fbpixel

Search icon
Search
TASTE

Festive art de la table: 5 don'ts για τους οικοδεσπότες της γιορτινής βραδιάς

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και εξασφαλίζουμε μια κομψά δομημένη φιλοξενία


Festive art de la table: 5 don'ts για τους οικοδεσπότες της γιορτινής βραδιάς

Η φιλοξενία δεν αποτελούσε πάντα μια εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν εμείς βρισκόμαστε στη θέση του host. Είναι πολλές οι φορές στις οποίες έχουμε κάνει λόγο για τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, ώστε να πετύχουμε την ιδανική και φιλική ατμόσφαιρα για τους προσκεκλημένους μας. Σημαντικός κανόνας είναι να διατηρήσουμε σταθερή την ταυτότητά μας, σεβόμενοι, βέβαια, πάντα τις ανάγκες των καλεσμένων μας. 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σιγά σιγά προετοιμάζουμε την κατοικία μας και ειδικά τον χώρο της τραπεζαρίας μας για το festive dinner party μας. Οι αγαπημένοι μας φίλοι, συγγενείς, ακόμη και συνεργάτες θα παρευρεθούν και εμείς επιθυμούμε για ακόμη μια χρονιά να βάλουμε τα δυνατά μας, παρουσιάζοντας ένα εκλεπτυσμένο και κομψό art de la table, που θα μείνει αξέχαστο σε όλους. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τις κινήσεις, που είναι καλό να μην κάνουμε ως οικοδεσπότες, καθώς εμποδίζουν την ομαλή ροή του επίσημου δείπνου που οργανώνουμε.

Ας δούμε μαζί τα 5 κεντρικά don'ts που είναι απαραίτητο να θυμόμαστε για το art de la table του γιορτινού dinner, στην περίπτωση που είμαστε οι οικοδεσπότες. 

Δεν τοποθετούμε items που δεν θα χρησιμοποιήσουμε 

eeff11ed980eefb5890fcb2c7a6a8d0d.jpg

Οι περισσότεροι interior designers τονίζουν ότι κατά τη διαμόρφωση της festive τραπεζαρίας μας, είναι καλό να προσθέσουμε τα pieces που θα χρησιμοποιηθούν από όλους τους συνδαιτυμόνες. Αυτός ο κανόνας αφορά σε κεντρικά accessories, όπως τα μαχαιροπίρουνα και τα κουτάλια. Αν για παράδειγμα, δεν θα ετοιμάσουμε κάποιο dish με ψάρι, τότε δεν θα τοποθετήσουμε το αντίστοιχο πιρούνι. 

Don't forget: Παρόλα αυτά, δεν ξεχνάμε τους διαχρονικούς κανόνες στρωσίματος του τραπεζιού και του pairing. 

Δεν υπερβάλουμε στη διακόσμηση 

cb762482a19716e8b4a2ad07146ffe42.jpg

Πολλές φορές η ανάγκη μας να γίνουμε δημιουργικοί και να αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας καθώς διακοσμούμε την Christmas τραπεζαρία μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε αισθητικές υπερβολές. Αποτέλεσμα; Να χαθεί το πρωταρχικό κομψό concept που είχαμε στο μυαλό μας και να προκληθεί «θόρυβος» εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας πληροφορίας που έχουμε προσδώσει στη συγκεκριμένη διαμόρφωση. Γι΄ αυτό λοιπόν, δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η απλότητα είναι «χρυσός» και μπορεί να μας κατευθύνει στα πιο «έξυπνα» και λειτουργικά μονοπάτια. Απλά σχέδια, κυριαρχία του λευκού και πρακτικότητα στους χώρους κάθε καλεσμένου θα μας ανταμείψει με ευχαριστίες και θετικά σχόλια από τη μεριά τους. Be simple, λοιπόν! 

Δεν χρησιμοποιούμε κρεμαστά pieces

95ef37fb85faced60f66568404e14064.jpg

Εάν επιθυμούμε να προσθέσουμε στο τραπέζι μας special pieces με ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον, τότε σίγουρα δεν πρέπει να είναι κρεμαστά. Σημαντικό στοιχείο, που λαμβάνουμε υπόψιν είναι η δημιουργία πρακτικού και άνετου χώρου για τον κάθε καλεσμένο μας, όπως αναφέραμε παραπάνω. Γι' αυτό και σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να τοποθετήσουμε διακοσμητικά αντικείμενα που συμβάλλουν στη διευκόλυνση των ίδιων να συζητούν μεταξύ τους, διατηρώντας οπτική επαφή. Εκλεπτυσμένα κεριά και φρέσκα λουλούδια στο κατάλληλο ύψος (κοντό κατά προτίμηση) εντυπωσιάζουν και δομούν ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα chic περιβάλλον. Go for it!

Δεν ξεπερνάμε το budget που έχουμε ορίσει

551cf7e9b4738345d1aeb2a33dc455d3.jpg

Σε αυτό το σημείο επιστρέφουμε ξανά σε όσα αναφέραμε για την απλότητα και τη διαχρονική σχέση της με το αυθεντικό elegance. Είναι αρκετές οι φορές που μπορεί να ξεπεράσουμε τον προϋπολογισμό που έχουμε ορίσει για τη συγκεκριμένη διαμόρφωση, γι΄ αυτό είναι καλό να οργανωθούμε από πριν, έχοντας κάνει την αντίστοιχη έρευνα αγοράς. Το γεγονός ότι το budget μας είναι περιορισμένο, δεν σημαίνει αυτόματα ότι η διακόσμησή μας θα είναι ελλιπής. 

Δεν στρώνουμε το τραπέζι την τελευταία στιγμή

d2885945fa07efd785217bd8122a031b.jpg

Από την άλλη πλευρά όσων αναφέραμε, είναι καλό να μην αφήσουμε τη μεγάλη μας σιγουριά για αδιαμφισβήτητη επιτυχία να μας συνεπάρει. Τότε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πέφτουμε σε ατοπήματα και κινήσεις που μπορούν να μας εκθέσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το στρώσιμο της τραπεζαρίας μας την τελευταία στιγμή. -Κι αν το τραπεζομάντηλο έχει σκιστεί σε κάποιο σημείο του ή χρειάζεται σιδέρωμα;- Γι΄ αυτό, λοιπόν, φροντίζουμε από πριν να έχουμε λύσει τα συγκεκριμένα ζητήματα με την αντίστοιχη οργάνωση. Στρώνουμε εκ των προτέρων το τραπέζι μας και επιλέγουμε τα κατάλληλα accessories, απαλλάσσοντας τους εαυτούς μας από την πίεση της γιορτινής ημέρας. 

Don't forget: Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση, ετοιμάζουμε τα παραπάνω 24 ώρες πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Have an elegant festive dinner!
 Panettone

Panettone

Domori, Olicatessen

BUY HERE
 Σετ κρασιού

Σετ κρασιού

Παρουσίαση

BUY HERE
 Αρωματικό χώρου

Αρωματικό χώρου

Culti Milano, Apolloniapolitia.gr

BUY HERE
 Πιατέλα σερβιρίσματος

Πιατέλα σερβιρίσματος

Coin Casa, notos.gr

BUY HERE
 Bottle Cooler

Bottle Cooler

ZARA Home

BUY HERE
 Χριστουγεννιάτικα πιάτα

Χριστουγεννιάτικα πιάτα

Marks & Spencer

BUY HERE
 Ερυθρό κρασί

Ερυθρό κρασί

Κυρ Γιάννη, Καλή Ρίζα, My cava

BUY HERE
 Candle

Candle

Trudon, Link Jewellery

BUY HERE
 Διακοσμητικά

Διακοσμητικά

Home tales

BUY HERE