fbpixel

Search icon
Search
Χιλή και Αργεντινή: Ονειρικό ταξίδι στις χώρες των αντιθέσεων
MAGAZINE

Χιλή και Αργεντινή: Ονειρικό ταξίδι στις χώρες των αντιθέσεων

Γνωρίστε τη μοναδική γοητεία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους


Κάθε μήνα ταξιδεύουμε με την Original Senses στους πιο ιδιαίτερους  προορισμούς για να ζήσουμε μια luxury travel εμπειρία. Για τον Φεβρουάριο, επιλέγουμε τη Χιλή και την Αργεντινή, δύο χώρες φυσικής ομορφιάς και απόλυτων αντιθέσεων.

Αργεντινή, η χώρα του tango. Εδώ, θα συναντήσετε εναλλαγές εικόνων, μεγάλες αντιθέσεις, υπέροχα φυσικά τοπία, πλούσια γαστρονομική κουλτούρα.

Ένα ταξίδι στον μαγευτικό αυτόν τόπο αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν συνδυαστεί με μία απόδραση στη Χιλή. Με τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά και την επιβλητική οροσειρά των Άνδεων στα ανατολικά, αυτή η στενή λωρίδα γης θα σας ξαφνιάσει με την πλούσια κουλτούρα και τις αναπάντεχες αντιθέσεις στο φυσικό τοπίο.

santiago-de-chile-chile.jpg
Η πρωτεύουσα της Χιλής, το Santiago

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από το Santiago, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Χιλής, και αναζητήστε την περιπέτεια στην άγρια έρημο Αtacama. Στην Kοιλάδα του Φεγγαριού, αφεθείτε στο απόκοσμο σεληνιακό τοπίο και μάθετε την ιστορία των Ίνκας. Τολμήστε την εξόρμηση στην καρδιά της Παταγονίας, ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Δύσκολα θα μπορέσετε να περιγράψετε με λόγια την ομορφιά της ανέγγιχτης φύσης, που μαγνητίζει το βλέμμα και την ψυχή. Γυάλινες λίμνες, πελώριοι όγκοι πάγου και κρυστάλλινη ατμόσφαιρα· η Παταγονία είναι ένας τόπος για όσους αποζητούν την έντονη δράση και αγαπούν τη φύση. Εδώ, μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση, kayak, ιππασία, ποδηλασία, αλλά και να αδειάσετε το μυαλό σας.

valley-moon-atacama-desert.jpg
Η Κοιλάδα του Φεγγαριού στην έρημο Atacama

Το ταξίδι αυτό συνδυάζει την απομόνωση στην πρωτόγονη φύση με τα restless vibes δύο σύγχρονων μητροπόλεων· Santiago και Buenos Aires. Το Santiago είναι το ανυπάκουο παιδί της λατινικής Αμερικής. Την ιστορία του έχουν υφάνει όλοι όσοι έχουν περάσει από εκεί: τυχοδιώκτες κατακτητές, ευγενείς, εξερευνητές, νομπελίστες συγγραφείς, αλλά και οι σύγχρονοι Σαντιγιένιος. 

buenos-aires.jpg
Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Buenos Aires

Περιηγηθείτε στις διαφορετικές συνοικίες, εκεί που οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί εναλλάσσονται με ενδιαφέρουσα αισθητική και μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τοπικά κρασιά στη Lastarria. Στην Αργεντινή, θα μαγευτείτε από την κοσμοπολίτικη φινέτσα του Buenos Aires. Φαγητό, shopping, νυχτερινή ζωή και το ακαταμάχητο ταμπεραμέντο τον Αργεντίνων, που θα σας πιάσουν από το χέρι και θα σας χορέψουν tango στους δρόμους της La Boca. Η «Πόλη των Kαλών Aνέμων» αποπνέει μια ατμόσφαιρα άλλης εποχής, την οποία συναντά κανείς και στα περίχωρα, εκεί που υπάρχουν ακόμα και σήμερα αριστοκρατικές estancias.

Πραγματοποιήστε αυτό το ταξίδι tailor-made ή επιλέξτε από τα Small Luxury  Groups του 2019.

mikri.jpg
Η πολύχρωμα γειτονιά La Boca στο Buenos Aires

WHEN IN SOUTH AMERICA…

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μη σας πιάσουν αδιάβαστους.

GAUCHO

Οι καουμπόηδες της Νότιας Αμερικής, που ζουν σε περιοχές της Αργεντινής και της Νότιας Χιλής. Η λέξη προέρχεται από την ισπανική λέξη caucho, που σημαίνει βοσκός. Μεταφορικά σημαίνει ο ευγενής και ο γενναίος.

MILONGA

Πρόδρομος του αργεντίνικου τάνγκο, από την οποία δανείστηκε τις περισσότερες κινήσεις του. Επίσης, σημαίνει και βραδιά αφιερωμένη στο tango.

VICUNA

Η βικούνια είναι ένα θηλαστικό της Νότιας Αμερικής, που ζει στις αλπικές περιοχές των κεντρικών Άνδεων και μοιάζει με αλπακά και λάμα. Το μαλλί του θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμο.

ASADO

Tο κλασικό και γνωστό barbecue, με τον αργεντίνικο τρόπο. Αναπόσπαστο κομμμάτι της καθημερινότητας των Αργεντίνων. Φωτιά, grill και κρέας αποτελούν τα βασικά συστατικά του.

MATE

Παραδοσιακό ρόφημα από τη Νότια Αμερική με καφεΐνη από το φυτό yerba mate. Είναι το εθνικό ποτό της Αργεντινής, με ευεργετικές ιδιότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 145 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

* Σχεδιάστε αξέχαστες tailor-made ταξιδιωτικές εμπειρίες με την Original Senses.

 info@originalsenses.gr | Τ: 210 3641890