fbpixel

Search icon
Search
FASHION NEWS

Ζωή σαν παραµύθι

ΚΟΡΝΤΙΛΙΑ ΜΑΝΤΕΝ

Ζωή σαν  παραµύθι

Εγκατεστηµένη στην Αθήνα, παντρεµένη, µέχρι πρόσφατα δηµοσιογράφος και διευθύντρια του «Athens Insider» και σήµερα brand ambassador της εταιρίας φυσικών καλλυντικών Kiehl’s, συνιδρύτρια και υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Εφτάψυχες», που φροντίζει τις αδέσποτες γάτες, τολµάει να ακολουθεί τις προκλήσεις. Υπήρξε παιδί του κέντρου, όπου πήγαινε παντού µε το ποδήλατο. Ωστόσο, θα µπορούσε να ζει σε ένα νησί, αρκεί να είχε κτηνίατρο, µια φιλοζωική οµάδα κι ένα καλό εστιατόριο. Άλλωστε, είναι χορτοφάγος. Στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου της υπάρχει ένα κλουβί για να µεταφέρει τις αδέσποτες γάτες. Εξακολουθεί να ταξιδεύει και στα ενδιαφέροντά της προστέθηκαν οι δρόµοι αντοχής. Όταν τη συνάντησα, ετοιµαζόταν για ένα µικρό µαραθώνιο στη Βερόνα, «ο καλύτερος τρόπος να δεις µια πόλη και να περάσεις ένα ενδιαφέρον σαββατοκύριακο».

Είχατε µια παιδική ηλικία µε πολλές εναλλαγές. Τι θυµάστε πιο έντονα; Χάρη στη διπλωµατική σταδιοδροµία του πατέρα µου, είχα την τύχη να περάσω την παιδική µου ηλικία σε πολλές χώρες µε διαφορετικές κουλτούρες. Γεννήθηκα στο Λονδίνο και όταν ήµουν 2 χρόνων, µετακοµίσαµε στη Σοβιετική Ένωση. Ήταν η τελευταία περίοδος της διακυβέρνησης Μπρέζνιεφ. Τότε, όλοι οι «ύποπτοι» ξένοι ήταν υποχρεωµένοι να κατοικούν σένα συγκρότηµα διαµερισµάτων µε «παγιδευµένα» τηλέφωνα. Ήταν η Μόσχα των γυναικών που περίµεναν ουρές στα λασπωµένα πεζοδρόµια, έξω από καταστήµατα που είχαν µόνο παντζάρια κονσέρβα, πλαστικά ξυραφάκια ή χαρτί τουαλέτας. Η Μόσχα όπου το καλοκαίρι η αδερφή µου κι εγώ φορούσαµε λουλουδάτα φουστανάκια και παίζαµε στον κήπο της Ντάτσα.

Η Ελλάδα πώς µπήκε στη ζωή σας; Από τη Σοβιετική Ένωση µετακοµίσαµε στην Αθήνα. Βρεθήκαµε σένα σπίτι που έµοιαζε κάστρο: είχε έναν πυργίσκο και κήπο όπου µοσχοµύριζαν οι συκιές και οι βερικοκιές. Μετά από ένα σύντοµο διάστηµα στην Αγγλία, µετακοµίσαµε στο Βελιγράδι. Βρεθήκαµε σένα σερβικό σχολείο, όπου το πορτρέτο του Τίτο φιγουράριζε παντού και την Ηµέρα των Αθλοπαιδιών επισκεπτόµασταν τις εγκαταστάσεις του Μικρού Πιονέρου.

Τι σας κέρδισε στην Ελλάδα και αποφασίσατε να εγκατασταθείτε εδώ; Η πρώτη µου επίσκεψη ήταν στους Παξούς όταν ήµουν 8 µηνών και µετά, στα µέσα του ‘80. Ωστόσο, η Ελλάδα υπήρξε ανέκαθεν κοµµάτι της ζωής µου. Από τις πρώτες µουσικές που θυµάµαι ήταν τραγούδια του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι. Η µητέρα µου είχε έρθει στην Αίγινα ως έφηβη και αγάπησε τη χώρα. Όταν βρισκόµασταν στη Μόσχα και στην Οξφόρδη, µας ξυπνούσε λέγοντας «Καληµέρα!». ∆ιάλεξα να παραµείνω εξαιτίας του συζύγου µου, Παύλου. Από τότε που γνωριστήκαµε και ερωτευτήκαµε, πριν 10 χρόνια, ήθελα να βρίσκοµαι µόνο κοντά του.

Οι διαρκείς µετακινήσεις πιστεύετε ότι επηρέασαν τη ζωή σας; Η δουλειά του πατέρα µου προσέφερε στην οικογένεια ανεκτίµητες εµπειρίες και αναµνήσεις. Ωστόσο, η προσαρµογή κάθε 3-4 χρόνια σένα διαφορετικό τρόπο ζωής δεν ήταν εύκολη. Καθώς µεγάλωνα, λοιπόν, αναζητούσα κάτι σταθερό για να εναποθέσω την ενέργειά µου. Το βρήκα στον εθελοντισµό που έδωσε στη ζωή µου σκοπό και προοπτική -πρώτα έφτιαξα ένα καταφύγιο για αδέσποτα σκυλιά στην Κύπρο και µετά δηµιουργήσαµε τις «Εφτάψυχες».

Τι αγαπάτε στην Ελλάδα; Το γεγονός ότι τη διάλεξα σηµαίνει ότι για µένα είναι ένας τόπος µοναδικός. Υπάρχουν χιλιάδες πράγµατα που λατρεύω: το απογευµατινό φως στον Υµηττό, το τραγούδι των τζιτζικιών τα ζεστά απογεύµατα, τις ανθισµένες βουκαµβίλιες σε έναν κυκλαδίτικο τοίχο, το να παρακολουθώ ένα φιλµ σένα θερινό κινηµατογράφο που µυρίζει αγιόκληµα, ένα σαββατοκύριακο στη λιακάδα µε θέα το Σαρωνικό, τα χόρτα και λαδερά στις ταβέρνες µε καλή παρέα, ουζάκι στην ακροθαλασσιά µετά από κολύµπι σε έναν έρηµο όρµο...

Διαβάστε περισσότερα στο GLOW 61

ιαθέσιµa στα καταστήµατα:

HONDOS CENTER ΚΟΛΩΝAΚΙ: Μέρλιν 6, Κολωνάκι, τηλ 210 3390284

HONDOS CENTER ΓΛΥΦA∆Α: Αγ. Κωνσταντίνου 2& Λαζαράκη 5, Γλυφάδα, τηλ 210 8945608

Νέο Κατάστηµα

Attica, the Department Store: Πανεπιστηµίου 9, CityLink Σύνταγµα, τηλ 6947209654 (νέο κατάστηµα).

Για παραγγελίες εκτός Αθηνών, αρκεί να κaλέσετε στο T 210-3390284 και να κάνετε την παραγγελία σας.

Γίνεται φίλοι στην Kiehl’s Ελλάδας στο Facebook http://www.facebook.com/kiehlsingreece

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΡΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ IΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το αντηλιακό σας δεν είναι κατάλληλο για χρήση
MAGAZINE

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το αντηλιακό σας δεν είναι κατάλληλο για χρήση