fbpixel

Search icon
Search
10 χρόνια Homme Plissé Issey Miyake: Μια σειρά από φωτογραφίες υμνεί το iconic πλισέ του οίκου
FASHION NEWS

10 χρόνια Homme Plissé Issey Miyake: Μια σειρά από φωτογραφίες υμνεί το iconic πλισέ του οίκου

Γιορτάζοντας μια δεκαετία από την κυκλοφορία της δημοφιλούς clothing line


Συμπίπτοντας με το λανσάρισμα μιας limited edition συλλογής, η clothing line "Homme Plissé" του οίκου Issey Miyake αποτυπώνει τη χειροτεχνία πίσω από τα μοναδικά πλισέ ρούχα του με μια πολύχρωμη σειρά φωτογραφιών από τον Henry Leutwyler, του διάσημου φωτογράφου με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Το περασμένο Μάιο, ο Issey Miyake γιόρτασε τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία της σειράς "Pleats Please", για την οποία ξεχώρισε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς είναι από τους οίκους που μέσα από τη σχεδιαστική τους φιλοσοφία έχουν καταφέρει να αποθεώσουν το πλισέ, καθιερώνοντάς το ως μια τάση που έχει έρθει για να μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα του χρόνου. 

Φέτος, και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, πρόκειται να γιορτάσει τα 10 χρόνια της αντίστοιχης αντρικής σειράς με τα πλισέ items, που ονομάζεται "Homme Plissé". Αυτό που ήθελε ο ίδιος ο σχεδιαστής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πέρυσι το καλοκαίρι, ήταν να δημιουργεί συλλογές που δε θα καθορίζονται από τον χρόνο, αλλά από αυτούς που επιλέγουν να τις φορέσουν. Ειδικά στη συγκεκριμένη σειρά ενδυμάτων με τις ιδιαίτερες πτυχώσεις στα ρούχα, η σχεδιαστική του προσέγγιση είχε να κάνει με δημιουργίες που μπορούν να φορεθούν τώρα και για πάντα.

black-collage-20.jpg


Ως φόρο τιμής στην εμβληματική, πλέον, αυτή σειρά ρούχων, ο οίκος Issey Miyake θα κυκλοφορήσει δύο νέα σετ Homme Plissé περιορισμένης έκδοσης, τα "Decade" και "Decade Sweater". Το πρώτο περιλαμβάνει απλές σιλουέτες σε t-shirts, παντελόνια και σακάκια –διαθέσιμο σε μια ευρεία επιλογή χρωμάτων, όπως ανοιχτό γκρι, ανθρακί, μαύρο, κόκκινο, μπεζ, ιβουάρ και κίτρινο–, ενώ το δεύτερο είναι ένα νέο πουλόβερ με αυστηρή λαιμόκοψη, με το λογότυπο της μάρκας πλεγμένο στο πίσω μέρος - διατίθεται σε μαύρο και λευκό. Τα σχέδια επιλέχθηκαν για να τοποθετήσουν την τεχνολογία πλισέ ρούχων στο επίκεντρο, επιδεικνύοντας τη μοναδική τέχνη του καθενός από τα κομμάτια.

Η ιδέα της δημιουργίας διερευνάται σε μια νέα σειρά φωτογραφιών από τον Henry Leutwyler, με τον φωτογράφο να απαθανατίζει στιγμές από το making of της συλλογής, αποτυπώνοντας μεταξύ άλλων καρφίτσες, μεζούρες, κουμπιά, ψαλίδια ή ετικέτες. «Όλα αυτές οι λεπτομέρειες μαζί είναι σαν να διηγούνται την ιστορία των τελευταίων 10 χρόνων», αναφέρει ο οίκος για το υλικό που εξασφάλισε ο Henry Leutwyler, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί σε δύο από τα ιαπωνικά καταστήματα του brand (Issey Miyake Ginza & Cube και Issey Miyake Semba).

black-collage-18.jpg


Το φωτογραφικό αυτό project σηματοδοτεί τη συνέχιση της έκθεσης Homme Plissé Issey Miyake που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι. Πραγματοποιήθηκε στο Musée des Arts Décoratifs με τίτλο "Everyday, One of a Kind, Now and Hereafter"- μια γιορτή για το πλισέ, βλέποντας την ομάδα σχεδιασμού να κόβει τμήματα ενός τεράστιου ρολού πτυχωμένου χαρτιού – ζωντανά στην πασαρέλα. 

black-collage-19.jpg


Info:
Οι σειρές Homme Plissé Issey Miyake "Decade" και "Decade Sweater" θα είναι διαθέσιμες σε επιλεγμένα καταστήματα Issey Miyake παγκοσμίως.

Φωτογραφίες: Henry Leutwyler, courtesy of Issey Miyake