα

10. Πείτε «ναι» στην καθημερινή άσκηση.

Ένας έξυπνος τρόπος για να γυμναστείτε εύκολα κι αποτελεσματικά είναι το σχοινάκι. Μόνο 10΄ την ημέρα αρκούν για να ενισχυθεί ο μεταβολισμός. Οι μύες ζητούν συνεχώς αλλαγή στον τρόπο που τους ενεργοποιούμε, για να γυμνάζονται! Αλλάξτε το πρόγραμμά σας και κάντε κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, όπως τρέξιμο, χορό ή pilates.

img-1fd717688232ad93c59802df0fff9485-v.jpg

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2022