fbpixel

Search icon
Search
10 etiquette dining tips από τη μοναδική J.J. Martin
MAGAZINE

10 etiquette dining tips από τη μοναδική J.J. Martin

Τα μυστικά της για να διοργανώσετε τα πιο ξεχωριστά soirées στο σπίτι σας


Η διάσημη σχεδιάστρια ρούχων και αντικειμένων για το σπίτι, ο άνθρωπος πίσω από το ιδιαίτερο lifestyle brand La DoubleJ, J.J. Martin, μοιράζεται μαζί μας τα 10 μυστικά της για να διοργανώσετε τα πιο ξεχωριστά soirées στο σπίτι σας.

1. Make aperitivo a moment

Το aperitivo στην Ιταλία αποτελεί κάτι σαν ιερό τελετουργικό, και οι καλοκαιρινές βραδιές τού ταιριάζουν υπέροχα. Συνήθως στήνω ένα aperitivo bar στο μπαλκόνι ή στο σαλόνι, με ποτά και mixtures από τα χρωματιστά ποτήρια της La DoubleJ. Προτιμώ να σερβίρω το αγαπημένο μου drink -φρεσκοστημένος χυμός γκρέιπφρουτ με τόνικ και πάγο-, bellini ή Aperol Spritz. Ως προς τα συνοδευτικά, ο τέλειος συνδυασμός είναι με φέτες mozzarella και φρέσκο σύκο.

hw-tabletop.jpg

2. Patterns as conversation starters

Στα dinner parties φροντίζω τα πιάτα του γλυκού να είναι διαφορετικά για τον κάθε καλεσμένο. Κι αυτό γίνεται πάντα μια μικρή αφορμή για κουβέντα, αφού φτιάχνει τη διάθεση όλων.

3. Dip into degrees of maximalism

Ακόμη κι αν δεν ανήκετε στους τολμηρούς που λένε «ναι» στα prints και στον συνδυασμό τους, μπορείτε να κάνετε μια αρχή με το tableware. Σε πρώτο στάδιο, επιλέξτε πετσέτες φαγητού σε διάφορα μοτίβα, τοποθετώντας τες στα κλασικά λευκά πιάτα ή και στα υφασμάτινα σουπλά για ένα extra touch εκλεπτυσμού.

4. Use the good china

Χρησιμοποιήστε τα καλά σας σερβίτσια κάθε μέρα. Απολαύστε τα! Θα ανεβάζουν τη διάθεσή σας καθημερινά.

5. Mix & match

Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε όλα τα διαφορετικά στιλ που έχετε. Αναμείξτε εποχές και υλικά. Δείτε τι έχετε και εφεύρετέ τα ξανά.

ldj-passalacqua-0309.jpg

6. Find your hue

Ένας γενικός κανόνας, αν επιλέγετε για πρώτη φορά patterns και prints στο art de la table, είναι να βρείτε μια κοινή χρωματική θεματική για το setting σας, πάνω στην οποία θα βασίσετε τους συνδυασμούς.

7. Think of cultlery & flowers like jewelry

Τα μαχαιροπίρουνα, όπως και τα λουλούδια, διαδραματίζουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο με τα κοσμήματα στα outfits σας. Οπότε πάντα να τους δίνετε μεγάλη προσοχή!

8. Set the “scena”

Το καλοκαιρινό τραπέζι για μένα σχετίζεται με την αφθονία και τη χαρά, κάτι που έμαθα από τους Ιταλούς.

9. Mood lighting

Τα κεριά, επίσης, παίζουν σημαντικό ρόλο στο setting, και ειδικά για το aperitivo θα πρότεινα ένα αρωματικό κέρι με κίτρο.

laduree-main-hp.jpg

10. Big table energy

Κανένα τραπέζι δεν είναι πλήρες δίχως μια χαρούμενη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Αυτό το καταφέρνουν πάντα με έναν απόλυτα δικό τους τρόπο οι Ιταλοί, καθώς το ζουν κι όλοι είναι χαλαροί και δεκτικοί. Αν φαίνεται πάντως πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμένω, βάζω δυνατά στα ηχεία το “Lovely Day” του Bill Withers και τελικά η διάθεση αλλάζει αμέσως.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ IOYNIOY 2023