fbpixel

Search icon
Search
Zero Bond: Το private club στη Νέα Υόρκη που έχει γίνει το «καταφύγιο» των A-list προσωπικοτήτων
ESCAPE

Zero Bond: Το private club στη Νέα Υόρκη που έχει γίνει το «καταφύγιο» των A-list προσωπικοτήτων

Ένας νέος χώρος που επαναπροσδιορίζει τη λονδρέζικη αίγλη


Τα ιδιωτικά clubs υπήρχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε ολόκληρη την ιστορία, προσελκύοντας τη high society και καλώντας μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων να συναντηθεί σε exclusive χώρους, είτε για να ανταλλάξουν απόψεις είτε να απολαύσουν το ποτό τους.

Πίσω στο μακρινό 1693, τότε που ιδρύθηκε το πρώτο gentlemen's club στο Λονδίνου, γράφοντας τις πρώτες λέξεις σε ένα νέο κεφάλαιο για τη βρετανική υψηλή κοινωνία. Ξαφνικά όλοι οι A-list εκείνης της εποχής ήθελαν να γίνουν μέλη αυτής της λέσχης. Ήταν μόνο η αρχή για μια νέα τάση που προέκυψε, στην οποία λίγοι ήταν αυτοί που είχαν πρόσβαση. Αργότερα, τον 18ο και τον 19ο αιώνα, οι περισσότερες λέσχες ήταν χωρισμένες, ανάλογα με τις πολιτικές προτιμήσεις των μελών. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήταν μέλη σε 2 λέσχες που υποστήριζαν διαφορετικά κόμματα. Ωστόσο, όσο περισσότερες λέσχες άνοιγαν, τόσο πιο εξειδικευμένος γινόταν ο στόχος τους. Για παράδειγμα υπήρχαν οι λέσχες για τζόγο, ή οι λέσχες για ταξίδια.

Τα χρόνια πέρασαν και οι λέσχες επαναπροσδιόρισαν τον χαρακτήρα τους. Μετατράπηκαν κυρίως σε χώρους διασκέδασης, με λιγότερη πολιτική τοποθέτηση από τα μέλη της. Πλέον, δεν υπάρχει οι περιορισμοί του φύλου ή της κοινωνικοοικονομικής τάξης, αν και πάλι λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Το Zero Bond στη Νέα Υόρκη ήρθε για να ορίσει νέα standards στην έννοια της private φιλοξενίας, φέρνοντας λονδρέζικο αέρα, αλλά και πολυτελή πνοή!
zb-june001.jpg

Οκτώβριος 2020. Όλος ο κόσμος παραμένει στον «πάγο» που προκάλεσε η πανδημία εκείνη τη χρονιά. Το Zero Bond ανοίγει τις πύλες του, φέρνοντας αέρα από το Λονδίνο στη λαμπερή Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα private club στη δημοφιλή γειτονιά της μεγαλούπολης, το NoHo.

Πίσω από αυτό το new entry κρύβεται ο πασίγνωστος στο Manhattan Scott Sartiano. Ο 47χρονος επιχειρηματίας είναι ο εμπνευστής και ιδρυτής θρυλικών νυχτεριών μαγαζιών, όπως το "1 Oak" που επεκτείνεται σε Los Angeles, Las Vegas, Dubai, Μεξικό, Τόκιο και Μαλδίβες, και το "Up & Down". Ακόμη, έχει ανοίξει περίφημα εστιατόρια και, συγκεκριμένα, τα "Butter" και "The Darby".

Τώρα, υπογράφει και το Zero Bond, θέλοντας να δημιουργήσει μια λίστα μελών που να αντιπροσωπεύει τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, χωρίς κοινωνικούς και άλλους περιορισμούς. Αυτό σημαίνει πως υποδέχεται guests που προέρχονται από διάφορες εθνικότητες, ξεχωριστούς επαγγελματικούς κλάδους, καθώς και κοινωνικά στρώματα. Ο ίδιος, ωστόσο, φαίνεται πως επικεντρώνει το ενδιαφέρον του σε ένα new age group, ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά: «Από τη Νέα Υόρκη λείπει εδώ και καιρό ένα social club που να αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία που κάνει αυτήν την πόλη τόσο ξεχωριστή. Ήθελα να δημιουργήσω ένα club λονδρέζικου στιλ που να εξυπηρετεί αυτό το μείγμα ανθρώπων - καλλιτέχνες και ηθοποιούς, καθώς και γιατρούς, τραπεζίτες, αθλητές κ.ά».

jcb-zerobond-proof-1274.jpg


Πέρα από ένα σημείο συνάντησης, ο Sartiano είχε την επιθυμία να μετατρέψει αυτό το club σε χώρο ιδανικό για εργασία και meetings. Γι' αυτό, λοιπόν, η κάθε γωνία, που φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του William Sofield, αποπνέει ένα ήρεμο vibe, καθώς και την αίσθηση της ζεστασιάς, εξασφαλίζοντας έτσι οικεία ατμόσφαιρα. Ένα spot που συνδυάζει θαυμάσια ένα κλίμα που είναι ό,τι πρέπει για networking αλλά κι ένα party feeling. Plus, όλοι οι χώροι ευνοούν το παιχνίδι, καθώς υπάρχει τουρνουά πόκερ και τάβλι.

Αναφορικά με το κτίριο, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό χτίστηκε το 1874 ώστε να στεγάσει το εργοστάσιο της Brooks Brothers. Το Zero Bond καταλαμβάνει τους δύο τελευταίους ορόφους του κτιρίου, με έκταση 1.858 τετραγωνικά μέτρα. Χάρη στην επιλογή του αρχιτέκτονα, μετά την ανακαίνιση του club έχουν διατηρηθεί οι επιφάνειες από τούβλα, ενώ πολυτέλεια και μοντερνισμό χαρίζουν τα εκπληκτικά έργα τέχνης, τα οποία συνολικά κοστίζουν 10 εκατομμύρια δολάρια.

zerobond-library.jpg
The library


Ένας ακόμη βασικός λόγος για να γίνει κανείς μέλος στο συγκεκριμένο club, είναι το εκλεπτυσμένο fine dining -κάτι που ήταν εξ αρχής αδιαπραγμάτευτος «κανόνας» για τον Sartiano. Executive chef έχει αναλάβει ο επιτυχημένος Richard Farnabe, ο οποίος είναι βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin. Στο club διευθύνει το Grill Room, ενώ σερβίρονται ξεχωριστά πιάτα, όπως σπαγγέτι με χαβιάρι, ψάρια, πίτσες και σαλάτες. Τα ιαπωνικά dishes φέρουν την υπογραφή του sushi chef Rae Nitowski.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως στο νέο αυτό private club γιόρτασε τα 27α γενέθλιά της η Gigi Hadid, μαζί με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους. Οι πιο επιδραστικοί celebrities του Hollywood αλλά και πολυσυζητημένες προσωπικότητες έχουν ήδη γίνει μέλος της λέσχης, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Elon Musk, Leonardo DiCaprio, Kim Kardashian, Jennifer Lopez, αλλά και ο νέος δήμαρχος της πόλης, Eric Adams.

Bonus: η λέσχη μετρά ήδη σημαντικές συνεργασίες με κολοσσιαίες εταιρίες! Ανάμεσα σε αυτές το γαλλικό brand luxury κρυστάλλων, Baccarat, καθώς και οι σαμπάνιες Dom Perignon.

zerobond-grillroom3.jpg
The Grill Room


Ένας νέος χώρος που υμνεί κι επαναπροσδιορίζει τη λονδρέζικη αίγλη, προσελκύει τις πιο εκλεκτές προσωπικότητες χωρίς περιορισμούς. Ένα club που δε θυμίζει σε τίποτα οτιδήποτε έχουμε δει έως σήμερα, γεγονός που οφείλεται στο privacy που προσφέρει. Τώρα, μια αντίστοιχη εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν και οι Θεσσαλονικείς, καθώς ένας ειδικά διαμορφωμένος exclusive χώρος - ένα private club - πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στο άμεσο μέλλον στο ολοκαίνουριο ON Residence. Stay tuned για περισσότερες πληροφορίες!

Info: Για όσους ενδιαφέρονται, η ετήσια συνδρομή για το Zero Bond ανέρχεται στα 3.000 δολάρια ενώ η εγγραφή είναι στα 1.000 δολάρια.

A place like no other!