fbpixel

Search icon
Search
Ξεμείνατε με ώριμα φρούτα; Ιδανικές συνταγές για να τα αξιοποιήσετε σωστά
TASTE

Ξεμείνατε με ώριμα φρούτα; Ιδανικές συνταγές για να τα αξιοποιήσετε σωστά

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της μαγειρικής και δημιουργήστε νόστιμα πιάτα


Η λίστα με τα ψώνια της εβδομάδας περιλαμβάνει ποικιλία ειδών επιλογές. Ωστόσο, πολλές φορές μας διαπερνά η υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα να αγοράζουμε περισσότερα πράγματα από όσα στην ουσία χρειαζόμαστε. Κάτι που συχνά μας διαφεύγει είναι πως για παράδειγμα τροφές, όπως τα φρούτα ωριμάζουν πολύ γρήγορα και να μην τα προτιμούμε αυτούσια. Εάν δεν καταναλωθούν εγκαίρως, λοιπόν, η λύση βρίσκεται στον χώρο της κουζίνας. Καλό θα ήταν να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ύλη που μπορούμε να διαθέτουμε, πόσο μάλλον τα φρούτα, τα οποία αποτελούν μια τέλεια επιλογή για να δημιουργήσουμε απίστευτες γεύσεις και παράλληλα να εισπράξουμε και τις ανάλογες βιταμίνες. Και όλα αυτά μέσα από νόστιμες και πανεύκολες συνταγές!

Η μαγειρική αποτελεί στην κυριολεξία ένα είδος τέχνης, μια τεχνική με την οποία μπορούν να αποτυπωθούν χιλιάδες σκέψεις. Είναι ένας οδηγός με τον οποίο «ανακυκλώνονται» τα ώριμα φρούτα, με μια σειρά από σπιτικές – εύκολες – γρήγορες συνταγές που κυριαρχούν στα σπίτια μας και θα σας χαρίσουν απόλαυση.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω 8+1 recipes!

Smoothies

shutterstock-1154635135.jpg

Ένα ultra-healthy δροσιστικό ρόφημα για να ξεκινήσει κανείς την ημέρα του! Επιλέξτε τα φρούτα, όπως για παράδειγμα τις μπανάνες και εντάξτε μαζί και ταχίνι, γάλα, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Τραγανά φρούτα

shutterstock-1955253928.jpg

Μέσα σε ένα ταψάκι τοποθετήστε τα σε κομματάκια και ρίξτε από πάνω τους ζάχαρη, κανέλα και επιπρόσθετα βρώμη ή δημητριακά. Θα είναι έτοιμο, μόλις αποκτήσει αυτήν την κριτσανιστή υφή και θα αποτελέσει το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Μαρμελάδες

shutterstock-1821168245.jpg

Η διαχρονική παραδοσιακή συνταγή από τις γιαγιάδες μας δεν είναι τυχαία ευρέως γνωστή. Μήλα, φράουλες, βατόμουρα και οτιδήποτε άλλο έχει ωριμάσει, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με την ανάλογη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει !

Crumble

shutterstock-148763249.jpg

Για τον συγκεκριμένο τρόπο διαλέγουμε φρούτα, τα οποία δεν βγάζουν πολύ χυμό και δεν έχουν μεγάλη οξύτητα. Για παράδειγμα, ορισμένα από αυτά είναι τα μήλα, τα αχλάδια, οι μπανάνες, και τα κόκκινα φρούτα. Αφού φτιάξετε την ζύμη για το crumble, την τοποθετείται μαζί με τα κομμένα φρούτα στο ταψί και περιμένετε μέχρι να ροδίσει.

Dressing 

shutterstock-1993482059.jpg

Εάν επιθυμείτε μια έξτρα γεύση πάνω από το κέικ ή το γιαούρτι σας, τότε αυτή η ιδέα είναι για εσάς! Για να φτιάξετε τη σος αρκεί να βάλετε στο τηγάνι τα φρούτα σε συνδυασμό με λίγη ζάχαρη, λίγο χυμό και το μείγμα θα έχει ετοιμαστεί, όταν θα αρχίσει να γίνεται παχύρρευστο και να παίρνει την μορφή σάλτσας.

Cake – πίτες – τάρτες

shutterstock-1895924374.jpg

Πόσες φορές έχετε ακούσει από την μαμά σας πως θα φτιάξει μηλόπιτα; Αυτή, λοιπόν, είναι μια γευστική επιλογή, την οποία μπορείτε να την δημιουργήσετε με όποιο φρούτο εσείς θέλετε. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πληθώρα συνταγών. Μια από αυτές που είναι γρήγορη και μπορεί να σας συνοδεύει όπου κι αν πάτε είναι η εξής: Aναμείξτε 200 γρ. βρώμη, 80mL ελαιόλαδο και 80 γρ. μέλι, ρίξτε και κομματάκια σοκολάτας, αλάτι, κανέλα και λιώστε με το πιρούνι 2 ώριμες μπανάνες. Αφού τα ανακατέψετε, τα βάζετε στο ταψί έως ότου ροδίσει.

Χυμός

shutterstock-1914902893.jpg

Για κάτι βιαστικό της στιγμής, αξιοποιείστε το μίξερ και βάλτε μέσα τα φρούτα της επιλογής σας, δημιουργώντας ένα ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνες, γεμάτο ενέργεια και απίστευτα δροσιστικό!

Ψημένα μήλα στο φούρνο

shutterstock-751563586.jpg

Μια γλυκιά εκδοχή για να σερβίρετε για επιδόρπιο είναι να πάρετε μερικά ώριμα μήλα και να τα ψήσετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Στο τέλος μπορείτε να προσθέσετε και κομμένα αμύγδαλα, μιξ ξηρών καρπών και λίγο μέλι.

Παγάκια

shutterstock-353169149.jpg

Μια εναλλακτική πινελιά για τα κοκτέιλ, τα ποτά και τους χυμούς, που θα εκπλήξουν και τον καλεσμένο σας. Η διαδικασία είναι απλή. Πολτοποιείστε τα ώριμα φρούτα και έπειτα, αφού τα βάλετε στις παγοθήκες, συμπληρώνετε την κατάλληλη ποσότητα νερού. Μπαίνουν κανονικά στην κατάψυξη και μετά από λίγη ώρα είναι έτοιμα!

Bon appetit!