fbpixel

Search icon
Search
Χαλκιδική: Μια mini agenda Σεπτεμβρίου
ARTS & CULTURE

Χαλκιδική: Μια mini agenda Σεπτεμβρίου

Ο απόλυτος προορισμός για κοντινές αποδράσεις μάς συντροφεύει και το φθινόπωρο μέσα από δημιουργικές προτάσεις


Πέρα από την περίοδο του καλοκαιριού, η Χαλκιδική έχει αποδείξει ότι είναι η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη και το φθινόπωρο, έχοντας κάνει πραγματικότητα την υπόσχεσή της να μας κάνει να περάσουμε μοναδικές στιγμές. Το γοητευτικό σημείο της κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύει και αυτή την χρονιά ότι μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά μας μέσα από τις δημιουργικές προτάσεις που μας χαρίζει.

Ανακαλύψτε όλα όσα ξεχωρίσαμε & εντάξτε τα στην to-do λίστα σας χωρίς να το σκεφτείτε περαιτέρω!

MUSIC CONCERTS

Συναυλία των Λάκη Παπαδόπουλου, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκου Ζιώγαλα και Γιάννη Μηλιώκα στην Ορμύλια 

b-11807-nikos-ziwgalas.jpg

Οι τέσσερις θρύλοι της ροκ Γιοκαρίνης- Ζιώγαλας- Μηλιώκας – Παπαδόπουλος έρχονται στη Χαλκιδική και στον Δήμο Ορμύλιας για να υποδεχθούν μαζί μας το φθινόπωρο. Μαζί με τα πιο ξέφρενα τραγούδια τους, το μοναδικό χιούμορ τους, την τρελή εφηβεία τους, τζαμάρουν, σαμποτάρουν και γκρουβάρουν με μία ροκ ιστορία που εξελίσσεται με μία ιδιαίτερη σκυταλοδρομία τραγουδιών των νεανικών μας πάρτι μέχρι σήμερα, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να χορεύουν να τραγουδούν και να ροκάρουν.

Info: Ορμύλια Χαλκιδικής. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Red Cliff Rock Festival στο ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών

d114abb7-c780-4684-a3d0-24c76dade486.jpeg

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Μουδανιών «Ο Φάρος» διοργανώνει το "Red Cliff Rock Festival" στο ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών. Τα κύρια συγκροτήματα, τα οποία θα μας κάνουν την πιο ροκ παρέα θα είναι οι: 

S.I.N.N.

Οι S.I.N.N. σχηματίστηκαν πριν 1,5 χρόνο από τους Νέστορα Τυροβούζη (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκο Μουταφίδη (φωνητικά), Γιάννη Ιωαννίδη (ηλεκτρικό μπάσο) και Στράτο Καρπουζίδη (τύμπανα). Με έδρα τον Πολύγυρο και την Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν τις πρόβες τους σε επίπεδο εξάσκησης γνωστών κομματιών αλλά και δημιουργίας νέων δικών τους. Δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της κλασσικής ροκ μουσικής με αγγλικό στίχο.

Point Zero

Οι Point Zero από τον Ταξιάρχη, έχουν 6 χρόνια ενεργής δράσης και ασχολούνται με τη κλασσική και σύγχρονη ροκ μουσική με αγγλικό αλλά και ελληνικό στίχο. Απαρτίζονται από τους Θανάση Παπαγιάννη (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννη Μπαραχάνο (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Άγγελο Χίνο (τύμπανα), Χρήστο Μπίτσιο (ηλεκτρικό μπάσο) και Αναστασία Χίνου (φωνητικά).

Keep Searching
Οι Keep Searching δημιουργήθηκαν το 2021 από τον Χρήστο Καλπίνη (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Μάκη Παπαλεοντή (ηλεκτρικό μπάσο), Σπύρο Γιάνταη (ηλεκτρική κιθάρα) και Παναγιώτη Παπαδημητρίου (τύμπανα). Με μελωδικό ροκ χαρακτήρα αλλά και με στιγμές εναλλακτικού και σκληρότερου ήχου, παρουσιάζουν αποκλειστικά δικά τους κομμάτια. Βρίσκονται στα Νέα Μουδανιά όπου έχουν και τον ιδιόκτητο χώρο προβών τους.

Info: Ανοιχτό Θέατρο Νέων Μουδανιών, Δήμος Νέας Προποντίδας. Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 

EXHIBITIONS

POP-UP Art Exhibition της Art Thessaloniki 2023 στη γκαλερί του ξενοδοχείου Blue Lagoon Palace

lappa-v4kdp-C3R4F.png

Η γκαλερί Artforum σε συνεργασία με τις Christina Lappa Galleries, mας προσκαλούν σε ένα artistic summer breeze Cocktail Gallery Opening στη γκαλερί του ξενοδοχείου Blue Lagoon Palace, στην Χαλκιδική. Έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην καλοκαιρινή ομαδική POP-UP Art Exhibition της Art Thessaloniki 2023, με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, που διαρκεί από τις 10 Ιουλίου έως 10 Οκτωβρίου και επιμελείται ο Παντελής Τσάτσης. Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Παντελής Τσάτσης, Χριστίνα Λάππα, Antonio Fenili, Χρήστος Λαχανάς, Χρήστος Πετρίδης, Κώστας Λούστας, Ιmano Socho, Αντώνης Απέργης, Μιχάλης Γκαρούδης, Παναγιώτης Τανιμανίδης.

Info:
CL Art Gallery Blue Lagoon Palace, Καλύβες Πολυγύρου. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή: 7 μ.μ. – 10 μ.μ. Διάρκεια: έως 10 Οκτωβρίου.

"Under the skin" του Μανώλη Πολυμέρη στον Τεχνοχώρο «Αποθήκη» Νικήτης

347423711-10229217756378879-5287930085281889191-n-o7p7f-5C8ek.jpg

Το μυσταγωγικό σύμπαν του Θεσσαλονικιού καλλιτέχνη Μανώλη Πολυμέρη συνεχίζεται στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη. Γαλαξίες χρωμάτων, γραμμών και μορφών, στροβιλίζονται γύρω από τους τοίχους και τις κολώνες της ΑΠΟΘΗΚΗΣ, ανάβουν και σβήνουν νόημα και ύπαρξη. Κάτω από το δέρμα, μαίνονται οι δυνάμεις του Κόσμου. Κβαντικές, μορφοποιητικές, αιώνιες. Η παραμόρφωση ως μύχιο καθρέφτισμα των δυνάμεων που συνωστίζονται κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων.

Info:
Τεχνοχώρος «Αποθήκη», Νεακίτου 31, Νικήτη. Ώρες λειτουργίας: 21.00-00.00 (καθημερινά). Διάρκεια: έως 30 Σεπτεμβρίου.

Don't miss! 

Αγώνας ορεινού τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» στη Μεγάλη Παναγία

shutterstock-1684148302.jpg

Τρέχουμε στα μονοπάτια του όρους Κάκαβος σε έναν αγώνα για τα δάση, το νερό, τη ζωή! Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος «ΞεΣκουριάΖω» είναι και φέτος αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού που απειλεί το βουνό, τα νερά, τις ζωές των κατοίκων της Β.Α Χαλκιδικής και της ευρύτερης περιοχής.

Info: Πλατεία Χοροστάσι Μεγ. Παναγίας. Έναρξη: 10:00.